PSK: Mészáros Lőrinc álma, "megtámadták" a felcsúti edzőt - reakciók

A kispesti szakember dicshimnusza.

Forrás: pfla.hu

Pénteken már jeleztük, hogy a Puskás Akadémia nyerte meg idén a Puskás-Suzuki-Kupát. A felcsútiak a döntőben a Sportingot fektették két vállra, a mérkőzés egyetlen gólját Gruber szerezte a nyolcadik percben. 

PSK: érmet ért a Honvéd egyetlen győzelme, történelmet írt a Puskás Akadémia - NB1.hu

 

"Nagy boldogság van a szívemben, hiszen 14 év után sikerült megnyerni a tornát, bár sok döntőt játszottunk. Ilyen összeszedett még soha egyik csapatunk sem volt" - mondta az aranycsata után Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia kuratóriumi elnöke. Mészáros arra a kérdésre, hogy mit lehet álmodni most, azt válaszolta, hogy egy újabb győzelmet. 

"Fantasztikus érzés, óriási kő esett le a szívünkről. Szeretném megköszönni a stáb munkáját, elképesztő, amit dolgoztak. Egy szakmai közösség öt éve elindult itt, és ennek nagyon sokat jelent ez a győzelem. A munkánknak ez egy kiteljesedése, de tudjuk, hogy ezzel nincs vége, hiszen ez csak egy "kupa", de ez nekünk sokat jelent" - mutatott rá az edző, Székely Gábor. Érdekesség, hogy Székelyt a nyilatkozat során "megtámadták" a játékosai, akik rengeteg vízzel locsolták le a szakembert. 

A következő videóban a játékosok közül Pécsi Ármin, Gruber Zsombor és Kiss Norbert is megosztotta a gondolatait: 

A Honvéd is érmet szerzett a viadalon, a kispestiek a bronzmeccsen az Eszék ellen 3-0-s győzelmet arattak. A gólgyártást Szűcs kezdte meg, majd László is beköszönt, a végeredményt pedig Rácz állította be a 63. percben. Pinezist Máté az éremszerzés után nem fukarkodott a szép szavakkal:

"Elképesztő tornát mentek a srácok, csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róluk. Nemcsak, hogy veretlenül lehozták a tornát topcsapatok ellen, de komoly focit és emberi értékeket mutattak be. Élmény volt minden pillanata a hétnek, gratulálok az egész csapatnak és a stábnak, óriásit mentek! Amiért jöttünk megcsináltuk: hagytunk nyomot!" - fogalmazott a fővárosi klub trénere a honvedfc.hu-nak. 

Az ötödik helyet a Genk szerezte meg a Bayern München legyőzésével, míg a hetedik pozícióban a Flamengo végzett, miután megverte a Csíkszeredát.

Pénteken arról is beszámoltunk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is nyilatkozott a Puskás-Suzuki-Kupáról:

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc boldogsága - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink