Petrjak elmondta, mi volt a legnehezebb, amikor a Fradiba igazolt

Komoly céljai vannak a Vidivel.

Forrás:

Tartalmas interjút készített a Vidi honlapja Ivan Petrjakkal, aki kezdésként beszélt az eddigi pályafutásáról, arról, hogy miért és hogyan lett futballista. A beszélgetésben természetesen szóba kerültek a mindennapok is, az ukrán szélső őszintén beszélt arról is, milyen nehézségekkel küszködött akkor, amikor a Ferencvárosba igazolt.

 

„Nagyon nehéz döntés volt, hiszen korábban sosem szerepeltem külföldön. A mai napig akadnak kisebb-nagyobb problémák, amik főleg a nyelvi nehézségek miatt alakulnak ki. Számomra a magyar nyelv nagyon nehéz, és mivel korábban angolul sem kellett beszélnem, ezért az első időszakban többször megfordult a fejemben, hogy tényleg jó döntést hoztam-e. Amikor a Ferencvárosba igazoltam, akkor nem volt még ott rajtam kívül más ukrán, a nyelvi akadályok miatt pedig nehéz volt az első pár hónap. Elkezdtem angolul tanulni, ma pedig már sikerült eljutnom arra a szintre, hogyha nem is tökéletesen, de azért minden csapattársammal és stábtaggal tudok kommunikálni itt a Vidiben. Akik nem ismernek, azok számára esetleg egy kicsit zárkózottabbnak tűnhettem korábban, pedig egyáltalán nem vagyok az, csak tényleg nehezen ment az elején a kommunikáció, de ma már egyre bátrabban használom az angolt.”

 

A szélső szerint a magyar bajnokság sokkal kiegyenlítődöttebb, mint hazája pontvadászata:

„Az ukrán bajnokságban van két kiemelkedő topcsapat, a Dinamo és a Shakhtar, gyakorlatilag minden évben köztük dől el a bajnoki cím, a többi csapatra pedig akár 15-20 pontot is rávernek. Ezzel szemben Magyarországon sokkal kiegyenlítettebb a bajnokság és ez nagyon tetszik nekem. Nincsenek előre lefutott meccsek, egy a tabella végén lévő csapat is pontot, pontokat rabolhat azoktól a csapatoktól, akik a bajnoki címért küzdenek. Ez Ukrajnában sokkal nehezebben képzelhető el.”

A beszélgetés ezután, értelemszerűen, a fehérvári fejleményekre kezdett el fókuszálni:

 

„Duplázni szeretnék a Vidivel. Tudom, hogy a bajnoki címet és a Magyar Kupát is többször megnyerte már a csapat, de arra még nem volt példa, hogy egy szezon alatt mind a két címet elhódítsa a klub. Ebben szeretném a Vidit a legjobb tudásom szerint segíteni. Szeretnék minden meccsen jó teljesítményt nyújtani, és a játékommal örömet okozni a Vidi-szurkolóknak.  Mindennel nagyon elégedett vagyok, profi körülmények között készülünk. A szakmai stáb is nagyon profi és a játékostársakkal is rendkívül jól kijövök. Milanov korábban évekig a CSZKA Moszkva játékosa volt, jól beszél oroszul és az első edzésen ő jött oda hozzám és segített mindenben. Azóta nagyon jó barátság alakult ki közöttünk, de a többi csapattársammal is nagyon jó a kapcsolatom, és ahogy már mondtam, egyre bátrabban használom az angol nyelvet, így mindenkivel tudok beszélgetni.”

 

Petrjak arról is beszélt, hogy a kisfia születése gyökeresen megváltoztatta az életét:

„Való igaz, amióta Gordei megszületett, teljesen más lett az életem. Ő egy igazi kis csoda, aki rengeteg mosolyt csal az arcunkra. Szerencsére a családom és a párom családja is nagyon sokat segít nekünk, így én ugyanúgy száz százalékig a futballra tudok koncentrálni, de a szabadidőm már teljesen másképp telik, mint korábban. Amikor csak tehetem, otthon vagyok a feleségemmel és a kisfiammal.”

Legfrissebb híreink