Premier League-csapattól igazolt tehetséget a DAC

Hivatalos bejelentés.

Forrás: fcdac.sk

A DAC KÖZLEMÉNYE:

"A tizennyolc éves Sebastian Nebyla a DAC-hoz igazolt. Az egyik legtehetségesebb szlovákiai futballista ma kétéves szerződést kötött klubunkkal, amely további egyéves opciót is tartalmaz.

A Németországban (2002. január 25-én) született Nebyla kétéves korától Nagyszombatban nevelkedett, az ottani Lokomotívában ismerkedett meg a sportág alapjaival. Kezdetben a középpálya mindkét szélén futballozott, a diákéveitől és a Spartakba való átigazolásától viszont belső középpályásként szerepelt, és a mai napig is ez a posztja. Tizenhat esztendősen a Brit-szigeteken is feltűnt a tehetsége, így 2018 nyarán a londoni West Ham United szerződtette.

Akárcsak Nagyszombatban, a WHU gárdájában is az idősebb korosztályban futballozott. Nemcsak a 18 éven alatti, hanem az U23-as csapatban is gyűjtötte a rajtokat és a gólokat. Az U15-ös kategóriától kezdve Nebyla az összes korosztályos válogatott stabil tagja volt, a neve jelenleg a tizenkilenc éven alatti nemzeti csapat keretében található meg.

Sebastian Nebyla a nyári felkészülés első két napján a csapatunkkal edzett. Ezt követően több külföldi ajánlata is volt, végül azonban a DAC mellett döntött. „Nagyon tetszik a klub edzőközpontja, továbbá remek játékosokat és kiváló edzői stábot találtam Dunaszerdahelyen. Az ajánlat mérlegelésekor mindezt figyelembe vettem, és boldog vagyok, hogy itt lehetek. Annak is örülök, hogy aláírhattam a szerződésem, mivel hosszú volt már a szünet és végre bekapcsolódhattam az edzésfolyamatba. Hálás vagyok ezért a lehetőségért” – mondta röviddel a szerződésaláírást követően. „A célom minél többször pályára lépni a szlovák élvonalban és beleszokni a felnőtt labdarúgásba. Ezért minden tőlem telhetőt meg is teszek.”

Arra a kérdésre, hogy milyen játékost igazolt személyében a klub, a fiatal tehetség ezt válaszolta: „Egy kreatív futballistát, aki mindegyik mérkőzést meg akarja nyerni és szeretné győzelmekhez segíteni a csapatot.”

Sebastian, sok sikert sárga-kékben!"

Legfrissebb híreink