Miért óvatos Pintér és Rebrov? Mit tud Hornyák és Szalai?

Meglepetésre készülnek a paksiak.

Forrás: fradi.hu

A szombati játéknap után vasárnap is három mérkőzést rendeznek az NB I 26. fordulójában. A program Mezőkövesden indul és Felcsúton zárul - megnéztük, hogyan várják a főszereplők az eseményeket.

Büszke Boris, csalódott Zekic, Horváth félelme - edzői reakciók - NB1.hu

 

Mezőkövesd-Budafok, 14.05:

A két csapat mindkét szezonbeli meccsét 1-0-ra nyerték a tabellán jelenleg 5. mezőkövesdiek, akik sokkal inkább a dobogós helyek elcsípéséért, semmint a kiesés elkerüléséért harcolnak. A 11. Budafoknak ellenben minden egyes pont nagyon fontos lenne, hisz jelenleg a veszélyzónában tartózkodnak - egy pontszerzéssel elkerülnének onnan.
 

Pintér Attila (Mezőkövesd): "Nem téveszt meg bennünket, hogy a Budafok jelenleg a mezőny hátsó régiójában foglal helyet, ellenfelünk nagyon szervezett és egységes csapat. Kitűnő játékosok alkotják a keretüket és komoly előnyt jelent számukra, hogy régóta együtt játszanak. Nem vár ránk könnyű mérkőzés, hiszen a fővárosiak a közelmúltban a Zalaegerszeget, a Budapest Honvédot és a Kisvárdát is legyőzték. A frissítésre, regenerálódásra ezúttal is nagy hangsúlyt fektettünk, a kezdőcsapatot pedig most is az utolsó edzés tapasztalatait figyelembe véve állítjuk majd össze."

Csizmadia Csaba (Budafok): "Az elmúlt napokban, ahogy a sűrű menetrend közepette rendre, a regeneráción és a játékosok aktivizálásán volt a hangsúly. Azon fog múlni az eredményességünk, hogy a koncentrációt meddig tudjuk kitolni. Mindenki láthatta, hogy az elmúlt meccsekbe mennyi munkát tettek bele a srácok. Szervezettek voltunk, helyzeteink voltak és ha ilyen hozzáállással csinálják tovább, akkor meg fog szakadni az a pechszéria, ami az utóbbi hetekben kísértett minket. Tapasztaltuk decemberben, amikor már Pintér Attila irányította az együttest, hogy mi a mezőkövesdiek erőssége. Fegyelmezett csapatról beszélünk, amely stabil védekezésből veszélyesen kontrázik. A pontrúgásokra is nagyon oda kell figyelnünk. Nem lesz könnyű dolgunk, de felkészültünk az ellenfélből. Minden bizonnyal ezúttal is szoros, kevés gólt hozó meccs lesz. De tulajdonképpen mindegy is, hány találat születik, csak szerezzük meg a három pontot. Az számít igazán, hogy 33 forduló után hol majd állunk a tabellán, de lélektanilag nem mindegy, hogy a kiesőzónából folytatjuk a szezont áprilisban vagy sem. Nagyon boldog lennék, ha utóbbi valósulna meg és bennmaradó helyről vágnánk neki az utolsó hét mérkőzésnek, ami hét döntővel ér majd fel minden csapat számára, amely a tabella hátsó felében küzd a pontokért."
 

Ferencváros-Paks, 17.00:

A listavezető kettőből kétszer győzte le a paksiakat a szezon során, egy győzelemmel még közelebb kerülnének ahhoz a bajnoki címhez, amit félig-meddig már meg is nyertek. Egy biztos: a Bognár György eltiltása miatt edzőjüket nélkülöző tolnaiak mindent meg fognak tenni a Groupama Arénában.
 

