Parádés gólok és remek cselek: íme a fehérváriak új játékosa - videók

Az utánpótlás-válogatottban is szerepelt a futballista.

Forrás: fanatik.ro

Az nb1.hu már szombaton délután megírta, hogy Lyes Houri a MOL Fehérvárban folytathatja a pályafutását. A fehérváriak hétfőn jelentették be a hamarosan 24. születésnapját ünneplő labdarúgó érkezését. Lyes Houri legutóbbi állomáshelye a román FC Viitorul volt. Houri ebben a szezonban 1670 percet töltött a pályán a román bajnokságban, fellépéseit egy góllal és három gólpasszal zárta. Egyetlen találatát a Voluntari elleni 4-0-s győzelem során szerezte, egy szabadrúgás során villantotta meg rúgótechnikáját.

Lyes Houri inscrie din lovitura libera! Viitorul - Volunari 3-0

 

A legutóbbi idényben háromszor vette be az ellenfelek kapuit a pontvadászatban, emellett egyszer hozta kihagyhatatlan helyzetbe csapattársát. A következő videóból kiderül, hogy Houri akkor sem jön zavarba, amikor cseleznie kell, de az átadásainak is "szeme" van. Román sajtóhírek szerint a Fejér megyeiek 600 ezer eurót fordítottak az átigazolásra. A Transfermarkt egyébként 1 millió euróra becsüli Houri értékét.

Lyes Houri (1996, Viitorul)

 

Az 1996-os születésű Houri korábban szerepelt az U16-os, az U17-es és az U19-es francia válogatottban. A nemzeti együttesben olyan csapattársai voltak, mint Kingsley Coman vagy Lucas Hernández. A Bűvész becenévre hallgató labdarúgó hazájában a Valenciennesben, a Bastiaban és a Belfortban is futballozott, majd a holland Roda csapott le rá. Az FC Viitorul vezetőivel 2018 nyarán állapodott meg. 

Élő közvetítés az átigazolásokról - új edző Putnokon, francia játékost igazolt a Fehérvár - NB1.hu

 

Lyes Houri elmondta, komoly céljai vannak, szeretné megnyerni a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát a fehérváriakkal, nyáron pedig a nemzetközi porondon is kiemelkedő eredményt akar elérni új együttesével. 
 

Legfrissebb híreink