Piros-feketében pompázik az új Bozsik Stadion - fotók!

Mérföldkőhöz érkezett az építési szakasz.

Forrás: magyarepitok.hu/WHB Kft.

A West Hungária Bau Kft. és a Pharos '95 Kft. közös munkájával épülő új Bozsik Stadionra felkerültek a borítólemezek - számolt be róla a magyarepitok.hu.

"Látványos munkafolyamathoz ért a Honvéd épülő otthona, melynek kivitelezési munkálatait a West Hungária Bau Kft. és a Pharos '95 Sportpályaépítő Kft. konzorciuma végzi az Óbuda Építész Stúdió Kft. tervei alapján" - áll a közleményben. Mint ismert, a stadion alapkövét 2019 márciusában rakták le. A projekt során létrehoznak egy 10 ezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező arénát fedett lelátókkal, amely 8200 néző befogadására lesz alkalmas. A beruházás keretében egy háromemeletes főépületet is megépítenek, ahol a sporttechnológiai területek, a VIP helyiségek, valamint a fő kamera- és közvetítőállások kapnak majd helyet. A lelátó alatt szociális és szolgáltató egységeket, valamint 438 parkolóhelyet alakítanak ki a szakemberek. A modern pályavilágítási-rendszer pedig HD-minőségű közvetítéseket tesz majd lehetővé.

A kivitelezés az 1938-ban felépített, majd 1955-ben bővített és átépített Bozsik Stadion bontási munkálataival vette kezdetét. Az építkezés során a kivitelezőknek mintegy 1300 előregyártott vasbeton-elemet, 670 tonna acélszerkezetet és 2700 köbméter monolit vasbeton-szerkezetet kell beépíteniük. A stadion a besorolása alapján a legmodernebb, UEFA 4-es, illetve az MLSZ I. osztály A-kategóriájának megfelelő minősítésű lesz.

Legfrissebb híreink