Petrjak őszinte és sokatmondó véleménye az NB I folytatásáról

Elárulta azt is, mi a helyzet Sevcsenkóval és a válogatottal.

Forrás: molfehervarfc.hu

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben az NB I-es játékosok otthoni körülmények között igyekeznek edzésben tartani magukat, és így vannak ezzel a Magyarországon "ragadt" légiósok is. Ivan Petrjak, a MOL Fehérvár ukrán szélsője a dynamo.kiev.ua-nak latolgatta a dolgok jelenlegi állását és a közeljövőt.

Иван Петряк: "В ближайшие полтора-два месяца насчет футбола в Венгрии никто заикаться не будет"

 

"A budapesti barátaim jelzik, hogy a város jóformán kiürült, mindenki aggódik. Ilyenkor nem a futball az első, hanem az egészség, mi is a szeretteinkre, a családtagjainkra gondolunk. 

Tudomásom szerint a következő másfél hónapban biztosan nem folytatódik a bajnokság, hisz senki sem kockáztat. Az igazat megvallva jelenleg nem tudom, hogyan lehetne befejezni a szezont. Két hónapos teljes leállás kellene, aztán lejátszhatnánk a maradék meccseket és akár nagyobb szünet nélkül indulhatna az új idény" - mondta.

 

A következő bajnokság nevezései: hatalmas munkában a klubok - NB1.hu

 

Mindemellett Petrjak a sport.ua-nak arról beszélt, számít-e a közeljövőben válogatott meghívóra Andrij Sevcsenko szövetségi kapitánytól.

Іван ПЕТРЯК: "Розумію, що моя позиція в збірній України зайнята"

 

"Inkább reálisan látom a helyzetet, nincsenek konkrét céljaim. Pontosan tudom, hogy a posztomon sok kiváló játékos van, elég csak Jarmolenkóra, Konopljankára, Cigankovra vagy Marlosra gondolni. Ugyanakkor nem adom fel, keményen dolgozok és remélem, hogy ismét megkapom az esélyt" - egyértelműsítette.

Legfrissebb híreink