Puskás Akadémia-DVTK: egymásra épülő hibák után

Hornyák dicsért, Zekic gondokról beszélt.

Forrás:

A Puskás Akadémia a dobogóért, a DVTK a bentmaradásért harcol, így mindenképpen éles mérkőzésre lehet számítani 16 órától Felcsúton. 

A felcsútiak idén még nem kaptak ki, mert 1-1-et játszottak hazai pályán a Fradival, míg az MTK-t idegenben verték a legutóbbi körben. A diósgyőriek bravúrral kezdték 2021-et, mert győztek kezdésnek 1-0-ra az FTC otthonában, utána viszont alábbhagyott a lendület, mert 2-1-re kikaptak Pakson, majd 1-1-et játszottak otthonukban a Budafokkal.

A két szakvezető így várja a mérkőzést:

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): „A teljes kollektíva kiegyensúlyozottan edz és játszik. Remélem, ez a trend folytatódik, és ismét meg tudjuk ugrani a magunk által felállított szintet.  Az elmúlt néhány mérkőzést a jó csapatmozgás, az aktív passzjáték és a sok helyzet jellemezte – ez volt az erősségünk. Mindez persze akkor ideális, ha nyerni is tudunk, ami a legutóbbi meccsen sikerült is. A Diósgyőr pillanatnyilag a kiesés ellen küzd, ám ez nem könnyíti meg a dolgunkat. Masszívan védekező ellenfélre számítok, a legfőbb feladatunk az lesz, hogy meg tudjuk bontani a védőfalukat. Ha ez sokáig nem sikerülne, akkor is türelmesnek kell lennünk, akár 90-95 percen át – az MTK ellen is a hosszabbításban tudtuk megszerezni a győzelmet. A lila-fehérekkel vívott edzőmeccsen nagyon jól nézett ki ez a csapat, így meghagytuk a Fradi ellen is, aztán az MTK-meccsen sem bontottuk meg, de bő a keretünk, úgyhogy várható, hogy több játékos lép pályára a közeljövöben. Két nehéz, „angol” hét vár ránk szerda-vasárnap-szerda-szombat ritmusban, így szinte biztos, hogy mindenki lehetőséget kap. Remélem, a fiúk élnek is vele és a kezdőcsapat összeállítása terén megnehezítik a dolgomat.”

Zoran Zekic (DVTK): „ Már Pakson is a mi hibáinkat használta ki az ellenfél, a Budafok elleni pedig az utolsó percben lavinaként nőttek a gondok. Nem tudom azt mondani, hogy egy ember hibázott, hanem egymást követték az egyenként nem végzetes hibák (labdavesztés, szabálytalanság, szétnyíló sorfal), amik egymásra rakódva azt eredményezték, hogy nem tudtuk ismét kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést. Hiába védekezett szinte az egész mérkőzésen hibátlanul a csapat, mégis az marad meg joggal mindenkiben, hogy a végén pontokat veszítettünk. A pontrúgások esetében arról is beszélni kell, hogy ezen a téren javulni kell a másik kapu előtt is. Több jó ritmusérzékű, jól fejelő játékosunk van, mégsem tudtunk kellően veszélyesek lenni szögletek, szabadrúgások után. Több labda nélküli mozgást várok, hogy könnyebb legyen megjátszani a támadókat. A futball alapja is a futás, az atlétikától mégis sok mindenben különbözik. Nem szórhatunk el annyi labdát, mint az előző mérkőzéseken, és több párharcot kell vállalni, és megnyerni.”

Zekictől azt is megkérdezte a klubhonlap, hogy számít-e, hogy több volt felcsúti játékosuk van (Branislav Danilovics, Hegedűs János, Márkvárt Dávid, Makrai Gábor, Molnár Gábor, David Vanecek).

„Enélkül is kellően motiváltnak kell lenni, mert minden mérkőzés egyformán fontos. Persze ilyen helyzetben mindenki egy kicsit jobban odateszi magát, de ha már szóba került Josip Knežević, abban is biztos vagyok, hogy ő csipkedni fogja magát, ha kinéz az ellenfél kispadjára. Ilyen a futball, illik megadni a kellő tiszteletet, ugyanakkor a legtöbb játékos mégis jobban pörög egykori klubja ellen.”

Diego Zsivulics piros lapja miatt az MLSZ FB három soron következő bajnoki mérkőzéstől eltiltotta. - A piros lap miatt az egész csapat hátrányba került, ezért természetesen kapott büntetést - kommentálta a döntést Zoran Zekics.

A DVTK-ból Branislav Danilovics, Polgár Kristól és Orosz Donát mellett többen is hiányozni fognak. A Budafok elleni találkozót követően Rui Pedro kikerült a keretből, Florent Hasani pedig távozott. Mirko Ivanovski gyomorpanaszokkal kórházba került, el sem utazott a csapattal, és Stefan Drazsics játéka is kérdéses.

Legfrissebb híreink