PSK: gól nélküli Honvéd, hatalmas felcsúti kiütés

Gólgazdag meccset játszottak a brazilok és a belgák.

Forrás: Puskás Akadémia/Facebook

HONVÉD-SPORTING 0-0

A Honvéd a bemutatkozó Sporting ellen is gól nélkül zárt.
A 2. percben a zöld-fehér mezes Sporting játékosa, Fernandes végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos sarkától jó 10 méterre, de így is szépen adott be a hosszú oldalra, a bolyból kibújó Ribeiro tisztán fejelhetett, de a kapu mellé. A 12. percben Mane ugratta ki remekül Travassost a jobb oldalon, aki egyből centerezett, Ribeiro pedig a becsúszó védő szorításában a kapu fölé lőtt.

A 23. percben került sor az első Honvéd-helyzetre, Fábiánkovits keresztlabdáját Krajcsovics fejelte a kapus kezébe. Kezdett kitörni a nyomás alól a magyar csapat. A 29. percben azonban megint egy fejessel veszélyeztetett, ezúttal a portugál együttes, Anjos ívelte keresztbe Fernandes felé a labdát, ő azonban éles szögből már nem találta el a kaput.

Több volt a portugál helyzet az első félidőben, de gól nem született.

A térfélcsere után megint egy gyors tempóváltással okozott gondot a Sporting az ellenfél védelmének, Fernandes ugratta ki remekül Manét, aki a védőfal mögé lépve egy jó átvétel után kifelé vezette a labdát, majd ballal elrúgta a kapus mellett, de egy hazafutó védő még utolérte azt a gólvonal előtt. A 43. percben még nagyobb helyzetben hibázott Mane, ezúttal ő érkezett a kapu torkában egy balról belőtt lapos labdára, de nem tudta előkészíteni a mozdulatot, és valahogy a kapufa mellé pattant róla a játékszer.

Az 55. percben egy Honvéd-kontrát a létező legegyszerűbb módon akadályozott meg Joao Muniz, konkrétan rácsúszott Ulbert lábára, a játékvezető kezében pedig villant a piros lap. A végén a portugálok legveszélyesebb játékosa, Mane azért így is eljutott egy helyzetig, de kisodródva a kapus kezébe gurított. A csapatok alaposan kihajtották magukat, de gólt nem sikerült szerezniük. A Sporting döntetlennel mutatkozott be, míg a Honvédnak ez már a második gól nélküli döntetlenje.

Budapest Honvéd – Sporting CP 0–0

Vezette/Referees: Nagy (Márkus, Berényi)

Sárga lap/Yellow Card: Tarcson (27.), Ulbert (58.), ill. Mane (7.), Fernandes (16.), Junior (50.)

Kiállítva/Red Card: Muniz (55.)

A Honvéd kezdőcsapata/Starting 11: 

Schrankó – Szabó, Pekár, Tarcson, Keresztes, Nagy, Kocsis, Szűcs, Fábiánkovits, Gincsai, Krajcsovics

A Sporting kezdőcsapata/Starting 11:

Pinto – Travassos, Pereira, Moreira, Octavio, Anjos, Justo, Ribeiro, Fernandes, Mane, Muniz

FLAMENGO-GENK 3-3

A Flamengo a Genkkel sem bírt. 
Eleinte hiába a Flamengo támadott többet, egy figyelmetlenség a vesztüket okozta. A 12. percben óriási hibát vétett a brazilok kapusa, Lucao, Carpe pedig elvette tőle a labdát, és egy igazítás után a hálóba emelt, ezzel vezetett a kékmezes Genk. Nem sokáig örülhettek azonban, mert a 17. percben egyenlített a Flamengo. Egy szöglet után a kapitány, Iago ugrott a legmagasabbra és a hálóba fejelt. A 20. percben Euder fordíthatott volna, de végül szemben a kapuval, a tizenhatoson kívülről fölé lőtt. A 28. percben Berten tört be a brazil 16-osra, de ő is tévesztett. Pörgős első félidő után itt is döntetlen volt az állás.

A fordulás után, az 33. percben egy kapu előtti kavarodást használt ki a Flamengo és fordított. Paulo volt jó helyen és szabadon, és mivel pont elé pattant a labda, be is vágta azt a kapufa mellé. Most is hamara jött a válasz. A 37. percben a genki Martens kapott labdát a jobb oldalon, és a büntetőterületre érve, 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Ezzel egyenlített a Genk. Amely vérszemet kapott és egy perc múlva újabb gólt szerzett. Martins vezette a labdát, kicsit elpattant tőle, de pont jó volt így de Grandnak, aki egyből lőtt, a kapuba. Két perc alatt fordított a belga csapata és így újra nála volt az előny.

A 44. percben egy brazil szabadrúgás után Carbone fejelhetett tisztán, mintegy 10 méterről, és meg is találta az utat a kapuba. 3–3. Nagy meccset játszottak a csapatok.

A hosszabbításban még ziccert is hibáztak a brazilok, Yan passzából Iago lőtt mellé, majd az ellentámadás végén Cutillas Carpe lőtt a kapusba. Ez a meccs, úgy tűnik, nem érthetett másként véget, mint döntetlennel.

CR Flamengo – KRC Genk 3–3 (1–1)

Vezette/Referees: Szilágyi (Horváth, Tőkés)

Gól/Goal: Iago (17.), Paulo (33.), Carbone (44.), ill, Cutillas Carpe (12.), Martens (37.), De Grand (38.)

Sárga lap/Yellow: Paulo (39.)

