Példa nélküli sérüléshullám lehet a bajnokság folytatásakor

A DVTK fő célja a nyári átigazolási szezonban.

Forrás: DVTK

Az OTP Bank Ligában szereplő Diósgyőr vezetőedzője, Feczkó Tamás az M4 Sport Góóól!2 című műsorában elmondta, pár játékosa panaszkodott, hogy a koronavírus-járvány miatti karantén alatt többet edz, mint versenyidőszakban.

Vannak csapatok, amelyek kiscsoportban edzenek, mások viszont nem tartják ezt jó ötletnek, közéjük tartozik a tavaszi szezonra megtáltosodott Diósgyőr is.

„Egyénileg, posztspecifikusan ki vannak adva az intervallumfutások és az erősítő gyakorlatok, ezeket a játékosok folyamatosan csinálják. Még panaszkodott is pár játékos, hogy mióta nincsen versenyidőszak, azóta napi 2 és fél, 3 órát edzenek, tehát hosszabb az edzésidő, mint előtte volt. A következő héttől nemcsak futóprogramokat és labdás, technikai gyakorlatokat tartalmazó feladatokat rakunk majd bele a futballistáknak kiküldött edzéstervekbe, hanem a taktikai kommunikáció miatt a különböző játékrendszerek elleni felkészülést is” – mondta a csapat trénere.

A szakember hozzátette, 3-4 hétnek elégnek kell lennie (az MLSZ azt ígérte, ennyivel a bajnokság újraindulása előtt értesíti a klubokat) arra, hogy felépítsék játékosaikat a várhatóan szerda-szombat ritmusú sorozatterhelésre, de a sérülésveszély így is benne lesz a pakliban, hiszen jóslata szerint a „4., 5. meccs után példa nélküli sérüléshullámok kapják majd el a csapatokat”.

Feczkó Tamás a Diósgyőrnél végbement fizetéscsökkentésről és beszélt, az így megspórolt pénz pedig a várhatóan meghosszabbítandó szerződések miatt is jól jön majd.

„A klub kisegítő személyzetének határozatlan idejű a szerződése, ezért annak érdekében, hogy minden DVTK-alkalmazottat meg tudjunk menteni, a klubvezetés azt kérte, hogy az első csapatnál mindenki mondjon le a fizetése 30 százalékáról, illetve ez inkább sávosan történt, hiszen vannak fiatal labdarúgók, akik nagyon keveset keresnek, tőlük csak 5-10 százalékot vonnak le. A DVTK-család érdekében mindenki rábólintott a fizetéscsökkentésre. Nem látom annak reális esélyét, hogy június 30-ig be fog fejeződni a bajnokság. Ezért is volt szükség a fizetéscsökkentésre, mert így meg kell majd hosszabbítani a szerződéseket és fontos volt, hogy ne legyen gond azokkal a kifizetésekkel. Ezen a nyáron egyébként nem tervezünk igazolni, a cél, hogy egyben tartsuk a keretet. Azokat szeretnénk tovább építeni, akik eddig is sokat tettek a klubért.”

Legfrissebb híreink