Puskás Akadémia: adott a feladat

Magyarországon jobb a helyzet, mint Ukrajnában.

Forrás: pfla.hu

Artem Favorov beszélgetett a pfla.hu-val, bízik benne, hogy a megszerezhető 24 pont többségét be tudják gyűjteni, és ezzel meglesz a dobogós hely.

Arról, hogyan bírja a veszélyhelyzetet, így nyilatkozott:

,,Nyilván nehéz, hogy egész nap itthon kell maradnunk, mert nem járhatunk edzésre, étterembe vagy éppen nem ülhetünk be egy kávéra, a futballról nem is beszélve... Ugyanakkor óvatosnak kell lennünk, felelősen kell gondolkodnunk, fel kell fognunk a helyzet komolyságát. Remélem azonban, minden rendben lesz, és a dolgok hamarosan visszazökkennek a régi kerékvágásba. Szerencsére a feleségem és a kisfiam is itt van velem, ők azért örülnek, hogy sokat vagyok itthon, hiszen először fordul elő, hogy ennyi időt tölthet együtt a család. Ez persze nekem is nagy öröm, de azért jó lenne, ha hamarosan normálisan tudnánk folytatni az életünket, hiszen nagyon hiányzik már a futball."

Ukrajnában élő családja egészséges, az interneten keresztül és telefonon tartják a kapcsolatot. A testvére is focista, ugyanúgy otthon edz, mint a felcsútiak játékosa, viszont neki nehezebb a helyzete Ukrajnában, hiszen ott teljes kijárási tilalom van. Futóedzéseket nem lehet végezni, kizárólag az élelmiszerboltokba és gyógyszertárakba lehet menni.

Az első négy hónapját így értékelte, amit a Puskás Akadémiánál eltöltött:

,,A csapattal kezdeném: a negyedik hely nem rossz, ugyanakkor sok pontot elszórtunk a tavaszi szezonban olyan meccseken, amelyeket a játék képe alapján meg kellett volna nyernünk. Ugyanakkor nincs veszve semmi, keményen kell melóznunk a hátralévő időszakban is, és akkor odaérhetünk a harmadik helyre. Hat pont a hátrányunk, nyolc meccs van hátra, ezeken huszonnégy pontot lehet szerezni – adott a feladat. Ami engem illet, jól érzem magam a klubnál, mindenki nagyon segítőkész, így könnyen ment a beilleszkedés. Mindezért a pályán, jó játékkal szeretnék köszönetet mondani."

Nagyon reméli a focista, hogy már május végén folytatódhat a bajnokság, akár zárt kapus meccsekkel is, mert az egészség a legfontosabb.

Legfrissebb híreink