Szabicsék alkalmazkodása, Rebrov bizonyossága

Sérültek a Budafoknál, Hornyák tudja.

Forrás: fradi.hu

Vasárnap három mérkőzéssel zárul az NB I a 27. fordulója. A mai nap egyik legérdekesebb jelenete Szabics Imre debütálása lesz a MOL Fehérvár kispadján. 

Kisvárda-MOL Fehérvár 14.30

A Kisvárdának jókor jöhetett a válogatott szünet, hiszen az előző öt forduló során csupán három pontot szerzett. Supka Attila együttese abból erőt meríthet, hogy január 27-én hazai pályán legyőzte a fehérváriakat.

"A bajnokságban minél hamarabb el akarjuk érni azt a pontszámot, ami a bennmaradáshoz szükséges. A januári győzelem természetesen erőt adhat. Bízom benne, hogy hasonló mentalitással lépünk pályára, és begyűjtjük a három pontot. Úgy gondolom, hogy az előző meccseken már Szabics Imre instrukciói alapján készült a Vidi. Lehetett látni, hogy egy másik felállásban játszottak. Nagyon jó játékosok alkotják a fehérvári csapatot" - nyilatkozta Supka Attila.

Szabics Imre a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a bajnokságban ezüstérmet akarnak szerezni, emellett a kupagyőzelem is a szemük előtt lebeg. Az új mester szavait megerősítette Kovács Dániel is.

"Nem sok időt tudtunk eddig együtt dolgozni az új szakmai stábbal, ráadásul sok játékos a különböző válogatottakból tért vissza, ők sokat utaztak és meccseket játszottak, szóval biztos, hogy az átlagosnál fáradtabb lesz a csapat, azonban mi nem kifogásokat keresünk, hanem alkalmazkodni igyekszünk a körülményekhez, és minden tőlünk telhetőt megteszünk a pályán azért, hogy 3 ponttal térjünk haza Kisvárdáról, hiszen a célunk továbbra is az, hogy a bajnokságban odaérjünk a második helyre" - fogalmazott a kapus a MOL Fehérvár hivatalos weboldalának

A fehérváriak a válogatott szünet előtt a Puskás Akadémiától 1-0-ra kikaptak, így jelenleg 8 pont választja el őket a dobogó második fokától. A különbséget látva csipkedniük kell magukat Szabics Imre játékosainak, ha valóban meg akarják kaparintani az ezüstöt.

Budafok-Ferencváros 17.00

A kiesés elől menekülő Budafoknak a listavezető Ferencváros ellen kellene bravúrt bemutatnia. Csizmadia Csaba úgy véli, a Fradi ellen sem szabad feltartott kézzel pályára lépniük

"Nem gondolkodhatunk úgy, hogy a Ferencváros ellen még belefér a vereség, aztán majd a következő meccset megnyerjük. Nem vagyunk abban a helyzetben. Itt van a ZTE esete, amely pontot szerzett a listavezető ellen és így most mi vagyunk a kiesőzónában. Hét egyformán fontos mérkőzés vár ránk és már az elsőn arra törekszünk, hogy gyarapítsunk pontjaink számát" - fogalmazott a Budafok edzője a klubhonlapnak. Csizmadia elmondta, hogy Zsóri és Vaszicsku nem léphet pályára térdsérülése miatt.

Ugyan a két csapat között jelenleg 35 pont a differencia, ám Szerhij Rebrov nem írja le a budafoki alakulatot. Az ukrán szakember a fradi.hu-nak azt is elmondta, hogyan telt a pauza az éllovasnál.

