Pintér és a meleg idő, Boér és a kapitális hiba - reakciók

Valóban hatpontos meccs volt?

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Mint arról beszámoltunk, az NB I 24. fordulójának első szerdai mérkőzésén a Mezőkövesd otthon 2-0-ra verte a ZTE-t.

Óriási potya és piros: egyre nagyobb bajban a ZTE - NB1.hu

 

A lefújás után a két vezetőedző értékelt.

Pintér Attila (Mezőkövesd): „Először is sok sikert kívánok a Zalaegerszegnek a folytatásban. A találkozó előtt is mondtam, hogy ez egy „hatpontos mérkőzés”, amelyből jól jöttünk ki. Úgy gondolom, hogy a találkozón még voltak lehetőségeink, amelyekkel, ha jól sáfárkodunk, további gólokat szerezhettünk volna. A mérkőzés elejére véleményem szerint egy kicsit rányomta a bélyegét a meleg időjárás, viszont ahogy telt az idő, egyre agresszívebben játszottunk. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, a játékosok átérezték a találkozó fontosságát.”

Boér Gábor (ZTE): „Sok volt a hiányzónk a mai mérkőzésen, ennek ellenére jól kezdtünk, jó teljesítményt nyújtottunk az első 30 percben. Sajnos egy kapitális egyéni hiba miatt gólt kaptunk és futnunk kellett az eredmény után. A szünetben változtattunk és úgy gondolom, hogy a Mezőkövesdnek a kiállításig nem volt nagy lehetősége. Véleményem szerint a csapatnak volt tartása, ellenfelünknek gratulálok a győzelemhez.”


ELŐZMÉNYEK
 

MEZŐKÖVESD-ZTE 2-0 (2-0)

Egyre nagyobb bajba kerül a ZTE az NB I-ben: Boér Gábor hiányos, sérültektől, betegektől és eltiltottaktól sújtott csapata a 24. forduló hétközi játéknapján 2-0-ra kikapott a Mezőkövesdtől, így nem tudott elmozdulni a kiesőzónából. Persze ehhez kellett Pintér Attila együttesének koncentrált, nagyon aktív játéka is: több próbálkozás után a 30. percben Cseri lövését védte be Gyurján, majd tíz perccel később Vutov duplázta meg az előnyt - mint később kiderült, beállítva a végeredményt. Helyzetei a második félidőben is a matyóföldieknek adódtak, a zalaegerszegiek nem tudták feltörni a hazai védelmet, "mindössze" egy piros lapig jutottak: a csereként beálló Semedo gyűjtött be két perc alatt két sárgát. A Mezőkövesd klubrekordot döntött: három hónapja, immár tizenegy bajnoki (és összességében tizenhárom tétmeccs) óta veretlenek.


A MECCS FŐSZEREPLŐJE: ANTONIO VUTOV

Harciasan futballozott, ismét gólt szerzett, egyértelműen húzóembere a Kövesdnek és fontos láncszeme a csatársornak. 


A MECCS KULCSMOMENTUMA: CSERI GÓLJA

Minden kapus rémálma, ami az egyébként hétről hétre jól védő Gyurján Mártonnal történt: alaposan benézte Cseri lövését. Ezzel szerzett vezetést a Mezőkövesd, és innentől fogva lényegében már nem is volt kérdés, kié lesz a három pont.GÓLOK TÖRTÉNETE:

30. perc: Cseri ártalmatlannak tűnő, középre tartó lapos lövését elnézi Gyurján, a labda becsorog a ZTE kapujába. 1-0

40. perc: Chrien és Vutov a főszerepben: a szlovák a bolgárnak passzol, aki nem habozik túl sokat, nagyjából tizennyolc méterről kilövi a bal alsót. 2-0


KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Mezőkövesd szombaton Paksra látogat, a ZTE vasárnap a Ferencvárost fogadja.


JEGYZŐKÖNYV:

Mezőkövesd Zsóry FC-Zalaegerszegi TE FC 2-0

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Pillár, Katanec, Vadnai – Martic, Chrien (Rui Pedro, 51.)- Besirovic, Cseri (Vajda, 68.), Vutov (Nagy D., 83.) – Jurina (Vojtus, 46.).
ZTE: Gyurján – Szalai (Papp, 59.), Lesjak, Bobál, Németh E.- Bedi, Favorov – Vass (Semedo, 46.), Tajti (Kovács B., 71.), Koszta (Futács, 46.) – Zimonyi (Németh D., 71.)

gólszerzők: Cseri (30.), Vutov (40.)
kiállítva: Semedo (75.)
 

A tabella a linkre kattintva érhető el. 

Legfrissebb híreink