Paks-Újpest: fontos adalék Oenning intelméhez

Mennyire lesznek iránymutatóak a gólmutatók?

Forrás:

Két mérkőzés maradt vasárnapra az NB I 23. fordulójából, az első összecsapáson a Paks az Újpestet fogadja. A találkozóra a tolnaiak készülhetnek nyugodtabban, annak ellenére, hogy a hétközi kupafordulóban a Budafok kiejtette Bognár György csapatát (2-4), míg a lila-fehérek a Puskás Akadémia otthonában diadalmaskodtak 2-1-re, a következő körben meg a Mezőkövesddel meccselnek.

A Paks célkitűzése a biztos bennmaradás, és ezen azóta sem változtattak a klubvezetők, hogy Bognár György irányításával remekül szerepel a csapat, és ami a legfontosabb a semleges nézők számára, a mérkőzéseinek a döntő többsége élvezetes, ráadásul sok gólt hozó is. Ha a Paks győz, akár még a dobogó legalsó fokára is felléphet.

A játékosok közül hárman nyilatkoztak a meccs előtt a klubhonlapnak:

„Osváth Attila: Mindenképpen egy harcos mérkőzésre számítok, hiszen az Újpestnek is minden pont fontos. Míg Ők a tabella végétől szakadnának el, mi a tetejével tartanánk az iramot. Ellenfelünk igazán gyors a széleken, viszont ezzel mi is fel tudjuk venni a versenyt, és remélem, nem lesz gond ilyen téren. Sok párharcot kell majd nyernünk, főleg elöl, valamint az egy az egyes szituációkat jól kell megoldanunk a sikerért. Véleményem szerint fontos lesz, ki szerzi majd az első találatot, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy ezek mi legyünk.

Papp Kristóf: Nehéz meccsre számítok, hiszen mondhatni, az Újpest mostanában a mumusunk. Sajnos elég rég nyertünk már ellenük, és ezt a szériát az idei szezonban megszakítanánk, de erre már csak most vasárnap lesz lehetőségünk. Nagyon készülünk tehát ellenük, és senkit nem téveszt meg jelenlegi pozíciójuk a tabellán. Ami a középpályát illeti, ott mindig nagy harcok zajlanak ellenük. Általában Onovo játszik hátrébb egy kicsit, továbbá oda kell figyelnünk Mitrovicsra is, aki remek labdákkal tudja ellátni társait. Fontos párharcokat kell tehát nyernünk a pálya közepén, nem lesz egyszerű, de állunk elébe, kell a három pont!

Hahn János: Ahogy Kristóf is mondta, szerintem is jobb csapat az Újpest, mint azt jelenlegi pozíciója tükrözi, így én is egy komplikált találkozóra számítok. Hazai pályán ugyanakkor mindenképpen nyerni szeretnénk! Taktikánk továbbra is töretlen, megyünk előre, letámadunk, sokat futunk, folyton nyomás alatt tartva az ellenfelet, így most vasárnap is ez lesz a recept. Szeretnénk végig a kezünkben tudni a mérkőzést, és annak eredményét, e szemlélettel megyünk majd ki a pályára. Persze szeretnék ismét eredményes lenni, de ugyanúgy fogok örülni az össz’ jó mezőnymunkának, vagy bármely’ csapattársam sikerének, csak a három pont maradjon ismét idehaza!”

Az Újpest az életéért küzd a bajnokságban, jelenleg a 10. helyen áll 25 szerzett ponttal, akárcsak a 11. Honvéd és az előtte lévő, ma a Vidit fogadó ZTE. Michael Oenning egyébként az MTK idegenben történt 3-1-es legyőzése utáni sajtótájékoztatón az nb1.hu-nak adott válaszában elmondta, azért is fontos számukra a kupa, mert onnan lehet számukra a legkönnyebben kijutni a nemzetközi kupaporondra.

Oenning egyébként a felcsúti kupabravúr után azt mondta, önbizalmat növelő siker volt az a számukra, amit aznap még megünnepelnek, de utána gőzerővel készülnek a bajnokságra, mert nagyon nehéz feladatuk lesz.

Fontos adalék Oenning intelméhez: az Újpest kapta eddig a legtöbb gólt a bajnokságban, 48-at, míg a Paks szerezte a második legtöbbet, 45-öt...

Kezdés 14.30-kor.

Legfrissebb híreink