Pintér sajnálja, Supka tudta előre - reakciók

Mennyire van messze a Mezőkövesd a Real Madridtól?

Forrás: kisvardafc.hu

Mint ismert, a Kisvárda 1-0-ra legyőzte a Mezőkövesdet az NB I 28. fordulójában. A mérkőzés után Pintér Attila elmondta, mennyire van távol a Mezőkövesd a Barcelonától és a Real Madridtól, míg Supka az ellenfelet dicsérte és a Magyar Kupára tekintett előre.

Pintér Attila (Mezőkövesd): ,,Gratulálni szeretnék a Kisvárdának és sok sikert kívánok. Ezek is mi vagyunk, meg azok is, akik 13 forduló keresztül nem találtak legyőzőre. Meg tudta szerezni a vezetést a Kisvárda, a második félidőben emberelőnybe kerültünk és sajnos nem tudtuk ezt kihasználni. Sokkal türelmesebbnek kellett volna lennünk, sokkal többet kellett volna felvállalnunk a kettő az egyeket és az egy az egyeket. A védelem és a kapus közé sokkal több labdának kellett volna beérkezni, hiszen két jól fejelő emberünk is volt bent, de ebből kevés sikeredett. A játékosok megpróbáltak mindent megtenni, egy picit kapkodóbbá vált a játékunk. Amit vállaltunk, azt gondolom, hogy teljesíteni fogjuk. Nem vagyunk egy Barcelona vagy egy Real Madrid, hogy minden mérkőzést megnyerjünk, azok se nyernek meg, mi meg nagyon messze vagyunk ettől."

Supka Attila (Kisvárda): ,,Nagyon nehéz mérkőzés volt, ezt tudtuk előre. Beszélgettünk a játékosokkal arról, hogy a Mezőkövesd egy nagyon jól összerakott és agresszív csapat, mutatta is a példa, hogy 13 meccsen keresztül veretlenek voltak. Felkészültünk azokra a lehetőségekre, amikre számítottunk tőlük, a beívelt labdákra, a kombinatív játékra. A védekezésünket nagyon jól meg tudtuk szervezni, így nem sok lehetőséget adtunk arra, hogy gólszerzési lehetősége legyen a Kövesdnek. Ez a fegyelmezettség azt is eredményezte, hogy ki tudtunk jönni kontrában párszor, ez inkább a második félidőben volt igazán, amikor Sassá kétszer-háromszor egy jó döntés után gólhelyzetbe tudott volna kerülni, valamint a vége előtt egy pár perccel Jelena a kapussal szemben egyedül ment ki, akkor megduplázhattuk volna a góljaink számát. Nem szabad, hogy elégedetlenek legyünk. Nekünk ez a három pont nagyon fontos az életünkben azért, mert így már lassan azt mondhatjuk, hogy elérjük a bennmaradást az NB I-ben, ami a célunk. Egy kis lendületet is adhat a hétközi kupamérkőzésre. Bízom benne, hogy annyi önbizalmat összeszedtünk ezen a meccsen, hogy hazai környezeteben ki tudjuk vívni a kupadöntőbe jutást." 

Legfrissebb híreink