Pintér Attila jellemezte a Kövesd nyári igazolásait

Mezőkövesd – Szurkolói ankétot tartott az NB I újonca.

Forrás: mezokovesdzsory.hu

Megtelt a sajtóterem a péntek esti szurkolói ankéton, a Mezőkövesd drukkerei bejárták a stadion új részeit is – írja a klub hivatalos honlapja.

 

A szombati bajnoki rajt előtti estén ankétra várta szurkolóit a Mezőkövesd-Zsóry. A helyszín ezúttal a stadion főépületében kialakított sajtóterem volt, ahol a klub vezetése mutatta be az új játékosokat, s beszélt a célokról is.

 

Hagyacki József ügyvezető elnök bevezetőjében kifejtette, tavasszal sikerült teljesíteni a célt, s kivívni az élvonalban szereplés jogát. Ennek megfelelően átalakult a keret, minőségi cserék történtek, hogy megfeleljenek az NB I követelményeinek. Kilenc játékos távozott, tíz pedig érkezett.

 

Pintér Attila vezetőedző kifejtette, a szurkolók nélkül nem sikerült volna kivívni a feljutást, hiszen példa nélküli segítséget nyújtottak itthon és idegenben is. Idén is szükség lesz rájuk, egyúttal arra is, kérte őket, hogy buzdítással hajtsák előre a játékosokat, akiknek erre is szükségük lehet ahhoz, hogy átlendüljenek egy rosszabb perióduson. Örült, hogy vannak fiatalok is a mérkőzéseken, s együtt szurkolnak az idősekkel, ami ritka a magyar stadionokban. A vezetőedző megköszönte a távozó játékosoknak, hogy hozzásegítették a klubot a feljutáshoz, majd bemutatta néhány szóval az érkezőket.

 

Egerszegi Tamás hamar igent mondott, s a játéklehetőség számított neki leginkább. Augusztus 31-ig külföldre igazolhat, de szükség van Mezőkövesden az ő tudására. Tomás Tujvel a Videotonból lehet ismerős. Sokat gondolkodtak a leigazolásán, mellette szólt magyar kötődése és rutinja. Marek Strestikkel dolgozott Győrben, a szívét-lelkét kiteszi, több poszton használható játékos, aki mindent tud a futballról. Szerette volna, ha már az NB II-ben Kövesdre kerül. Branko Pauljevics a Puskás Akadémiával való jó kapcsolat miatt érkezett kölcsönbe, gyorsaságát támadásban és védekezésben is kihasználhatja a klub. Stipe Bacelic-Grgic tapasztalt játékos, minden adottságával, rutinjával a csapat segítségére lesz a különböző játékrendszerekben. Van benne gól, gólpassz is. Hudák Dávid a Slovantól érkezett, EL és BL-mérkőzésekkel rendelkezik. Jól fejelő játékos, aki stabilitást adhat hátul. Baracskai Roland kölcsönből tért vissza, Pintér Attila nem is értette, miért adták kölcsön, kellemes meglepetést okozott neki a játékos. Czuczi Norbert fiatal kapus, óriási tehetség, akiben nagy bizonyítási vágy ég. Gohér Gergő a Diósgyőr erőssége volt, bízik abban, hogy utoléri magát, s a Kövesd erőssége lesz. Tarmo Kink jó állapotban, bajnokságból érkezett, felbontotta szerződését és ingyen igazolt Mezőkövesdre, első szóra. Reméli, régi formáját idézi, s fontos gólokat szerez. Még egy-két játékost szeretnének igazolni, ha nem sikerül, akkor decemberig ez a keret marad. Addig jó pozíciót kell fogni, a bennmaradás sorsa úgyis tavasszal dől el.

 

A szurkolók azt kérték a játékosoktól, tegyék oda magukat, harcoljanak, a többi jön magától. A bemutatások után a szurkolókat Hagyacki József, Bocsi Anna és Pintér Attila vezette körbe a stadion főépületében, megnézhették az öltözőket és a VIP-páholyt is.

Legfrissebb híreink