Patinás újság foglalkozott a Fradival Skóciában

A "Most vagy soha!" is előkerült.

Forrás: fradi.hu

A FERENCVÁROS JELENTÉSE:

"Magyar idő szerint kedden 16.30-tól bajnoki címvédő labdarúgócsapatunk a Celtic vendége lesz az UEFA Európa Liga csoportkörének 3. fordulójában.

A skótok ausztrál menedzsere, Ange Postecoglou győzelmet vár csapatától, csak úgy, mint a helyi média is. Megérkezésünkkor kezünkbe akadt az egyik legpatinásabb és Nagy-Britannia szerte a második legnagyobb eladási számmal rendelkező napilap, a The Sun regionális kiadása, a The Scottish Sun, amelyben három nagy oldalon, három cikket szenteltek a párharcnak.

A szerzők először a korábbi Celtic-csatár, Pierre van Hooijdonkot kérdezték, aki egy emberre külön kitért az interjú során.

„Postecoglou kezében ott van egy drágakő Jorgosz Jakumakisz személyében. Csodálkozom, hogy a Venlóban mutatott parádés teljesítménye – a görög csatár 30 meccsen 26 gólt szerzett a holland bajnokságban, amellyel gólkirály lett – után nem valamelyik nagy holland klub szerződtette. Nagyon jó befejező csatár. Hasonlóan futballozik, mint én korábban, nagyon ötletes és gólerős, mindkét lábbal és fejjel is nagyon veszélyes” – mondta a korábbi holland játékos.

Mint ismert, a keltáknál öt szezont lehúzó francia gólgyáros Odsonne Edouard a nyáron az angol bajnokságban szereplő Crystal Palace-hoz szerződött, így a Celticnek szüksége volt egy jó góllövő csatárra.

„Nem Edouard, nem fog egyedül a kapu előtt helyzeteket kialakítani. Szüksége van a kellő támogatásra és arra, hogy sokszor hozzák játékba. A szurkolóktól most kell egy kis türelem, mire Jakumakisz lendületbe jön és miért ne éppen a Ferencváros ellen szerezné meg első Celtic-gólját? Biztos vagyok benne, hogy az ő érkezésével, lendületével és góljaival a Celtic újra rátalál a helyes útra az Európa Ligában is” – tette hozzá a van Hooijdonk.

A napilap egy bővebb írásban külön is foglalkozik a Ferencvárossal. Kiemelik, hogy a zöld-fehérek ugya a hétvégén vereséget szenvedtek a Zalaegerszegtől, de előtte hatmeccses győzelmi szériát futottak. Néhány mondatot idéztek Peter Stöger korábbi nyilatkozatából, amelyben a Celticről beszélt, illetve, hogy mennyiben lesz más ez a találkozó, mint a tavaly, de most már pontokat kell szereznie a Fradinak is a csoportban. A cikk természetesen a Bajnokok Ligája-selejtezőre is kitér, amelyen 2-1-re nyertünk, kiejtve ezzel az akkor még Neil Lennon irányította keltákat. Zárásként Franck Boli visszatérést jelentős erősítésként említik meg, de mint arról korábban beszámoltunk, bár elefántcsontparti támadónk már újra a csapat tagja, vezetőedzőnk nem nevezete az UEL-keretbe.

A háromoldalas összeállításból két oldalt kapott Kenny MacDonald újságíró cikke, amely röviden úgy foglalja össze a párharcot a Celtic szempontjából: Most, vagy soha! MacDonald a skótok svéd védőjét, Carl Starfeltet kérdezte. A játékos kiemelte, hogy szerinte többet érdemelt volna a csapat az elmúlt két UEL-meccsen, illetve elmondta, hogy a Celtic játékban sok pozitív változás is történt, látva az elmúlt két bajnoki sikert. Mindezek pedig bizakodásra adnak okot a tavalyihoz hasonlóan veszélyesen játszó Ferencváros ellen. A skótok eltökélt szándéka a hat pont begyűjtése a következő két, Fradi elleni meccsen."

Legfrissebb híreink