Paks-Újpest: kényszerszünet locsolás miatt, kivonuló ultrák - GÓLOK TÖRTÉNETE

Emlékezetes lett a stadion avatása.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Paks-Újpest 1-2 (0-1)

A paksiak ünnepre készültek az NB I első fordulójában: a Tolna megyei alakulat stadionja teljesen elkészült, a nyitómeccsre pedig az Újpest érkezett. A Paks vezetősége azzal kedveskedett a drukkereknek, hogy az érdeklődők ingyen tekinthették meg a találkozót. A hazai ultrák az ötödik percben pirotechnikai eszközökkel fokozták a hangulatot.

A második játékrészben a biztonságiak bementek a szektorukba, az ultrák pedig távoztak a helyükről. A rendért felelős személyek a székek alól különböző tárgyakat gyűjtöttek össze.

A második félidő elején pedig az öntözőrendszer indult el, így hosszú perceken keresztül állt a játék, a bíró 11 percet hosszabbított a közjáték miatt. Végül a lila-fehérek belerondítottak a fiesztába, hiszen Predrag Rogan alakulata elvitte a három pontot. 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: SIMON KRISZTIÁN

Két góljával főszerepet vállalt az újpesti győzelemből Simon Krisztián, bár azt tegyük hozzá, hogy a vendégek kapusa, Banai Dávid több bravúrjával szintén rászolgált volna erre a kitüntetésre.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: BANAI VÉDÉSEI

Az Újpest kapusa a meccs elején Ádám fejesénél volt résen, majd az első félidő végén Bognár lövését tenyerelte ki. A második félidőben is akadt dolga, de egy alkalmat leszámítva megőrizte a kapuját a góltól. 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

17. perc: Simon kapott jó labdát, az újpesti játékos első próbálkozása a kapufán csattant, majd Bacsa tálalása után Simon az ötös környékéről a bal alsóba lőtt (0-1).

Security Check Required

 

62. perc: Mitrovics hozta helyzetbe Simont, aki türelmesen a jobbnál is jobb helyzetet keresett, végül 10 méterről ismét a bal alsóba küldte a labdát (0-2).

Security Check Required

 

76. perc: Bognár beadását Bertus fejelte le Ádám Martin elé, aki könyörtelenül értékesítette a helyzetét néhány méterről (1-2). 

Security Check Required

 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

Az Újpest a következő fordulóban az újonc Budafokot látja vendégül, míg a Paks a MOL Fehérvár otthonában vendégeskedik. Az újpestiek jövő vasárnap, a paksiak pedig szombaton lépnek újra pályára. 

JEGYZŐKÖNYV:

Paksi FC-Újpest FC 1-2 (0-1)
Paks, 3870 néző, v:
Farkas Á.
gólszerző: Ádám (76.), illetve Simon K. (17., 62.)
sárga lap: Lenzsér (31.), Szélpál (69.), illetve Bjelos (87.)
Paksi FC: Holczer - Osváth, Szélpál, Lenzsér, Szabó J. - Haraszti (Bertus, 63.), Windecker, Bognár, Szakály D. (Hahn, 63.) - Böde (Sajbán, 74.), Ádám
Újpest FC: Banai - Pauljevic, Máté, Ristevski, Burekovic - Nwobodo, Mitrovic (Szakály P., 101.), Onovo - Simon K. (Csongvai, 100.), Gigic (Bjelos, 82.), Bacsa

A tabella a linkre kattintva érhető el!

Legfrissebb híreink