Paks-Puskás: erőt ad a szezon egyik legfurcsább meccse - reakciók

Büszke a paksi edző, ideges lett a kiállítások után felcsúti csapat.

Forrás: paksifc.hu

Korábban többször is beszámoltunk arról, hogy igencsak emlékezetesre sikerült a szombati Paks-Puskás Akadémia mérkőzés.

Nikolics bemutatkozott, Bödét eltiltják, még nagyobb bajban a két újonc - beszámoló a 20. forduló meccseiről - NB1.hu

 

A vendégek 2-0-s sikerével záruló találkozó a 38. percig kiegyenlített küzdelmet, paksi fölényt, de felcsúti vezetést hozott. A vendégek a 11. percben szerezték góljukat, amely után egyre inkább magához ragadta az irányítást a hazai együttes. A paksiak a kapujuk elé szorították a Puskás Akadémiát, azonban a 38. percben előbb Könyves, két perccel később pedig Böde szólalkozott össze a játékvezetővel, aki mindkét támadónak előbb sárga, majd piros lapot adott. A fordulás után nyolc mezőnyjátékossal kellett volna csodát tennie a Paksnak, de várható volt, hogy ez nem fog menni. A labdabirtoklás kiegyenlített volt, kapura azonban csak a vendégek voltak veszélyesek, és a hajrában még egy gólt szerezve vitték el a három pontot a Tolna-megyeiektől.

Bödét is kiállították - videó - NB1.hu

 

A nem mindennapi jelenetek az első félidő végén érdekes mederben zajlottak: Pintér Csaba játékvezető kiállította szövegelésért Könyves Norbertet a Paksból, akinek a segítségére sietett Böde Dániel csapatkapitány, hátha a szavai jobb belátásra tudja téríteni a bírót. Azonban egy perccel később, egy szabálytalanságot követően, tömegjelenet alakult ki a pálya közepén. Ennek során Böde kicsit arrébb lökte az egyik felcsúti játékost, Szolnoki Rolandot aki indokolatlanul nagyot esett, és itt sem maradt el a ,,jutalom": Böde a 39. percben vehette az irányt az öltöző felé. Az M4 Sport videójából kiderült, hogy Szolnoki egy csibészes mosollyal konstatálta az eseményeket.

Böde kiállítása: a mindent eláruló mosoly a lényeg - videó - NB1.hu

 

Mondani sem kell, a Paksnak nagyon nem jönnek jól az eltiltások, mert a csapat elindult a bennmaradáshoz vezető úton. Nem lesz könnyű feladata a szakmai stábnak, hogy a két játékost pótolni tudja. Más kérdés, hogy a ZTE is kikapott, így jelenleg öt pont a tolnaiak előnye a 11. hely előtt - eközben a felcsútiak négy pontra vannak a 3. Mezőkövesdtől. A lefújást követően érdekes módon Osztermájer Gábor, a Paks edzője értékelt nyugodtabban, úgy, hogy meg sem említette a kiállításokat, míg Hornyák Zsolt szavai alapján inkább az ő alakulatát zavarta meg a hirtelen jött emberelőny. 

 

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK:

Osztermájer Gábor (Paks): „Tárgyilagos szeretnék maradni. A meccs elején négy komoly ziccerünk volt, plusz egy tizenegyes gyanús helyzetünk, majd kilenc emberre fogyatkoztunk… A pihenőben elmagyaráztam a játékosoknak az új felállást, ki kire váltson ki. Próbáltam úgy kormányozni a csapatot, hogy a kilépések és a biztosítások meglegyenek. Úgy vélem, ez sikeres volt, hiszen ellenfelünk már csak akkor tudott újból a kapunkba találni, mikor végleg elkészültünk az erőnkkel, a kilencvenedik percben, illetve egyetlen egy helyzetet tudott kidolgozni. Ezt fokozza, hogy 1-0-nál még volt egy olyan lehetőségünk, mikor a felcsútiak a gólvonalról mentettek. Nagyszerűen helytálltunk, büszke vagyok a csapatomra, igazi sportemberek, és örülök, hogy velük dolgozhatok. A mai meccs erőt ad nekünk a folytatásra."

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): "Sajnos kettős emberelőnyben meglepetten futballoztunk, pedig vezettünk, mégis idegesek voltak a játékosaim. Több gólra számítottam a második félidőben, de talán mondhatom, hogy hat nyeretlen mérkőzés után most a három pont volt a legfontosabb. Éreztem a játékosokon, hogy egyikük sem szeretne rontani, ugyanis olyan előnybe kerültünk, amelyre nem számíthattunk a mérkőzés elején. Több kockáztatást vártam, de végül is két góllal győztünk. Kértem, hogy jobban használjuk ki a szélsőjátékunkat, mert kettős emberelőnyben ez nagy segítség. Felhívtam a figyelmet, hogy a középpályás játékunktól még többet várok, és közvetlenül a mérkőzés vége előtt egy ilyen támadás végén tettük biztossá a győzelmünket."


EMLÉKEZTETŐ:

Paksi FC-Puskás Akadémia 0-2 (0-1)

Paks, 1106 néző, v: Pintér
gólszerzők: Favorov (11.), Vanecek (90.)
kiállítva: Könyves (38.), Böde (40.)
sárga lap: Lenzsér (5.), Könyves (38.), Böde (40.), illetve Szolnoki (76.), Knezevic (76.)
Paks: Rácz - Lenzsér (Poór, 64.), Szélpál, Kelemen, Szabó J. - Szakály D., Balogh B., Bertus - Könyves, Böde, Hahn (Sajban, 69.)
Puskás Akadémia: Hegedüs - Szolnoki, Huszti, Meissner, Van Nieff - Nagy Zs., Favorov (Urblík, 45.) - Knezevic, Plsek (Sós, 61.), Gyurcsó - Mebrahtu  (Vanecek, 87.)

Legfrissebb híreink