nb1.hu

Paks: újabb ultrafutóversenyen indult Ferenczi István

A problémákról is őszintén beszélt.

Ferenczi István gyakran áll rajthoz különböző futóversenyeken. A Paksnál dolgozó tréner legutóbb a dupla Spartathlonon (a klasszikus Athén és Spárta közti táv oda-vissza verziója) mérettette meg magát. A Spartathlon egyébként a világ leghosszabb aszfaltos ultrafutóversenye. Ferenczi tavaly 98 óra alatt teljesítette a közel 500 km-es távot, ám idén féltávnál kiszállt, az okokról a Paks hivatalos oldalának beszélt:

"Ezúttal nehézkes utunk volt, a társamnak gyomorproblémái adódtak, és a két alvópont sem volt a legjobb. A pihenők zajosak, hidegek voltak, így inkább tovább futottunk, és igazi alvás nélkül érkeztünk Spártába.

 

Bőven az előre meghatározott negyvenhárom órás szintidőn belül jártunk a féltávnál, ám addigra a cimborám nagyon legyengült, és nekem sem volt még olyan tapasztalatom, hogy mit is eredményez több mint ötven óra alvás nélküli futás, hiszen a következő pihenési lehetőségig már annyi lett volna mögöttem.

 

Most tehát végül a sima Spartathlon jött össze negyven óra alatt. Összegezve, még így is egy nagyon jó verseny volt. Ismét a tűrőképességem határán voltam, hiszen ébren ennyi időt még nem futottam, de úgy érzem, megint csak erősebb lettem tőle, élveztem" – osztotta meg a tapasztalatait Ferenczi István.

A paksiak a hatodik helyen állnak 21 pontjuknak köszönhetően, a téli pihenőt követően a Kisvárda otthonában vizitálnak január végén. 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek