Pintér Attila szerint a Vidinél erősebb csapattal játszhatnak ma

A Kövesdet is többre értékelték.

Forrás: Mezőkövesd/Facebook

Pintér Attila kinevezése után elindult felfelé a veszélyes zónából a Mezőkövesd, eddigi öt, általa irányított mérkőzésből hármat megnyertek a matyóföldiek, kettőt elveszítettek, de az utolsó két meccsüket behúzták.

A hétközi fordulóban az újonc Budafok otthonában ért el nagyon fontos, 1-0-s sikert a Mezőkövesd, de ami ugyanilyen fontos, hogy ez volt a második olyan bajnoki, amikor a gárda nem kapott gólt.

A másik szintén a Budafok ellen volt, amikor még a nyáron, hazai környezetben győztek 1-0-ra a kövesdiek.

Pintér Attila most volt csapata, a Puskás Akadémia ellen küldi a pályára fiait, a hétközi siker után az nb1.hu kérdésére válaszolva elmondta, számára nincsen presztízsmérkőzés. 

Pintér, mivel sorozatban játsszák a csapatok a mérkőzéseket, fontos tényezőre is felhívta a figyelmet, amikor a klubhonlapnak nyilatkozott a mai, Puskás Akadémia elleni találkozóról.

„A Budafok elleni hétközi mérkőzést követően a legfontosabb a regeneráció. A Puskás Akadémia kedden lépett pályára, így egy nappal többet pihenhet, sőt ha hozzáteszem, hogy szerdán késő éjszaka értünk haza, akkor még több ideje van feltöltődni ellenfelünknek. Megpróbáljuk a játékosokat olyan állapotba hozni, hogy az utolsó mérkőzésen is 100%-os teljesítményt tudjanak nyújtani. A Puskás Akadémia nagyon komoly játékerőt képvisel, nem véletlenül áll a dobogón. Megkockáztatom, hogy a MOL Fehérvártól is jobb játékosállománnyal rendelkeznek, úgyhogy nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk. Ellenfelünk keretében olyan kitűnő képességű játékosok vannak, mint Knezevic, vagy a saját nevelésű Spandler, de felsorolhatnám akár a teljes keretet. Azt hozzáteszem, csapatunk megmutatta, hogy bárki ellen tud nyerni, ha a jobbik arcunkat mutatjuk, akkor mindenkivel fel tudjuk venni a versenyt. A Budafok ellen az utolsó 10 percben a játékosok megmutatták, hogy mennyire tudnak küzdeni egymásért és a klubért. Sokan kérdezik, hogy presztízsként tekintek-e a vasárnapi találkozóra. Erre azt tudom mondani, hogy én a Ferencvárosban lettem labdarúgó, edzőként is dolgoztam ott, nagyon sokat kaptam a klubtól. Sok gárdával játszottam a Ferencváros ellen, de azokat a találkozókat sem tartottam presztízsmérkőzéseknek. Számomra ez a 90 perc is egy összecsapás lesz a sok közül, hiszen egy profi edzőnek mindig a saját csapatát kell felkészíteni az adott ellenfél ellen. Az gondolom, ha sorozatban a harmadik mérkőzésünket is sikerülne megnyerni, nagyon sok mezőkövesdi sportbarátnak szereznénk örömet így az ünnepek előtt, ezzel a céllal lépünk pályára.

Túljutva a vírus okozta nehézségeken, fokozatosan játszott eddig egyre jobban és eredményesebben a Puskás Akadémia, így a felcsúti gárda a forduló előtt ugyanúgy a harmadik helyen állt a tabellán, mint az előző bajnokság végén.

A hétközi fordulóban a Vidi otthonában ért el 1-1-et úgy, hogy akár győzhetett is volna:

„Valóban volt némi hiányérzetem, hiszen úgy éreztem, jobban játszottunk, mint az ellenfelünk, és győzelmet érdemeltünk volna. Az első félidő utolsó percében egy támadásból több ziccerünk is adódott, úgy vélem, hogy ha ott betalálunk, azzal el is döntöttük volna a mérkőzést. Ugyanakkor újra szeretném hangsúlyozni, hogy nagyszerű volt a hozzáállásunk, végig küzdöttünk, és még emberhátrányban is tudtunk helyzeteket kidolgozni, ami a jövő szempontjából mindenképp biztató” - mondta Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője.

Aki arról is beszélt, hogy nagyon nehéz dolguk lesz ma délután:

„Éles meccs lesz, az egészen biztos. A Mezőkövesd az utolsó két mérkőzését megnyerte – nyilván folytatni akarják a sorozatot, és minél jobban meg szeretnék közelíteni az élmezőnyt. Jó csapatról beszélünk, amelynek helyezése nem tükrözi híven a játékerejét. Tudjuk, hogy rendkívül nehéz nyerni ellenük, eddig is küzdelmes mérkőzéseket vívtunk velük. Nekünk az a dolgunk, hogy legjobb tudásunk szerint készüljünk fel, és olyan elánnal, olyan harci szellemmel küzdjünk a pályán, ahogyan Fehérváron is tettük. Ez lesz az őszi szezon utolsó meccse, mindenképpen győzni szeretnénk, jó játékkal örömöt szerezni szurkolóinknak, és jóleső érzéssel menni a téli szünetre.”

Kezdés 14.30-től.

Legfrissebb híreink