Pintér nagyon kiakadt, Rebrov a sérültekről beszélt, Waltner boldog - edzői reakciók

Supka a jövő heti célról beszélt.

Forrás:

Két mérkőzést rendeztek szombaton az NB I-ben, ráadásul újra nézők előtt - a ZTE a Kisvárda elleni 0-0-val biztosította bennmaradását, míg a bajnok Ferencváros 2-1-re verte a Mezőkövesdet. Lássuk, hogyan értékeltek a lefújás után a vezetőedzők!
 

ZTE-KISVÁRDA 0-0

Waltner Róbert (ZTE): "Úgy vélem, hogy egy X-es meccs volt, sajnos ma nem volt benne több. Több lehetőségünk is volt, de a játék képe alapján a döntetlen igazságos. A Kisvárda egy masszív, jól védekező csapat. Amikor én átvettem ezt a csapatot, akkor tíz meccs alatt, egyszer nyert a Zete, most pedig hat meccs alatt nyertünk háromszor és két döntetlent értünk el, így azt gondolom, hogy előre léptünk. A legfontosabb cél, amit sikerült elérnünk, az a bennmaradás. Nem volt egyszerű, mert a DVTK nagyon szívta magát, a Honvédnak pedig nagyon erős kerete van. Ez mindig nagy dolog, hisz a bajnokság kiélezett és a Zetének megint sikerült, úgyhogy elégedettek lehetünk."

Supka Attila (Kisvárda): "Azt gondolom, hogy amiért jöttünk azt részben sikerült megszerezni, hisz úgy érkeztünk, hogy szeretnénk három pontot szerezni. Úgy gondolom, hogy az első félidőben benne is volt a játékunkban, a másodikban már nem annyira. Azt hiszem, hogy ezzel az egy ponttal is elégedettek lehetünk, mert ez azt jelenti, hogy már most több pontot szereztünk, mint a tavalyi évben. Ötödik helyen vagyunk, amit szeretnénk is megtartani a jövő héten, hazai környezetben."

ZTE-Kisvárda: Waltner betartotta az ígéretét - NB1.hu

 

FERENCVÁROS-MEZŐKÖVESD 2-1

Szerhij Rebrov (Ferencváros): "Örülök, hogy az utolsó hazai mérkőzésünkön szurkolók előtt tudtunk játszani, a drukkerek jelenléte pluszmotivációt jelentett a fiúk számára. Szintén örömteli, hogy a végén tudtunk egy gólt szerezni, hiszen ez közös ünneplésre adott okot akinek csapata. Most hallom először ezt a statisztikát (utalt arra, hogy jelenleg 75 ponttal áll a Ferencváros, így amennyiben az utolsó fordulóban is győznek, pontrekordot döntenek), de nem azért jöttem, hogy rekordokat döntsek, hanem hogy meccseket, címeket nyerjek. Ez számomra a legfontosabb. Megérdemelten győztünk, a bekapott gól után is láttam a fiúkon az akarást. Bíztam benne, hogy sikerül felül kerekednünk, így is lett. A meccsen megsérültekkel kapcsolatban remélem, egyikük állapota sem súlyos, Zubkov a félidőben már jobban érezte magát, és bízom benne, hogy Somáliával is így lesz. Holnap az MRI után okosabbak leszünk, reményeim szerint hamarosan visszatérhetnek a pályára."

Pintér Attila (Mezőkövesd): "Az első harminc percben kislányokat, beképzelt embereket láttam a pályán. Utána rendszert váltottunk és elkezdődött valami, a cserékkel sokkal jobban futballoztunk. 1-1-nél megvoltak a lehetőségeink, hogy eldöntsük a meccset vagy legalább vezetést tudjunk szerezni, igaz, a Ferencvárosnak is adódtak helyzetei, így nagyon jó mérkőzés adódott. Soha nem szoktam játékosokat kifelé bántani, de ilyen felelőtlen döntést, amit Szappanos Péter hozott a 89. percben, nem lehet hozni. Elmondtam már, hogy mi nem rendelkezünk olyan hosszú kispaddal, mint az ellenfél, ilyenkor jön be az, hogy a játékosnak felelőssége van a klub, a csapattársak iránt, és ezt ebben a szituációban nem éreztem. Könnyelmű döntést hozott, mindez óriási pontot vett el tőlünk, hisz a Fradi ellen pontot szerezni nagyszerű lett volna az Üllői úton. Ilyet profi játékos nem tehet. Azt gondolom, hogy az első félórát leszámítva ilyen mérkőzésekre van szükség, hogy minél jobb legyen a magyar labdarúgás és minél több néző látogasson ki a stadionokba. Gratulálok a Ferencvárosnak a mai győzelemhez és a bajnoki címhez, sok sikert kívánok nekik a nemzetközi kupában."

FTC-Mezőkövesd: díszsorfal és üzenet a fronton harcolóknak - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink