Paks-Puskás Akadémia: Bognár István csúcsra ért

Több kérdésre is csak az utolsó fordulóban kapunk választ.

Forrás: paksifc.hu

Paks-Puskás Akadémia 4-1

Nem dőlt sem a bronzérem, sem az ezüstérem sorsa miután a Paks legyőzte a Puskás Akadémia, csupán annyi vált biztossá, hogy Bognárék a negyedik helynél rosszabb pozícióba nem végezhetnek.

Egy szemfüles góllal szerzett vezetést a Puskás Akadémia, amire még az első félidőben érkezhetett volna válasz, ám a gólkirályjelölt Hahn János elhibázta a büntetőt. A második félidőre azonban felgyorsultak az események, hiszen egymás után négy gólt szerzett a Paks, amiből egy öngól volt, majd a hajrában a paksi védelem is hibázott, így szintén öngóllal még szépített a Puskás Akadémia.

Az utolsó fordulóra maradt tehát a döntés, hogy melyik csapatok kapják a bronz-, illetve ezüstérmet, valamit a paksiak szurkolhatnak a Vidinek hétfőn, mert ha a Fehérvár hódítja el a Magyar Kupát, akkor Bognárék készülhetnek a nemzetközi szereplésre.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: BOGNÁR ISTVÁN

Csúcsra ért Bognár István. A mérkőzés előtt úgy nyilatkozott, hogy szeretne 10 gólig jutni a bajnokságban, ami ezen a meccsen sikerült is. Remekül játszott az egész meccsen, Marco Rossi elgondolkozhat azon, hogy meghívja a válogatottba.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: BÖDE GÓLJA

Egy potyagól után jött vissza a meccsbe a Paks, amit Böde szerzett egy kifejezetten gyenge fejes után. Érdekesség, hogy Böde Dániel ezúttal nem védőként, hanem támadóként lépett pályára.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

21. p.: Nunes vágta előre a labdát, a paksi védők és a kapus egymásra vártak, ám Komáromi lecsapott a lehetőségre és 10 méterről a kapuba lőtt. 0-1!

62. p.: Sajbán passzolt Szabóhoz, aki balról középre adott, majd Böde fejelt a kapura gyengén hét méterről, ám Tóth beejtette a labdát a gólvonal mögé. 1-1!

73. p.: Nagy Richárd lőtt 21 méterről, amibe Joao Nunes nagyon szerencsétlenül ért bele az ötösnél, így öngólt szerzett. 2-1!

76. p.: Bognár István 20 méterről lőtt kapura, a labda Spandler vállán megpattant, így a jobb alsóban kötött ki. 3-1!

84. p.: Egy bedobás után Böde passzolt Bognárhoz, aki 8 méterről a kapuba lőtt. 4-1!

88. p.: Baluta beadását Géresi fejelte a kapu elé, amibe Szélpál után Szabó is beleért és az ő combjáról a saját kapujába pattant a játékszer. 4-2!

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

Az utolsó fordulóban a Paks a Kisvárda vendége lesz, míg a Puskás Akadémia a Budafokot látja vendégül.

JEGYZŐKÖNYV:

Paksi FC-Puskás Akadémia 4-2 (0-1)
Paks, zárt kapus, v.: Zierkelbach
Paksi FC: Rácz G. - Lorentz (Osváth, 83.), Tamás O., Lenzsér (Szélpál, 58.), Szabó J. - Balogh, Bognár, Papp K. - Haraszti (Ádám, a szünetben), Hahn (Böde, 58.), Sajbán (Nagy R., 70.)
Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Nagy Zs., Spandler, Nunes, Deutsch - Ominger (Plsek, 67.), Urblík - Slagveer (Baluta, 81.), Knezevic (Mance, 81.), Komáromi (Géresi, 68.) - Kiss T.
gólszerzők: Böde (62.), Nunes (72., öngól), Bognár (76., 83.), illetve Komáromi (22.), Szabó J. (öngól, 88.)
sárga lap: Szabó J. (3.), Tamás O. (7.), Ádám (78.), Böde (88.), illetve Kiss T. (26.), Nunes (39.), Plsek (79.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

 

Bognár ideges, Hornyák többet várt - reakciók - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink