Parádé: Szoboszlait ismét hírbe hozták a madridi sztárklubbal

Tovább emelkedett az ő ázsiója is.

Forrás: RB Leipzig English/Twitter

Amióta szárnyakat növesztett Salzburgban, értsd kiemelkedően kezdett el futballozni európai viszonylatban is Szoboszlai Dominik, azóta rendre jelennek meg olyan külföldi sajtóhírek vele kapcsolatban, hogy éppen melyik sztárklub kívánságlistáján szerepel.

Páran nem szeretik a szurkolók közül, ha ilyen hírek látnak napvilágot a magyar játékosokról, pedig mindig remek fejlemény, ha a nemzetközi közvélemény is foglalkozik a futballistáinkkal, mert ha valakit piacképesnek tartanak, akkor azzal nemcsak az ő, hanem a teljes magyar labdarúgás ázsiója/megítélése is növekszik.

És most itt egy újabb hír Szoboszlai Dominikról, akit a GOL Digital ismét összeboronált az Atlético Madriddal, mondván, hogy Diego Simeone vezetőedző továbbra sem elégedett Joao Felix teljesítményével, akit amikor három évvel ezelőtt leigazoltak, már akkor portugál csodagyereknek kiáltottak ki.

Simeone abre la puerta a Joao Félix con fichaje abrumador

Parece que a Diego Simeone se le acabó la paciencia con el delantero Joao Félix, y sus días en el estarían contados. El bajo rendimiento que cada día imprime el atacante luso está haciendo estragos en los planes generales del míster argentino.

Ám azóta sem váltotta meg a világot, az Atléticónál viszont úgy számolnak a klub vezetői, hogy 70 millió euró a piaci értéke, ezért legalább 50 millióért el tudnák adni, amit a pótlására fordítanának.

A Transfermarkt 28 millióra taksálja Szoboszlai értékét, tehát az Atléticónak lenne rá pénze, ha el tudja adni a portugált. 

Ám nincsen könnyű dolga a madridi klubvezetésnek, mert amióta Marco Rose a vezetőedzője a Lipcsének, azóta a magyar válogatott középpályása kulcsember, mindig a kezdőcsapatba volt jelölve, amit egy góllal és öt gólpasszal hálált meg eddig a hasznos játéka mellett.

Örömhír tehát, hogy Szoboszlai alapember a Lipcsében (aminek a magyar válogatott és így a magyar szurkolók örülhetnek a legjobban, hiszen az a jó, ha minél többet játszanak a klubjaikban a kerettagok), jól játszik és a neve és a teljesítménye még mindig élénk érdeklődésre ad okot, a sajtónak és az átigazolásokkal foglalkozó szakembereknek is.

Csak remélni tudjuk, hogy minél több játékosunk lesz állandó beszédtéma alanya a magasabban jegyzett európai csúcsszíntéren!

Legfrissebb híreink