Pintér kőkemény szavai, Szabics és a Vidi pozitív COVID-tesztjei - reakciók

Elégedetlen a paksi duplázó, mentálisan rendben van az MTK.

Forrás: molfehervarfc.hu

A Honvéd-Ferencváros mérkőzés után a Paks-MTK, valamint a Mezőkövesd-MOL Fehérvár találkozókkal zárult az NB I 6. fordulójának szombati játéknapja. Lássuk, hogyan értékeltek a főszereplők!

PAKS-MTK 3-2

Sajbán Máté (a Paks duplázója): „Az első félidőben nagy fölényben játszottunk, és rengeteg helyzetet is kidolgoztunk. Akár már akkor lőhettem, lőhettünk volna még egy gólt a megannyi lehetőség közül, hiszen sok támadást alakítottunk ki. A második játékrész elején folytattuk az első negyvenöt perc lendületét, jött is a harmadik találat. 3-0 után azonban kicsit kijjebb nyíltunk, az MTK pedig kontrákkal könnyen átjött rajtunk, főleg a labdavesztéseink után. Valahogy nem volt bennünk ma több, így ekkor már csak az eredményt próbáltuk tartani, annak ellenére, hogy egy-két leindulásból mi is veszélyeztettünk. A második félidőre azt lehet mondani, mint az Újpest ellen két hete, a három pont megszerzése volt a cél. Annak ellenére, hogy két gólt szereztem, ha jobb ütemben lövöm, vagy a többiek, magabiztosabb mérkőzés lehetett volna. A helyzetkihasználásomon javítanom kell, illetve nem engedhetünk ekkora előnyből feljönni ellenfelet."

Giovanni Costantino (az MTK edzője): "A Paks erős csapat, tudtuk, hogy támadásban mire számíthatunk tőlük, de nem ijedtünk meg, mi is felvállaltuk az agresszív támadójátékot. Az első félidőben a kapu előtt nem voltunk elég határozottak, hiányzott egy kicsi plusz ahhoz, hogy kihasználjuk a lehetőségeinket. A második játékrészben Miovski bejövetelével feljavultunk, sokkal több második labdát tudtunk megszerezni. Pozitívum, hogy a három bekapott gól után egyáltalán nem adtuk fel, harcoltunk, küzdöttünk az utolsó percig, a végén pedig egyenlíthettünk is volna. A csapat megmutatta, hogy mentálisan rendben van. Fizikailag jól bírtuk a mérkőzés végét, a Paks pedig kicsit visszaesett, ezért is tudtunk a hajrában jobban teljesíteni."


MEZŐKÖVESD-MOL FEHÉRVÁR 2-2

Pintér Attila (Mezőkövesd): "A sors igazságtalansága lett volna, ha ezt a meccset elveszítjük, nem nagyon volt lehetősége a Videotonnak. A mérkőzés fordulópontjaiból nem jól jövünk ki és ez nem rajtunk múlik: 1-1-nél nekünk kellett volna szögletet rúgni - ha nincs igazam, elnézést kérek -, és abban a pillanatban megkaptuk a második gólt, ez lehetett volna fordítva is. Az utolsó percig küzdöttek és jól játszottak a srácok, sokkal jobban, mint a Videoton. Az első félidőben ha pontosabbak vagyunk, még több lehetőségünk lett volna, de én azt gondolom, hogy egy ilyen költségvetésű és játékosállományú klub ellen vezetni 1-0-ra, majd 2-1-ről pontot szerezni az utolsó percben dicsőséggel kell, hogy eltöltsön minket. Még egyszer mondom: sokszor nem kaptuk meg, ami nekünk jár! Cseri Tomival a meccs előtt beszéltük, hogy nyugodtan betehetem őt a kezdőbe, el tudja vállalni a meccset. Büszkeség, hogy ilyen játékosunk van, aki ennyit utazott a válogatottal és nem kapta meg ott a lehetőséget, hogy játékperchez jusson, de teszi ott és itt is a dolgát. Példaértékű, ahogy edz és ahogy játszik, vannak gyenge pillanatai, mint mindenkinek, de elkövet mindent, hogy ez a klub sikere legyen. Ez egy elvesztett két pont, megérdemeltük volna a győzelmet, de remélem, a küzdés és a szellem megmarad, hisz enélkül nem tud sikeres lenni egy csapat."

Szabics Imre (MOL Fehérvár): "Megemelem a kalapomat a játékosaim előtt ilyen hányattatott két hét, illetve az utóbbi két-három nap tetőzése után (mint ismert, Ivan Petrjak és Stopira után Budu Zivzivadze és Kenan Kodro is pozitív koronavírustesztet produkált - a szerk.). Amilyen második félidőt produkáltak, le a kalappal. Picit átszerveztük a védekezésünket, más mentalitásban is játszott a csapat. Természetesen bosszant, hogy nem lett miénk a három pont, hisz a kezünkben volt és a játékban nem volt benne, hogy egyenlítsen a Kövesd. Itt úgy néz ki, hogy mindig ilyen jó mérkőzéseket játszunk. Én nagyon élveztem a találkozót, ezt a felszabadult érzelmek is mutatják a két kispad részéről. Keveset voltak most nálunk a játékosok, újak is vannak, de vizuálisan talán elég jól meg tudja jeleníteni az ember a játékosoknak a taktikát - persze az edzést ez nem helyettesíti, de ma találkoztam például először a játékosokkal a válogatott szünet után. Azt mondtam az öltözőben a lefújás után, hogy nyugodjanak meg, meg fogjuk nyerni a meccseinket idegenben is a jövőben."

Legfrissebb híreink