Pokolból a mennyországba: ínséges időszakot zárt le a Fradi védője

Hosszú idő után tért vissza a pályára.

Forrás: fradi.hu

A Ferencváros kiválóan indította a 2020-as évet, a listavezető zöld-fehérek 4-0-s győzelmet arattak a Paks ellen. A fővárosi együttesben végig a pályán volt Otigba Kenneth. A 27 éves játékos életében egy ínséges időszak zárult le, hiszen 2018 decembere után kapott újra lehetőséget az NB I-ben. A hosszú szünetnek sérülés volt az oka, 2019 elején lábközépcsont-törés miatt ismét meg kellett operálni a labdarúgót. 

A Fradi-Paks bajnoki után Szerhij Rebrov is méltatta a visszatérő bekket. Az ukrán szakember az nb1.hu-nak elmondta, Otigba keményen dolgozott azért, hogy beverekedje magát a fővárosiak kezdőjébe. Hozzátette, a felkészülési meccseken nyújtott teljesítménye nagyon meggyőző volt a játékosnak.
Otigba a fradi.hu-nak kiemelte, hogy sok segítséget kapott a nehéz időszak során. Úgy gondolja, a pokolból a mennybe jutott a hétvégén.

Security Check Required

(null)

"Mindig próbálok a jelenre koncentrálni, ezért mikor megtudtam, hogy kezdő leszek, azon voltam, hogy a maximumot nyújtsam. Nem alakult szerencsésen az előző másfél évem, de a társak, az edzők és a szurkolók is segítettek nekem. Mindenki motivált engem, jó ilyen csapatba visszajönni! Az elmúlt másfél év munkája most érett be, azon voltam, hogy ne kapjunk gólt és nyerjen a csapat. Szerencsére ez sikerült, így mondhatom, hogy a pokolból a mennyországba jutottam" - fogalmazott a védő.

A Transfermarkt 500 ezer euróra becsüli Otigba értékét. Érdekesség, hogy a szerződése a szezon végén lejár a Ferencvárosnál. A Fradi ajánlatára 2017-ben bólintott rá, a fővárosiakhoz a holland Heerenveen együttesétől érkezett.

Az első idényében abszolút húzóembernek számított Otigba, 2291 percet kapott a bizonyításra, fellépéseit egy góllal zárta, a Puskás Akadémia kapuját vette be. A következő szezonban már sérülések hátráltatták, így nem meglepő, hogy csak három összecsapáson ölthette magára a Fradi szerelését a bajnokságban.

Marco Rossi meglátogatta a Fradit - képek - NB1.hu

Meglátogatta a Ferencvárost Marco Rossi a csapat kedd délelőtti edzésén, többek között Lovrencsics Gergővel és Gergei Rebrovval is beszélgetett. A magyar válogatott szövetségi kapitányának mostanában szokása, hogy meglátogatja az NB I-es klubokat, hogy személyes tapasztalatokat szerezzen a hét közbeni tevékenységekről, ne csak tétmeccseken tudja felmérni a játékosok állapotát.

A jelek szerint a 2020-as esztendőnek már egészségesen vágott neki, így az FTC hátsó alakzata házon belül erősödött egy kiváló adottságokkal rendelkező védővel. Amennyiben Otigba folyamatosan jó teljesítményt tud nyújtani, még a válogatott meghívó érkezése sem lenne meglepetés.

Szerkesztő: Vállaji Márk

Legfrissebb híreink