Pintér és Rebrov a jövőről beszélt, Bognár ezt várta - reakciók

Horváthék nem címerek ellen játszanak majd, Szabics nem haragszik a kapusára.

Forrás: Simon Zoltán

Három meccset játszottak vasárnap az NB I-ben, a Paks kegyetlenül kiütötte a Budafokot, a Vidi egy izgalmas rangadót játszott a Fradival, míg a Mezőkövesd kivívta a bennmaradást a Honvéd ellen. Cikkünkben összegyűjtöttük a vezetőedzők meccs utáni reakcióit.

Budafok-Paks 2-9

Csizmadia Csaba (Budafok): ,,Nehéz egy ilyen mérkőzés után beszélni, de ilyen az edzői sors, ilyen a sport, valamikor nyerünk, valamikor veszítünk. Most sajnos belementünk egy olyan vereségbe, ami számomra megalázó és nem is emlékszem arra, hogy lett volna kilenc kettes vereség az életemben. Mindegy is, hogy kilenc vagy hat, nagy vereség, nem osztálykülönbség, hanem annál is több volt a két csapat között, bár nem így kezdődött a mérkőzés. Rengeteg egyéni hibánk volt sajnos, de többet nem is akarok erről a mérkőzésről beszélni, mert az én számból most minden értékelhetetlen. Valami nem működik, az biztos.

Csizmadia elmondta továbbá, hogy az egyik játékosa fizikai fájdalmat érez az elmúlt mérkőzések miatt, amit megért a tréner.

Az nb1.hu arra volt kíváncsi, hogy mit mondott a játékosoknak a lefújás után:

,,A remény elszállt. Már nagyon minimális az esélyünk, főleg, ha a Honvéd behúzza az esti mérkőzést, akkor, azt hiszem, minden remény elszállt. Viszont az biztos, hogy akik az öltözőben vannak, jelen pillanatban NB I-es játékosok, és úgy érzem magam, mint amikor a szülő elengedi a gyerekét tizennyolc éves korában a nagyvilágba. Elő vannak készítve arra, hogy akár első osztályban játszanak, vagy itt bizonyítsanak a jövőben."

Bognár György (Paks): ,,Nem tükrözi jól az eredmény a két csapat közti különbséget, nincs ekkora különbség a két csapat között. Várható volt, hogy ha mondjuk, kétgólos előnyre teszünk szert, akkor a hazaiak valamilyen szinten szétesnek, hiszen nemrég Zalaegerszegen is egy olyan vereségük volt, ami azért demoralizáló a csapatra nézve. Végül be is jött a forgatókönyv, kétgólos előny után elég szabadon játszhattak a kreatív labdarúgóink, akik helyzeteket tudnak kidolgozni. Veszélyesek voltak a kapura, ezért alakult ki ez a nagy különbség.”

Bognár nem volt elégedett az első félidei védekezéssel, de a második félidő szerinte már rendben volt.

Az nb1.hu azt kérdezte a Paks trénerétől, hogy lehet-e még ennél is jobban támadni, illetve mire lesz kíváncsi, ha visszanézi a meccset?

,,Nem valószínű, hogy visszanézem, mert ebből elég volt egyszer is. Ha van olyan meccs, ahol nagyon jó, vagy nagyon rossz a játék, az sohasem reális, mindig a középút a követendő. Az első félidei helyezkedéseket azért visszanézem."

Budafok-Paks: a foci egyetlen igazi lényegének az ünnepe volt - NB1.hu

 

MOL Fehérvár FC-Ferencváros 1-2

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC): ,,Jól játszottunk, elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. Talán nem érdemeltünk vereséget. Építkezünk tovább, sokat tanulunk ebből a mérkőzésből és pozitívan nézünk a jövő elé."

Szabics szerint bebizonyította a csapata, hogy a végsőkig küzd, ha 10 perccel tovább tartott volna a mérkőzés, akkor ki tudtak volna egyenlíteni. 

Az nb1.hu arra volt kíváncsi, hogy mennyire fog megváltozni Szabics Imre csapata a jövőben?

,,Ezt korai lenne megválaszolni, tesszük minden nap a dolgunkat. Ezen a hat mérkőzésen rengeteg mindent visszaláttam. Próbáljuk sulykolni a dolgokat, hogy a meccsen is jobbak legyen a játékosok. Ez napról-napra jobb lesz."

Milyen érzés volt korábbi Fradi-játékosként a Ferencváros elleni játszani?

,,Olyan mérkőzés volt számomra, mint bármelyik másik. Ezért is három pontot adtak, sajnos ezt ma nem mi szereztük. Gratulálok a Ferencvárosnak, a bajnoki címéhez is."

Szabics elmondta továbbá, hogy nem haragszik az első gól előtt hibázó Kovácsra, hiszen nincs olyan ember, aki ne hibázna, vezetőedzőként biztosan ő is fog hibázni.

Szerhij Rebrov (Ferencváros): ,,Korábban is elmondtam már, hogy minden mérkőzés derbiként fogható fel, amit a Vidi ellen játszunk. Kicsit változtattunk ma a struktúránkon, megérdemelten nyertük meg a meccset."

Nagyon szereti Rebrov az olyan stílusú játékosokat, mint Zubkov, aki sokat presszinggel.

