Paks-Újpest: Vignjevics öröme - reakciók

A paksi edző szerint nagy bajba kerülhetnek.

Forrás: Paks

Magabiztos győzelmet aratott Pakson az Újpest. Feczesin egy duplával járult hozzá a sikerhez.

Nem tud kijönni a gödörből a Paks, Osztermájer Gábor megbízott vezetőedző szerint nagy bajba kerülhetnek, ám egy győzelem visszaadhatja a hitüket. Az Újpest orvosolni tudta a múltheti botlását, kezdi megközelíteni az élbolyt. Vignjevics mester elégedett volt a játékosaival és szerinte bizonyították, hogy előrébb van a helyük a tabellán:

Osztermájer Gábor (Paks): „Rögtön a meccs elején volt két nagy lehetőségünk, melyeket sajnos elrontottunk, az Újpest viszont vezetést szerzett a túloldalon. Vendégeink a gólt követően azt játszhatták, ami szeretnek, tudnak. Megmondom őszintén, az első félidőben nem láttam a játékosokban azt a tüzet, hogy a kieső hely elkerüléséért játszanának, mindenki a kis komfortzónájában futballozott. A szünetben megpróbáltam kimozgatni a srácokat ebből, a második játékrészt jól is kezdtük, azonban újabb gólt kaptunk. A két csapat közt első sorban a gyorsasági különbség döntött, valamint az, hogy nem csináltunk élethalál kérdést a találkozóból. Végig az eredmény után futottunk, valamint a mai meccs - véleményem szerint - megmutatta, játékosaink leginkább a saját maguktól félnek. Félnek a beindításoktól, félnek focizni és a magabiztosság is odalett. Az Újpest magabiztosan lépett fel, mi nem. Az biztos, így nehéz lesz kikeveredni a negatív szériából. Ha a jövőben nem lépünk fel támadólag, valamint az egy az egy elleni párharcokat nem vesszük élet-halál komolyan, nagyon nagy bajba kerülhetünk. Egy győzelem talán mindent átfordítana, visszakapnák a hitüket, viszont ezért még meg kell dolgoznunk.” (paksifc.hu)

Nebojsa Vignjevics (Újpest): ,,Először is szeretnék gratulálni a saját játékosaimnak, mert kiváló mérkőzést játszottak. Azt gondolom, hogy ma minden összejött, ma minden klappolt. A védekezésünk is nagyon rendben volt, a támadójátékunkkal is elégedett vagyok. Igaz, hogy kaptunk két gólt, de ez annak tudható be, hogy a fiúk 3-0 után már egy kicsit kiengedtek. Az biztos, hogy a vezető gól után teljesen a kezünkben tartottuk a találkozót, nem hagytunk teret a Paksnak, nem hagytuk az ellenfél játékosait érvényesülni. Ezt lehetett látni a labdabirtoklási arányban és az egyértelmű mezőnyfölényben. Nagyon jó játékot produkáltunk ma és egyértelműen megmutattuk, hogy milyen az igazi Újpest. Bizonyítottuk, hogy jobbak vagyunk, mint amit a tabellán lévő helyezésünk mutat." (ujpestfc.hu)

Az Újpest a hatodik helyen tanyázik 20 ponttal, 8 pontra van a már nemzetközi szereplést érő harmadik hely. A Paks a 10. helyen maradt, ugyanúgy 11 pontosak, mint a már kieső helyen álló Zalaegerszeg.

Legfrissebb híreink