"A válogatott szünetben gyakran a tartalékcsapatunkkal együtt edzettünk, hiszen a játékosaink többsége a különböző nemzeti csapatoknál volt. Próbáltuk a lehető legtöbbet kihozni ebből a helyzetből, persze, az itthon edző labdarúgók néhány nap pihenőt is kaptak. Természetesen felmértük, hogy a visszatérő futballisták milyen állapotban vannak. A Budafok jelenleg a kiesés elkerüléséért küzd, ezért biztosak lehetünk benne, hogy mindent megpróbál majd ellenünk is. Nem lesz könnyű dolgunk, de van már tapasztalatunk, tudjuk, mire számíthatunk az ellenféltől. A vasárnapi mérkőzéssel megkezdődik a bajnokság utolsó szakasza, továbbra sem változik azonban az, hogy mérkőzésről mérkőzésre készülünk. A célunk az újabb három pont megszerzése" - hangsúlyozta Rebrov.

Puskás Akadémia-Mezőkövesd 19.15

Az esti mérkőzés Pintér Attila szempontjából is pikánsnak ígérkezik, hiszen a Mezőkövesd mestere korábban a Puskás Akadémiánál is dolgozott. Jelenleg Hornyák Zsolt irányítja a felcsúti gárdát, és Hornyák munkájával elégedettek a vezetők, ezt tükrözi, hogy a héten 2023-ig hosszabbították meg a szerződését.

Puskás Akadémia: bejelentés Hornyák Zsolt sorsáról - NB1.hu

 

"Mindenképpen nehéz mérkőzésre számítok, mert a Mezőkövesd kitűnő csapat, amely hosszú veretlenségi szériát tudhat maga mögött. Szinte biztos, hogy most is szervezett, masszív védekezésre alapuló játékkal készülnek ellenünk, nekünk az a feladatunk, hogy ennek megtaláljuk az ellenszerét. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem lesz egyszerű, de azon leszünk, hogy sikerüljön, és megnyerjük a vasárnapi mérkőzést, amely egészen biztosan szoros lesz. Előfordulhat, hogy nem lesz góleső, de jobban szeretném, ha sokgólos meccset játszanánk – mindenesetre remélem, akárhogy is lesz, mi találunk be többször" - mondta Hornyák a Mezőkövesd honlapjának.

Pintér Attila jelentős bókot mondott a Puskás Akadémiáról, hiszen úgy véli, hogy a Fejér megyei csapat kerete az egyik legerősebb (ha nem a legerősebb) az egész mezőnyben.

"Véleményem szerint a Puskás Akadémia rendelkezik az egyik legjobb, hanem a legjobb játékoskerettel a mezőnyben. Kitűnő saját nevelésű játékosaik vannak Spandler Csaba, Nagy Zsolt, valamint Tóth Balázs személyében, akik egyre meghatározóbb szerepet töltenek be a csapatukban, illetve az élvonalban. Emellett remek külföldi labdarúgók játszanak ellenfelünknél, többek között ezért sem lesz könnyű dolgunk vasárnap este. Megpróbáljuk az erősségeiket minimálisra csökkenteni, hogy a lehető legkevesebb gólszerzési lehetőségük adódjon, emellett a hibáikat igyekszünk majd maximálisan kihasználni. Azt gondolom, hogy mindig koncentráltan játszunk és minden mérkőzésen megteszünk azért mindent, hogy minél több gólt szerezzünk. Bízom benne, hogy az adódó lehetőségeinket nagy százalékban tudjuk majd kihasználni. Ami a bajnoki szünetet illeti, megpróbáltuk kihasználni ezt az időt arra, hogy tovább javítsuk a játékunkat, minél jobb és folyamatosabb legyen. A sérültjeink állapota folyamatosan javul, de nincs még olyan játékos, aki vissza tudott volna térni a csapatba. Azt gondolom, hogy minden edző számára örömteli az, ha vannak válogatott játékosai és külön öröm, ha magyar válogatott labdarúgó szerepel a csapatban. Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy Cseri Tamás pályára lépett San Marino ellen, gratulálni szeretnék neki és a magyar válogatottnak, hiszen sokszor a kötelező győzelmek a legnehezebbek. Emellett gratulálok a Magyar Labdarúgó Szövetségnek és Marco Rossinak az eddigi szerepléshez és sok sikert kívánok mindenkinek a további mérkőzésekre is" - nyilatkozta Pintér.

A tabella a linkre kattintva érhető el
 

Legfrissebb híreink