Összeállítás/Line-up:

Flamengo:

Lucao - Hernandes, Iago, Carbone, Lauan (Santos, 45.), Moreira (Rogerio), Paulo, Marquinhos (Yan, 45.), Euder (Moraes, 53.), Gondim, Rayan (Fonseca)

GENK:

De Boeck - Berten, Claes, Cutillas Carpe, De Grand, Diawara (Sakkali, 41.), Et Taibi, Godts (Slegers), Martens, Michiels, Monamay

PUSKÁS AKADÉMIA-CSÍKSZEREDA 5-1

Csapatunk 5-1-re győzte le a Csíkszeredát és hat ponttal várjuk a pihenőnapot. 
Élénk érdeklődés övezte a Csíkszereda elleni mérkőzésünkett, hiszen mi a Bayern Münchent győztük le az előző körben 2-0-ra, miközben az erdélyi gárda 4-0-ra maradt alul az Eszékkel szemben, így mindkét gárda bizonyítani kívánt. Jól tudtuk, hogy az első győzelem csak egy további diadal esetén ér valamit, míg a csíkiek azt akarták jelezni, hogy méltatlan volt az első meccsen elszenvedett nagy különbségű vereség.

Ennek fényében nem volt meglepő, hogy egy csíkszeredai szöglettel és ebből blokkolt lövéssel kezdődött az összecsapás, amelyből egy gyors kontra után a bal oldalon agilis felfutásaival feltűnő Szabó Valentin tekert fölé.

A 4. percben egy újabb bal oldali akciónkat követően a végig enerváltan játszó Barsan mentett szerencsétlenül, közelről a saját felső lécét döngetve meg, ahonnan viszont szerencséjére a mezőnybe pattant vissza a labda.

A 11. percben góllá érett a nyomás: megint csak egy bal oldali akció, Kocsis Dominik ügyes cselekkel játszotta magát tisztára a 16-oson belül, a lövése még a felső lécen csattant, majd Bakti visszapasszából Kicsun tanítanivalóan lőtte ki a jobb alsót. 1-0.

Továbbra is a bal szélen volt inkább veszélyes a csapatunk, nagyon élt a Szabó-Gruber kettős, de az egész gárda magabiztosan játszott, irányította a meccset, ügyes keresztpasszokkal váltott irányt, az 1-1-ektől sem ijedve meg. Jól időzített iramváltásokkal tarkított türelmes támadásépítés jellemezte a hazai csapatot.

Aztán a semmiből jött az egyenlítés, a félidőbe picit belekényelmesedő fiaink rovására. Boni okos indítására ügyesen csapott le Orbán Milán, és a kifutó Pécsi mellett a 16-osról a kapuba bombázott. 1-1.

Az egyenlítéstől nem csak felébredt a Székely-gárda, de fel is pörgette az iramot, még nagyobb nyomás alá helyezve Lukács Dániel kapuját. A 25. percben Kicsun jobbról középre húzott és 20 méterről leadott ballábas lövése még alig vétette el a kaput. Két percre rá Kiss Norbi szerzett gólt, amit les címén még teljes joggal érvénytelenített Berke Balázs játékvezető, az első félidő ráadásában viszont már nem volt pardon: Bakti Balázs egy újabb bal oldali remek passzt követően egyedül maradt Lukács Dániel kapus ellen, és rendkívül higgadtan emelte át fölötte a kapuba. 2-1, és ezzel gyakorlatilag vége is volt a félidőnek.

A második félidő gyakorlatilag ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt. A 36. percben Bakti agilis cseleit még nem koronázta siker a kapu előterében, két perccel később Gruber Zsombor jobb oldali szabadrúgása késztette még nagyobb aktivitásra az ellenfél legelfoglaltabb játékosát, Lukács Dániel kapust. További négy perc múlva Szabó kontrázott, balról középre húzott, kipasszolta jobbra, ahonnan Bakti kevéssel vétette el a jobb hosszút.

Alig egy percre rá pedig megint csengettek: a nagyon szép cselekkel elinduló Gruber Zsombor Kocsis Dominik elé tálalt, aki egy igazítás után 20-ról iszonyatosan kilőtte a jobb felsőt. 3-1, a meccs gólja.

A kétgólos vezetés tudatában visszavettünk, cserélt is Székely Gábor. Az utolsó 10 percre újra előrébb jutottak a csíkiak. Az 50. percben elvégzett jobb oldali szabadrúgást úgy tekerték kapura, mint anno Ronaldinho Seamannek, de Pécsi Ármin kibokszolta. A kontrából Szabó Valentin mindenkit kicselezett, viszont Lukács kapus eszén nem tudott túljárni, a hálóőrről szögletre pattant a labda. A szögletből azonban ott a negyedik, Kiss Norbert bólintotta be, egy csíkszeredai védő hasztalan próbált menteni.

A csíki vendégcsapat részéről Sebestyén Botond veszélyeztetett még az 57. percben, de Kiss Norbert blokkolta. Mit blokkolta, hisz a meccs legvégén ő maga be is állította a végeredményt, a Baktit váltó Major Marcell beadását a kapust megelőzve a hálóba juttatva. 5-1 és Kiss-dupla, magabiztos győzelem.

Puskás–Suzuki-kupa, A csoport, 2. forduló

Puskás Akadémia – FK Csíkszereda 5–1 (2–1)

Vezette: Berke (Király, Pullmann)

Gól: Kicsun (10.), Bakti, Kocsi, Kiss

Összeállítások:

Pécsi - Koch, Farkas (Vajda, 50.), Babós, Bányai (Korodi, 50.), - Kiss, Kocsis - Kicsun (Dusinszki, 48.), Bakti (Major, 45.), Szabó - Gruber (Sárközi, 50.)

Lukács - Precup (Colceriu, 40.), Simon, Barsan, Boni (Bóné, 40.), Orbán (Tamás, 50.), Sebestyén, Biró, Elsawy, Csedő, Kecskés (Balogh, 50.)

Legfrissebb híreink