PSK: megvannak a Honvéd első góljai, már csak a Puskás Akadémia hibátlan

Nem lesz címvédés.

Forrás: pfla.hu

FLAMENGO-SPORTING
Kettő nullra kikapott a Sportingtól a Flamengo, így eldőlt, hogy a legutóbbi kiírás győztese már biztosan nem lehet ott a fináléban.

Pokoli melegben indult a portugál nyelvterületről érkező csapatok rangadója, amelynek első öt percében inkább a Sporting dominált, a 6. percben azonban egy jobb oldali szabadrúgást követően a Genk ellen gólt szerző brazil, Carbone fejelt a jobb kapufa mellé. Öt minutummal később egy szintén jobbról érkező szögletet követően Joao Pereira bólintott a kapu fölé, ám egy perc múlva már SCP-vezetés állt az eredményjelzőn, miután Diogo Travassos remek passzából a középcsatár, Rodrigo Ribeiro egy kapus mellett félfordulatból elgurított labdával szerezte meg a vezetést a luzitánoknak (0–1).

A zöld-fehérek a továbbiakban is uralták a találkozót a meglepően visszafogottan, különösebb elképzelés nélkül futballozó címvédő ellen, s a fölény újabb gólban nyilvánult meg, bár a találat nem éppen kidogozott akcióból született. A 23. percben egy előrevágott labdára Ribeiro és Luís Gomes startolt rá nem túl sok eséllyel, ám a tegnap is teljesen indiszponáltan védő Lucao kapus eléjük bénázta a labdát, Gomes pedig látványos, félollózó mozdulattal az árván maradt kapuba lőtt (0–2).

Az előző két PSK-n közönségkedvenc, most azonban meglehetősen „tájidegen” stílusban futballozó braziloknak alaposan össze kellett kapniuk magukat, hogy akár az egy pontra is legyen sanszuk. A portugálok kétgólos előny birtokában már nem támadtak le olyan rössel, mint az első játékrészben, ám a 38. percig semmilyen veszély nem fenyegette a kapujukat – ekkor egy bal oldalról érkező beadás után a brazil kilences, Paulo fejelt a jobb kapufa mellé.

A végén a Flamengo már kicsit fel is adta a meccset, tudván, hogy ebből nem lesz továbbjutás. A Sporting viszont győzött, így esélyt kapott, hogy kivívja a szereplést a döntőben. Ehhez persze még vár rá a Genk elleni mérkőzés. 

14. Puskás–Suzuki-kupa, B-csoport:

CR Flamengo–Sporting CP (0–2)

Vezette: Berényi (Horváth Z., Vörös D.)

Gól: R. Ribeiro (12.), L. Gomes (23.)

Sárga lap: Paulo (26.), ill. Junior (26.), Octavio (34.)

Flamengo: Lucao – Hernandes, Iago, Carbone, Moreira, Paulo, Marquinhos (Rogerio, 30.), Euder, Gondim, Rayan (L. Santos, 46.), Fabrício Yan (Moraes, 59.)

SCP: Diogo Pinto – Travassos, J. Pereira, Marlon Júnior, D. Moreira, Octávio (Carcvalho, 59.), Anjos (Mané, 43., helyette García, 49.), Justo, R. Ribeiro, M. Fernandes (G. Santos, 52.), L. Gomes

HONVÉD-GENK
Ezúttal megszerezte a vezetést a Honvéd, végül azonban mennie kellett az egyenlítésért.

Két veretlen, de egyben nyeretlen csapat találkozott szerdán a B-csoportban. A Honvéd eddig megőrizte a kapuját a kapott góltól, de rúgni sem tudott, míg a Genk egy gólzáporos döntetlennel nyitott az első meccsén. Vagyis győzni még egyik csapat sem győzött az idei Puskás-Suzuki-kupán, így mind a magyar, mind a belga gárda ezen szeretett volna javítani szerda délután. A középkezdésből Morvai rögtön kapura küldte a labdát, de célt tévesztett. Kezdetben a Genk volt támadóbb, Gueddar lövése alig szállt a kapu fölé. A Honvéd fiataljai hátulról építkeztek és hirtelen ritmusváltásokra törekedtek, ami a 19. percben meg is valósult. Amikor egy szép háromszögelés után Krajcsovics ugrott ki és szépen helyezett a kapus mellett a hálóba. A bekapott gól egyértelműen a Genket ösztönözte jobban. Előbb Claes csavart egy jobb oldali szabadrúgást nem sokkal a kapu fölé. Majd egy bal oldali beadásnál Keresztes az utolsó pillanatban mentett tökéletesen Gueddar elől szögletre. Azonban a sarokrúgás után már nem maradt meg Schrankó góltalansága, hiszen a rövid felszabadítás után Claes 18 méterről középről lőtt. A védők nem tudtak blokkolni, a Honvéd kapusa pedig csak beleütni tudott a labdába, amely így bevágódott a jobb alsóba. Döntetlennél vonultak a csapatok pihenőre. A szünetben hármat cserélt a Genk, amitől rögtön lendület érkezett a meccsbe. Előbb Sakkali lőtt kapura, de Schrankó kiütötte azt. A túloldalon Tarcson próbálkozott, de az ő lövése is mellé ment, igaz ebbe nem értek bele. A második félidő 7. percében aztán a Genk fordított. Egy mintaszerű akció végén De Grand adott középre, Gueddart egyedül hagyták a védők, ő pedig köszönte a lehetőséget. A gól után a Honvéd felpörgette a játékot. Morvai lőtt először 20-ról messze fölé. Majd Krajcsovics már közelebb járt, de az ő lövését Penders biztosan védte. Aztán a piros-feketék mestere remekül cserélt, hiszen László Máté beállt a 44. percben, majd egy perccel később a második labdaérintésére gólt szerzett. Szabó volt nagyon harcos, labdát szerzett az ellenfél tizenhatosánál, a beadásából pedig László kiegyenlített. Ezután mind a két mester igyekezett még frissíteni a csapatát, de mintha kiismerte volna egymást a két gárda, csak a pontrúgások jelentettek veszélyt. Kujovics veszélyes fejese a hajrában azonban mellé szállt. Majd már a hosszabbítás perciben Martens lőtte közvetlen közelről az égbe a labdát egy szöglet után. Így mind a két együttes döntetlennel fejezte újabb meccsét is. Igaz a Genk, az utolsó találkozóján még megszerezheti első győzelmét, a Honvéd sorsa viszont már nem a saját kezében van a csoport végeredményét illetően.

Puskás–Suzuki-kupa, B csoport

Budapest Honvéd – KRC Genk  2–2 (1–1)

Vezette: Szigetvári (ifj. Varga, Rózsa)

Gólszerzők: Krajcsovics (a 19. percben), László M. (45.) illetve Claes (30.), Gueddar (37.)

Sárga lap: Rácz B. (22.)

Budapest Honvéd: Schrankó – Gincsai (Ulbert, 55.), Szabó T., Pekár (Bezzeg, a szünetben) , Nagy Z. (Kocsis, 44.), - Keresztes, Morvai – Tarcson (Pollák, 52.), Szűcs T. (László, 44.), Krajcsovics -  Rácz B.   Vezetőedző: Pinezits Máté

KRC Genk: Penders - Konde, Kujovic, de Grand (Carpe, 46.), Monamay (Et Taibi, a szünetben) - Sakkali, Baskale, Claes (Martens, a szünetben), Nuozzi (Michiels, a szünetben) – Gueddar (Berten, 46.), Slegers    Vezetőedző: Jan Wuytens

BAYERN MÜNCHEN-NK OSIJEK
A bajorok eszékiek elleni győzelmével eldőlt, hogy egyedül mi várjuk hibátlanul a harmadik kört. 

