Portugál edzője lett a DVSC-nek – hivatalos!

Debrecen – Pontes három évre írt alá, akinek élete egyik legfontosabb napja a mai.

Forrás: dvsc.hu

A mai napon vált biztossá, hogy a portugál Leonel Pontes irányítja a jövőben a DVSC labdarúgócsapatát. A sajtótájékoztató – amelyen bemutatják az új szakmai stábot - ezekben a pillanatokban is zajlik.

 

Pontes korábban a portugál Sporting akadémiáján dolgozott, ahol Cristiano Ronaldo első edzője volt. Az utánpótlásban töltött éveket követően Paolo Bento segítője volt a felnőtt csapatnál, majd a portugál válogatotthoz is követte Bentót, ahol másodedzőként tevékenykedett. Az előző szezonban az egyiptomi Il Ittihad csapatát irányította.

 

Szima Gábor, a DVSC elnöke sajtótájékoztató keretében mutatta be a DVSC új vezetőedzőjét, aki a portugál Leonel Pontes lesz az elkövetkezendő három évben – számolt be a dvsc.hu.

 

- Kondás Elemér lemondása után azonnal elkezdtünk új vezetőedzőt keresni – kezdte Szima Gábor. - Nagyjából 150 edzőt ajánlottak a figyelmünkbe, magyart és külföldit egyaránt. Öt-hat edzőre szűkült a kör, és végül két edző maradt, egy holland és egy portugál. A végső választás Leonel Pontes úrra esett, ő lesz a DVSC új vezetőedzője a következő három évben. Reméljük, folytatja a sorozatot, hogy ha egy edző Debrecenbe szerződik, bajnok lesz a csapattal. Bízunk benne, hogy az ő vezetésével a Loki-szurkolóknak sok örömet szeret az együttes.

 

Ezt követően Leonel Pontes (teljes neve: Leonel Pontes Da Encarnacao) bemutatta két portugál kollégáját. Egyikük Jose Maria Calado Pratas, aki pályaedző lesz, és az ellenfelek elemzése tartozik még a fő feladatai közé, magas szintű eszközökkel dolgozik. A másik szakember Pedro Ilharco (teljes neve: Pedro Miguel Silva Micaelo Ilharco de Moura), aki szintén pályaedző. Pontes szerint egy nagyon tehetséges szakemberről van szó, aki remekül érti a szakmáját. Jól ért a játékosok nyelvén, elképzelései közel állnak Ponteséhez.

 

Leonel Pontes természetesen magáról is beszélt: - Örülök, hogy itt lehetek, életem egyik legfontosabb napja a mai – mondta a 44 éves szakember. - Könnyű volt meghozni a döntést, az elnök úr világosan beszélt, elmondta az elképzeléseit. Nagy a felelősség, nagy a feladat. Célunk, hogy a Loki nagyon jól futballozzon, minden meccsen győzelemre játsszon. Folyamatosan fiatal játékosokkal kívánjuk biztosítani a gárda erejét, teljesítményét, a szurkolókat a csapat mellé szeretnénk állítani, mert együtt kell harcolnunk a sikerekért. Meglátják, elkötelezetten végzem a munkámat.

 

Leonel Pontes szakedzői oklevelét a Manchester United Akadémián szerezte meg 2005-ben, végigjárta az UEFA Pro edzőképző tanfolyamait. A Sporting Lisszabon utánpótlásában dolgozott, majd 2006-tól 2010-ig a Sporting másodedzője volt. Ezt követően négy éven át a portugál válogatott másodedzője Paolo Bento kapitánysága alatt. A 2014/2015-ös szezonban a SAD Marítimo, 2015-ben a GFC Panetolikos, 2016-ban pedig az Alexandria Ittihad vezetőedzője volt.

 

- A Lokinak is megvan a maga filozófiája– folytatta Pontes. - Egy olyan csapat, amely uralni akarja a mérkőzéseket, és jó minőségű futballt játszani. Motiváltnak kell lennünk és elkötelezetten küzdenünk, ez a legfontosabb. Jól szervezetteknek kell lenni, legyen nálunk a labda, tartsuk meg, ha nincs nálunk, harcoljunk érte. Ha ez mind megvan, akkor vélhetően mi győzünk. A kommunikációval nem hiszem, hogy gond lenne. A futball nemzetközi játék, mindenki megérti majd, mit szeretnénk. De lehet, hogy megtanulok magyarul.

 

Két magyar tagja is lesz a szakmai stábnak. Az egyikük a kapusedző, aki továbbra is Erdélyi Miklós lesz, és a klub keres egy olyan magyar trénert, aki nagyon jól beszél angolul.

 

Leonel Pontes a végén megköszönte azt az elkötelezett munkát, amit Herczeg András végzett az elmúlt két hétben. A látott mérkőzéseken a játékosok hozzáállása is tetszett. Az akadémián pedig minden edzővel szeretnék találkozni, bemutatkozni nekik, mert együtt kell dolgoznunk, hiszen az utánpótlás is fontos.

 

A portugál stáb egyébként a nemrég alakult, Vincze Ottó és Debreceni Péter fémjelezte Real Team Talents Management közreműködésével került a DVSC-hez.

Legfrissebb híreink