Szerhij Rebrov (Ferencváros): "A Paks stabil csapat, tisztában vagyunk az erősségeivel. Nemrég a Fehérvár ellen kétgólos hátrányból egyenlített, tehát egy pillanatig sem szabad leírnunk. Abból sem indulhatunk ki, hogy a jelenlegi idényben idegenben és otthon is mi győztünk az egymás elleni bajnokikon. A feladat egyértelműen az, hogy vasárnap mi irányítsuk a játékot. A játékosaim motiváltak, fontos, hogy győzelemmel tudjuk megőrizni, vagy akár növelni a pontelőnyünket a válogatott szünet előtt. Hazai pályán nem lehet más a célunk, mint megszerezni mindhárom pontot."

Bognár István (a Paks játékosa): "Nyilván nehéz meccsre számítok, hisz’ lehet matekozni, de több mint valószínű, az idei bajnokhoz látogatunk vasárnap. Ha jól játszunk, mint tettük azt december közepén ellenük, akkor képesek lehetünk jó eredményt elérni. Meggyőződésem a legutóbbi egymás elleni találkozónkon játszottunk eddig a legjobban a bajnokságban, több gólt is szerezhettünk volna… Most is hasonló játékra készülünk, persze most mi leszünk idegenben, de ez sem okozhat gondot, mindenki játszott már a Groupama Arénában. Kiváló összecsapásra számítok, és mint azt láthattuk már, a Fehérvár és még a DVTK is tudott nyerni a Fradi otthonában, tehát egyáltalán nem nézünk lehetetlen feladat elé. Jó játékkal maximálisan meglehet az esélyünk."
 

Puskás Akadémia-MOL Fehérvár FC, 19.15:

2. a 3. ellen, avagy harc az ezüstért - ez is mottója lehetne a két csapat rangadójának. Öt pont a felcsútiak előnye a fehérváriakkal szemben jelenleg, ez adott esetben kettőre is csökkenhet, azonban a Puskás sikere a pozíciójuk bebiztosítását is jelenthetné. Nagy meccs várható.
 

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): "Kifejezetten nehéz összecsapásra számítok egy remek minőséget képviselő rivális ellen. Az erőinket ismét a saját játékunk tökéletesítésére összpontosítottuk, de persze mind én, mind a stáb, mind a játékosok tisztában vagyunk azzal, milyen erős csapat a Vidi. Természetesen taktikailag is igyekszünk százszázalékosan felkészülni, hogy ne érhessen minket meglepetés, de elsődlegesen a csapat küzdőszellemének, hozzáállásának, egységének fenntartása van fókuszban, olyan dolgoké, amelyek az utóbbi időben egyébként működőképesek. Ha ez sikerül, akkor úgy vélem, nincs félnivalónk. A Fehérvár játékosaira egyenként is nagyon oda kell figyelni, ugyanakkor örömteli, hogy ilyen minőségi ellenféllel játszhatunk. Lehet, hogy taktikai szempontból több tér nyílik majd számunkra, de ne feledjük: többször játszottak már ötvédős felállásban is, ami addig nem volt rájuk jellemző. Az viszont kétségtelen, hogy az utóbbi mérkőzéseken négyvédős rendszert és nyitott focit láthattunk tőlük, de amint már említettem, minden eshetőségre felkészülünk."

Szalai Tamás (MOL Fehérvár FC): "Amikor ilyen kevés idő van a mérkőzések között, a fő hangsúly a regeneráción és a frissítésen van, de természetesen az aktuális ellenféllel kapcsolatos taktikai elemeken is dolgoztunk. Vasárnap este két jó szériában lévő csapat találkozik, egy nehéz, de a szurkolók által is élvezhető találkozóra számítok, amelyen természetesen a három pont megszerzése a célunk. Nagyon örülök annak, hogy a kupában egy lépéssel közelebb kerültünk a döntőhöz és a végső győzelemhez, most, a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen pedig a második helyhez kell közelebb jutnunk. Nagy koncentrációra és szervezett játékra lesz szükségünk ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el, igazi csapatként, egységesen kell működnünk, ahogyan azt az elmúlt találkozókon is tettük."


Tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink