Pátkai: ,,Különösen fontos, hogy győzzünk szombaton." - ELŐZETES

Böde Dánielék győzelmi kényszerben lépnek majd pályára.

Forrás: Paks

Az utolsó előtti fordulóban Fehérvárra látogat a Paks, a vendégek győzelmi kényszerben lépnek pályára.

A Magyar Kupában szerdán továbbjutott mind a két gárda, bár a Vidit megszorongatta az NB II-es Szeged. A bajnokságban a második helyet foglalják el a piros-kékek, akik felemás teljesítményt mutatnak az utóbbi hetekben. Az edzőváltás viszont egyenlőre jót tett a csapatnak, az előző fordulóban magabiztosan győzték le a DVTK-t Carillo vezetésével. Ha jól alakulnak az eredmények, akkor akár az élen is telelhetnek.

Pátkai Máté válogatott középpályás szerint különösen fontos, hogy győzzenek a Paks ellen:

,,Kedd este Szegeden egy klasszikus kupameccset játszottunk, mindenki láthatta, hogy nagyon nehéz dolgunk volt, hiába másodosztályú együttes volt az ellenfelünk. Az is igaz, hogy bőven megvoltak a lehetőségeink, hogy korábban eldöntsük a továbbjutást, és ne kerüljön sor hosszabbításra, de ez így alakult, a lényeg, hogy ott vagyunk a legjobb 16 között. Szerda óta viszont már a Paks elleni összecsapás jár a fejekben. Egy rendkívül kellemetlen ellenfél érkezik hozzánk, minden alkalommal megnehezítik a dolgunkat, ráadásul nyár óta Böde Dániel is őket erősíti. Ennek megfelelően nem számítok könnyű találkozóra, hiába játszunk hazai pályán. Évek óta a középmezőnyben végeznek, most is stabil játékra számítok tőlük. Hazai pályán ez lesz a naptári év utolsó mérkőzése, ezért is különösen fontos, hogy győzzünk szombaton."

A Paksnak nagyon nem megy mostanában. Hat meccse nem nyertek a bajnokságban, legutóbb az utolsó helyen álló Kaposvárt tudták legyőzni. 11 pontot gyűjtöttek eddig, mint a már kieső helyen álló ZTE. Veszélyben vannak, mert a zalaiak a mutatott játékuk alapján nincsenek rossz formában, így Bödééknek nagyon össze kell kapniuk magukat, ha nem akarják a másodosztályban találni magukat.

Legfrissebb híreink