Paks-MTK: két tizenegyes és nem szokványos piros lap - GÓLOK TÖRTÉNETE

Bognár bemutatkozott, három gólt szerzett a meccs embere.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Paks-MTK 4-0 (1-0)

A héten kinevezett Bognár György bemutatkozott a Paks kispadján. A Budaörstől érkező szakember különböző okok miatt Böde Dánielre és Bognár Istvánra sem számíthatott, ennek ellenére a debütálása fölényes győzelemmel záródott.

A paksiak Hahn tizenegyesével szerezték meg a vezetést az első félidőben, majd a második játékrészben még nagyobb fórra tettek szert. Az MTK zsinórban másodszor kapott ki nagyon simán az NB I-ben (a ZTE 3-0-ra diadalmaskodott a fővárosiak ellen).

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: HAHN JÁNOS

Két tizenegyest is rúghatott a paksiak 25 esztendős futballistája, aki mindkét sanszot gólra váltotta. Emellett Szakály góljánál is ő tette le a labdát a csereként beszálló csapattárs elé. Végül a harmadik találat is összejött a Paks játékosának a 80. percben. 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: BAKI KIÁLLÍTÁSA

Nem gyakori, hogy egy játékos gyakorlatilag két perc alatt két sárgát szed össze. Ez a "bravúr" összejött Baki Ákosnak, az MTK csapatkapitánya a 37. percben hagyta el a játékteret, második szabálytalansága után pedig Hahn tizenegyesből megszerezte a vezetést a Paksnak.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

38. perc: Baki csak szabálytalanul tudta megállítani Hahn Jánost, Erdős József tizenegyest adott a hazaiaknak, Baki pedig megkapta a második sárgáját. A labda mögé a sértett állt, aki a bal alsóba küldte a labdát (1-0).

52. perc: Bertus a bal oldalról tette középre a labdát, amit Hahn üggyel-bajjal készített le Szakálynak, aki kb. 6 méterről vette be az MTK kapuját (2-0).

57. perc: Ezúttal Bertussal szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, újabb tizenegyest kapott a Paks. Hahn lába most sem remegett meg (3-0).

80. perc: Az egész meccsen bizonytalankodó Mijatovics hibáját góllal büntette Hahn János. Nagy tette vissza a labdát az MTK kapusának, akit Hahn leszerelt, majd néhány lépésről a kapuba bombázott (4-0).

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

Az MTK a következő fordulóban az újonc Budafok ellen javíthat, míg a Paks a Diósgyőr otthonában vendégeskedik.

JEGYZŐKÖNYV:

Paksi FC-MTK Budapest 4-0 (1-0)
Paks, 1398 néző, v:
Erdös
gólszerzők: Hahn (38., 57., 80., az első kettőt 11-esből), Szakály D. (52.)
kiállítva: Baki (37.)
sárga lap: Kulcsár (24.), Gévay (76.), illetve Bíró (17.), Mijatovic (30.), Baki (35., 37.)
Paks: Hegedüs - Osváth, Lorentz, Gévay, Szabó J. - Kulcsár (Szakály D., a szünetben), Windecker, Balogh, Bertus (Haraszti, 79.) - Hahn, Sajbán (Csősz, 72.)
MTK: Mijatovic - Ikenne-King, Baki, Nagy Zs., Herrera - Palincsár, Cseke, Mezei - Gera D. (Miovski, 67.), Bíró (Fereira, 42.), Schön (Kata, 61.)

A tabella a linkre kattintva érhető el

Michael Boris értékelése: 

Bognár György értékelése:

Legfrissebb híreink