Az nb1.hu arra volt kíváncsi, hogy ha Fradi két csapatot indított volna a bajnokságban, akkor a Ferencváros A-nak a Ferencváros B lett volna a legnagyobb ellenfele. Okozott-e feszültséget a szezon során, hogy padozniuk kellett hasonló erősségű játékosoknak?

,,Nincs a Ferencvároson belül A és B csapat. Mindig azt kérdezik, hogy mennyit cserélek bizonyos felállásokban a meccsek előtt. Nem lehet a szezont ugyanazzal a 11 játékossal végigjátszani. Örülök neki, hogy hasonló kaliberű játékosaink vannak, így bármikor tudunk változtatni az ellenféltől függetlenül. Nincs emiatt konfliktus a csapatban, biztos vannak akik nem örülnek, ha kevesebbet játszanak, de mindenki motivált."

Szeretne-e maradni, és ha rajta múlik, akkor marad-e a Ferencváros élén?

,,A múltkor megválaszoltam ezt a kérdést, örülök, hogy itt vagyok, minden a klubon múlik."

Rebrov szerint nem látszott meg a két szabadnap a játékosokon, valamint nagyon örülne, ha a szurkolók előtt játszhatnák le az utolsó két mérkőzést.

Vidi-Fradi: díszsorfal és kapushiba - NB1.hu

 

Honvéd-Mezőkövesd 2-2

Horváth Ferenc (Honvéd): ,,Azt gondolom, hogy játszottunk, végig irányítottuk a találkozót, de ennek ellenére kétszer is hátrányból kellett felállni. Az dicséretes, hogy volt hozzá lelki erő. Azt gondolom, hogy mindenki beletett mindent ebbe a mérkőzésbe. Jó lett volna, ha az előző pár mérkőzésen is ilyen elánnal tudtunk volna játszani. Ha a következő meccseken is így tudunk játszani, akkor meglesz a bennmaradás.

Az nb1.hu arra volt kíváncsi, hogy a Budafok és Fradi ellen lép majd pályára a Honvéd, nehezebb vagy könnyebb lesz-e olyan csapatok ellen játszani, akiknek nem múlik már semmi ezeken a meccseken?

,,Teljesen mindegy, hogy a következő két ellenfelet Ferencvárosnak vagy Budafoknak hívják. Nem az ellenfél címere ellen kell játszani, hanem először is saját magunkat kell legyőzni, és utána azt, aki velünk szemben van ezen a két meccsen."

Pintér Attila (Mezőkövesd): ,,Amit vállaltunk, azt teljesítettük. A Mezőkövesdbe az NB II-be hívtak és végig követtem az egyesület életét akkor is, amikor nem voltam itt. Óriási lépéseket tesz az elnök úr azért, hogy a csapat az NB I-ben maradjon. Óriási szeretetet kapunk a szurkolóinktól, annak ellenére, hogy nem lehetnek a lelátón. Bárhol megyünk a városban, büszkék arra, hogy NB I-es csapatuk van. Büszke vagyok arra, hogy a Mezőkövesdnek olyan szurkolótábora van, aki nagyon szereti a csapatát. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy biztosította azt, hogy jövőre is NB I-es lesz a Mezőkövesd. Egy hete egy úriember, aki nem merte vállalni a nevét, azt írta, hogy ez NB II, üzenem neki, hogy NB I. Sok rosszindulatú ember, mindenhol be akar tenni, üzenem azoknak is, hogy nem sikerült. Amit vállaltunk, azt mindig próbáltuk teljesíteni. Nyolc ponttal érkeztünk, két ponttal a vége előtt bennmaradtunk az NB I-ben. Aki tisztában van azzal, hogy milyen mélyen voltunk, büszke lehet arra, hogy ennek a városnak a csapata bentmaradt az NB I-ben. A mérkőzés nagyon feszített volt, hiszen a Honvédnak is szüksége volt a pontokra és nekünk is. Nagyon férfias harc volt, nem érdemeltünk volna ennyi sárgalapot. A labdarúgásnak ki fog veszni az az éle, hogy minél több és jobb párharca bele tudjunk menni, ami a nemzetközi futballban elengedhetetlen. Nagyon szurkolok a Honvádnak, egy nagyon jó csapatnak tartom. Nagyon szurkolok a Ferinek is, mert egy olyan csapatot próbált összerakni, ami korszerű futballt játszik. Ennek a klubnak nem szabad kiesnie, ennek a klubnak az NB I-ben van a helye. Remélem jövőre is találkozunk ebben az osztályban."

Az nb1.hu arra volt kíváncsi, hogy mire kell figyelniük ezen túl, és hogy a következő meccseken játszhatnak-e olyanok, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak?

,,Meglátjuk, hogy ki lesz egészséges, biztos adunk 1-2 nap pihenőt a játékosoknak. Megyünk egy Ferencvároshoz majd otthon játszunk az MTK-val, az eredményesség is fontos lesz. Meglátjuk, hogy milyen csapat fogunk tudni összerakni. Jó eredményt szeretnénk mind a két mérkőzésen elérni. A jövőm szempontjából most fújjunk egy kicsit, leülünk az elnök úrral. Amikor idejöttem akkor is elmondta, hogy az elnök úr nekem több, mint egy elnök, azt gondolom, hogy egy jó baráti viszonyban vagyok vele. Le fogunk ülni, elmondom, hogy látom, elmondja, hogy ő hogy látja és meglátjuk, hogy egymás kezébe csapunk-e."

Kispest-Kövesd: kiesett a Budafok, Pintér megnyugodhat - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink