Pintér vs. Bognár: egyéniségek csatája

Csak a tolnaiak igazoltak jól!

Forrás: Mezőkövesd

Vannak tulajdonságok, amiket senkitől sem lehet elvitatni.

Így Pintér Attilától, a Mezőkövesd trénerétől, és Bognár Györgytől, a Mezőkövesd szakvezetőjétől sem lehet eltagadni, hogy karizmatikus egyéniségei a magyar labdarúgásnak. Azok voltak játékosként is, és azok lettek vezetőedzőként is.

És ez azért is fontos, mert nem minden játékosból lesz edző, vagy a pályafutás befejezése után a labdarúgás bármelyik szegletében dolgozó szakember.

Akármit mondanak vagy tesznek, arra odafigyel a széles közvélemény, akkor is, ha elfogadják a tudásukat és a habitusukat, akkor is, ha nem.

A labdarúgáshoz kiemelten értenek mindketten, ráadásul szeretik és igyekeznek előnyben részesíteni a magyar játékosokat. Ez persze nem jelenti azt, hogy légiósok ellen lennének, de csak azoknak a külföldieknek adnak bizonyítási lehetőségeket a csapataikban, akikről valóban azt gondolják, hogy jobbak a mi fiainknál.

Több, mint 1 éve nem védő válogatott kapust igazoltak Pintér Attiláék? - NB1.hu

 

Pintér, ahogy kinevezték a Kövesd élére, egyből sokkal több magyart jelölt a kezdőcsapatba, Bognár meg eleve csak magyarral foglalkozik a Paksnál.

Ma délután összemérhetik a tudásukat, jelenleg a Kövesd a veszélyes zónából való elkerülésért dolgozik, míg a Paks tovább folytatná elképesztő szárnyalását.

„A Zalaegerszeg elleni mérkőzés után rendezni kellett a sorainkat. Olyan gólokat kaptunk, ami érthetetlen volt egy kicsit a számomra, hiszen felkészültünk ezekre a játékhelyzetekre, ilyen hibákat nem szabad elkövetni. Az a csapat, amelyik ilyen hibákat vét, nem véletlenül áll a tabella hátsó felében. Mi azonban nem szeretnénk a hátsó régióban maradni, mindent megteszünk a győzelem megszerzésének érdekében. Nagyon bízom benne, a játékosok is átérzik, hogy a Paks ellen minél eredményesebben kell szerepelnünk. Egy jó formában lévő csapat érkezik hozzánk vasárnap, a paksiak nyugodtan, felszabadultan futballozhatnak, ez óriási előny lehet a számukra. Nálunk mindenkinek látnia kell, hogy azoknak, akik a pályán lesznek, 100%-osan kell koncentrálniuk és mindent meg kell tenniük azért, hogy győztesen vonulhassunk le a mérkőzés végén. Nem vár ránk könnyű feladat, hiszen ellenfelünk legutóbb a hajrában szerzett gól ellenére is sima győzelmet aratott a MOL Fehérvár ellen. Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni belőlük és megpróbálunk eredményesek lenni. A paksiak évek óta együtt játszanak, a keretük nem nagyon változott, ráadásul érkezett hozzájuk több meghatározó labdarúgó. A Paks, azt kell mondjam, hogy nagyon jól igazolt, sajnos ez rólunk nem mondható el, nyáron távozott Zivzivadze és nem érkezett olyan játékos, aki ezt a posztot meg tudja oldani. Természetesen nem ezzel foglalkozunk, igyekszünk a rendelkezésre álló keretből kihozni a maximumot. Ellenfelünk agresszív, nyílt futballt játszik, aminek megvannak az erősségei és gyengeségei is, utóbbiakat megpróbáljuk kihasználni. A mérkőzésen nem számíthatunk Lakvekheliani, Guzmics, Jagodics, valamint Szeles játékára, a többiek rendelkezésre állnak” - fejtegette Pintér a matyóföldiek honlapjának.

A tolnaiak részéről Balogh Balázs, a gárda technikás középpályása nyilatkozott, szintén a klubhonlapnak:

„ A pihenő majdnem a bajnokság félútjánál lesz, ha addig még szereznénk hat pontot, nagyon elégedett lennék, de úgy vélem, nem csak én. Fontos azonban, hogy mindig csak az adott összecsapásunkra koncentráljunk, ami jelen esetben a mezőkövesdi. Pintér Attiláék nincsenek jó helyezben, az életükért küzdenek, így biztos, kemény meccs lesz. Mi eddig borzasztóan keményen megdolgoztunk a harmadik pozícióért, viszont nem szabad megelégednünk ezzel, mert abból semmi jó nem sülhet ki, sőt… Menni kell tovább, ugyanígy!”

Legfrissebb híreink