Parádés keleti rangadó kerekedhet Matyóföldön - ELŐZETES

A Kövesd a Lokitól, a Loki a Kövesdtől tart.

Forrás: mezokovesdzsory.hu

Mint ismeretes, a Mezőkövesd-DVSC rangadóval kezdődik szombaton az NB I 10. fordulója. Megtippelni is nehéz, ki kerekedhet felül a tabellán 2. és 6. helyezett csapatok közül, ezt mindkét fél érzi a mérkőzést megelőzően. Egy bizonyos: hangulatos keleti meccsre van kilátás.

Vadnai Dániel (a Mezőkövesd védője): "Egészen jól kezdtük az idei szezont, ennek fényében a Debrecen elleni hazai mérkőzésen is győzelmet várok. Azért is lenne fontos legyőzni soron következő riválisunkat, mert tavaly egyszer sem sikerült. Azok közül a meccsek közül pedig többször is úgy éreztem, hogy megérdemeltük volna a három pontot, mégsem így lett, szóval most éppen itt az ideje, hogy megszakadjon ez a sorozat. A Loki egy nagyon jó csapat, tele ambíciózus, saját nevelésű fiatalokkal. Régen is ez volt a klub jellemzője, és most újra az. Volt ugyan egy olyan időszak, amikor elég sok külföldi játékos szerepelt a csapatban, de azóta visszaállt ez az út.

A kérdés abból a szempontból nehéz, hogyha tudnám, mi kellene ellenfelünk legyőzéséhez, akkor le tudnánk győzni. Ez ugyanakkor nem az én feladatom, a szakmai stáb pedig biztosan fel fog készíteni minket minden eshetőségre. Ennek ellenére úgy gondolom, hasonlóan kell teljesítenünk, mint eddig, és akkor itthon tarthatjuk a három pontot."

 

Herczeg András (a DVSC trénere): "Nagyon sokat jelentett számunkra a DVTK elleni siker. A csapat hozzáállása mutatta, hogy óriási energiákat mozgósítottunk a három pont érdekében. Jó felfogásban, lelkesen és elszántan léptünk pályára, melynek győzelem lett az eredménye. Az említett tényezőknek a Mezőkövesd elleni bajnokin is meg kell lenni, és mernünk kell futballozni. A kreatív játékosaink közül ugye Bódi Ádámra eddig még nem számíthattunk a szezonban, Bereczki Dani régóta maródi, ráadásul most Varga Kevin is eltiltott. A hazaiak egyik erőssége, hogy sok kreatív játékossal rendelkezik, többen képesek váratlan megoldásokra. Nyilván erre is próbálunk minél jobban felkészülni, bízom benne, sikerül. Fegyelmezett gárdáról van szó, nem véletlenül van a dobogón.

Ettől függetlenül nem feltartott kézzel érkezünk Mezőkövesdre."

 

A Mezőkövesd-DVSC találkozó szombaton 14 óra 30 perckor kezdődik.

Legfrissebb híreink