Paks-Újpest: egykori játékosai ejtették ki az Újpestet

Folytatódik Bognár György csapatának tündérmeséje.

Forrás:

Paks-Újpest 3-0 (1-0)

Az Újpest tesz újabb lépést a címvédés felé vagy folytatódik a Paks történelmi menetelése? Ez volt a Magyar Kupa első elődöntőjének egyik legfontosabb kérdése. A lila-fehérek tavaly a Vidi elleni döntőt is sikerrel vették, ezzel fennállásuk során 11. alkalommal szereztek aranyérmet az MK-ban. A paksiak az eddigi menetelésükkel is történelmet írtak, hiszen a klub még sosem jutott el a legjobb négyig ebben a sorozatban. 

A találkozó előtt sokan arra számíthattak, hogy Ádám Martin és Budu Zivzivadze gólpárbaja döntheti el a továbbjutást. Ádám 26 találatával magabiztosan vezeti a góllövőlistát az NB I-ben, míg a grúz légiós már kilencszer köszönt be a bajnokságban az Újpest tagjaként. Végül egyik futballista sem köszönt be kedd este, de ezt Ádám most nem igazán bánta...

A hangulatra egyébként nem lehetett panasz, a vendégeket is rengeteg drukker kísérte el az atomvárosba. A hazai szurkolók a 20. percben bosszankodhattak, hiszen Nagy Richárd szabadrúgását követően a labda a kapufán csattant. Néhány perccel később már örülhettek a paksi szimpatizánsok, hiszen Balogh Balázs centerezése után Diaby a saját kapuját vette be. Érdekesség, hogy Balogh korábban futballozott az Újpestben. 

A szünetben cserélnie kellett Bognár Györgynek: Lenzsér helyét Szabó vette át. Az M4 Sport közvetítéséből kiderült, hogy Lenzsér agyrázkódás miatt nem folytathatta a meccset. A 66. percben még nehezebb helyzetbe került az Újpest, hiszen egy szöglet után Windecker József fejesét nem tudta védeni Pajovics. Windecker nem örült látványosan a találata után, ami nem meglepő, ugyanis ő is korábban erősítette a lila-fehér alakulatot. 

A 73. minutumban pedig úgy tűnt, hogy végleg megpecsételődik a vendégek sorsa. Egy csúnya szabálytalanság miatt Kutrumbiszt kiállította a játékvezető. Érdekesség, hogy Bogár először a sárgát mutatta fel az újpesti légiósnak, de videózás után megváltoztatta a döntését.

A kegyelemdöfést végül Sajbán vitte be, a Paks a győzelmének köszönhetően kupadöntőt játszik májusban. Az, hogy a paksiak kivel vívják a finálét, holnap a Győr-Fradi meccsen dől el. 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: BALOGH BALÁZS

Két gólból is kivette a részét a paksiak rutinos futballistája, ezért nem is vitás, hogy megérdemli a meccs főszereplője titulust. 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A KIÁLLÍTÁS

Amikor megkapta Kutrumbisz a pirosat, már kétgólos hátrányban volt az Újpest. Ettől függetlenül teljes létszámban nagyobb esélyük lett volna a vendégeknek a különbség eltüntetésére, de Kutrumbisz feleslegesen durva belépője miatt megpecsételődött az újpestiek sorsa.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

28.p.: Balogh Balázs balról érkező centerezés után Diaby próbált menteni a gólra éhesen érkező Ádám Martin elől, de a becsúszása után a labda az újpesti kapu bal oldalában kötött ki, öngól. 1-0!

66. p.: Balogh szöglete után Windecker az ötös környékéről fejelte a labdát az újpesti kapu bal oldalába. 2-0!

86. p.: Egy szabadrúgás után Szabó készítette le a labdát Sajbánnak, aki kb. 13 méterről állítgatás nélkül bombázott bal lábbal a léc alá. 3-0!

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Paks szombaton a ZTE otthonában játszik a bajnokságban, míg az Újpestre vasárnap a Fradi elleni Derbi vár a Groupama Arénában. A kupadöntőt a tervek szerint május 11-én rendezik meg.

JEGYZŐKÖNYV:

MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ
Paksi FC–Újpest FC 3–0 (1–0)
Paks, Paksi FC Stadion, 3214 néző. V:
Bogár
Paks: Nagy G. – Lenzsér (Szabó J., a szünetben), Tamás O., Kinyik – Windecker – Kovács N., Sajbán, Balogh B. (Haraszti, 83.), Medgyes S. – Nagy R. (Szabó Bálint, 62.), Ádám (Böde, 88.). Vezetőedző: Bognár György
Újpest: Pajovics – Pauljevics, Kutrumbisz, A. Diaby, Antonov – Csongvai, Onovo – Croizet (Katona Mátyás, 75.), Mitrovics (Bjelos, 63.), Beridze – Zivzivadze. Vezetőedző: Milos Kruscsics
Gólszerző: A. Diaby (27. – öngól), Windecker (66.), Sajbán M. (87.)
Kiállítva: Kutrumbisz (73.)

Edzői értékelések:

FRISSÍTÉS:

22.37:

SZERDA, 12.31:

Legfrissebb híreink