A Bayern München vereséggel, az NK Osijek győzelemmel kezdte a tornát és ez az alapállás az első félidő javarészét meg is határozta. A német együttes hátulról építkezve próbált támadásokat vezetni és rá erőltetni aza akaratát az eszékiekre. Yildiz és Scolze próbálkozott többször is. Előbbi lövése kezdte a félidőt, de nem talált kaput. Majd utóbbi, vagyis Scholze cselezte be magát kétszer is a büntető területen belülre, de előbb gyenge lövést küldött kapura, amit Sajko könnyedén fogott. Majd a második próbálkozásánál blokkoltak a védők. Aztán Yildiz majd Demircan is célba vette az eszékiek kapuját eredmény neélkül. A Bayern támadójátéka pontatlan volt. Az Osijek első helyzetére a 25. percig kellett várni. Ekkor a horvát gárda harmadik szöglete után Baric fejelt messze mellé. A fehér mezesek azután lemásolták a Csíkszereda ellen szerzett második góljukat, csak más szereplőkkel. Sinkovic egy kontratámadásnál egy félpályás tökéletes keresztlabdával hozta helyzetbe Vrbanact, aki kapásból kilőtte a hosszú sarkot 10 méterről, vezetett az Osijek. Vrabanac az első félidő hosszabbításának a pillanataiban meg is duplázhatta volna góljainak a számát, mert szerencsésen elé pattant a labda az ellenfél kapuja előtt, de hiába, mert ezúttal mellé lőtt. A szünetben hármat cserélt a Bayern, aminek meg is lett a hatása, hiszen nem kellett hozzá negyed óra, s fordított a német együttes. A 38. percben Demircan remek cseleket mutatott be az ellenfél kapuja előtti alapvonalnál, a bejátszása pedig ennél is jobb volt, hiszen a kapu előtt üresen álló Sadathoz passzolt, aki közelről betalált a hálóba. Négy perccel később Yildiz szabadrúgását könnyen fogta Sajko, aki egy perccel később viszont hibázott, amikor későn lépett ki a kapujából. Yildiz harcosan szerzett labdát a középkörben, remekül emelt a kiugró Demircan elé, akit a védők nem értek utol. Sajko későn indult, a Bayern 7-es számú játékosa pedig élt a lehetőséggel és a bal alsóba csavart. Egy perc múlva ismét lehetett volna egyenlő az állás. Vrabanac az ötösről lőhetett, de Scholl önfeláldozóan vetődött bele a lövésbe, úgy hogy meg is sérült az esetnél, le is kellett cserélni a cserét. Még ugyanebben a támadásban Vrabanac ismét lőhetett, de ez már gyenge volt, Ballis védett. Az eszékieknek egyre sürgősebb lett, mégis Demircan került helyzetbe, de fölé csavart. Az utolsó percekben aztán az Osijeknek még több esélye is volt, hogy legalább egy pontot megszerezzen. De előbb Verhas 20 méteres lövése pont középre ment, így Ballis hárított. Majd Vrbanac került helyzetbe, de ezúttal Emci blokkolta a próbálkozását. A hosszabbítás utolsó pillanataiban pedig Mazar ollózott nyolc méterről kapura a védők gyűrűjében egy szöglet után, de ő is célt tévesztett. Így a Bayern győzött, vagyis matematikailag még hárman is megnyerhetik a csoportot. Persze a legnagyobb esélye erre a Puskás Akadémiának van.

Puskás–Suzuki-kupa, A csoport

Bayern München – NK Osijek  2-1 (0-1)

Vezette: Szigetvári (ifj. Varga, Rózsa)

Gólszerzők: Sadat (a 38. percben), Demircan (44.), illetve Vrbanac (26.)

Sárga lap: Zimmerman (54.), illetve Sinkovic (15.), Verhas (36.), Blazanovic (63.)

Bayern München: Ballis – Emci, Manuba, Wimmer (Dettoni, a szünetben),  Plath (Scholl, a szünetben, helyette Pollak, 48.) – Scholze, Sen (Zimmerman,  a szünetben), Yildiz, Klanac - Demircan, Sadat (Schablas, 55.)           Vezetőedző: Alexander Moj

NK Osijek: Sajko – Perkovic (Vrljic, 51.), Bjelivuk, Prekodravac, Bukvic – Vrbanac (Mazar, 51.) Baric, Sinkovic (Ivancan 42.), Pajic – Verhas, Pekaric ( Blazanovic, 39.)                Vezetőedző: Ante Bekavac

Legfrissebb híreink