Paks-Mezőkövesd: drámai meccsen debütált a VAR

Nem hagyta el a góllövő cipőjét a tavalyi gólkirály.

Forrás: Mezőkövesd/Facebook

PAKS-MEZŐKÖVESD 2-3

Elkezdődött a világ legfontosabb bajnokságának a 2021-22-es szezonja, melyet a Paks és a Mezőkövesd találkozója nyitott meg. Nem is akármilyen nyitány volt ez, hiszen a két csapat egy kifejezetten izgalmas és fordulatos meccset játszott.

Egy nagyon fontos újítás az idei kiírásban, hogy bevezetésre került a VAR az NB I-ben, emiatt már nincsenek a pályán alapvonali játékvezetők, valamint könnyebb a helyzete a bíróknak a kritikus pillanatokban. Az első félidő hosszabbításában szükség is volt a videózásra, miután a kövesdiek tizenhatosán belül Katanec lerántotta Sajbánt, ami után tizenegyest ítélt a bíró.

A találkozó előtt mind a két edző arról nyilatkozott, hogy az elsődleges cél a bennmaradás kiharcolása. A mutatott játék alapján úgy tűnik, hogy ezzel egyik csapatnak sem lesz gondja, főleg úgy, hogy ez még csak az első meccs volt, így az új igazolásoknak még bőven lesz ideje jobban beilleszkedni a bajnokság végéig.

A találkozó első góljára a 21. percig kellett várni, ami Besirovics szerzett, majd a második félidő elején megduplázta a csapata előnyt Jurina. Ezután jött a paksi feltámadás, előbb Sajbán szépített, majd a tavaly gólkirály, Hahn János egalizált. Itt azonban még nem volt vége a gólesőnek, hiszen a frissen igazolt Andreias Calcan a 79. minutumban újra megszerezte a vezetést a csapata számára.

A meccsen egyenlő erők küzdelmét láthattuk, remekül sikerült az NB I nyitómeccse, magasra tették a lécet a csapatok. Remélhetőleg a többi találkozó is fel tud majd nőni ehhez a szinthez.

A következő körben a Paks a tavalyi ezüstérmes Puskás Akadémia vendége lesz, míg Pintér Attiláék hazai pályán, a ZTE ellen gyűjthetik tovább a pontokat.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: ANDREIAS CALCAN

Góllal debütált a Mezőkövesdben és a szélső, ráadásul 3 pontot ért a találata. Akár többször is a kapuba találhatott volna, azonban így is ő döntötte el a mérkőzést.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A KIHAGYOTT TIZENEGYES

Az első félidő ráadásában kellett először használni a VAR-t az NB I-ben, miután Sajbánt lerántotta Katanec a tizenhatoson belül. Némi videózást követően tizenegyeshez, egyben egy hatalmas egyenlítési lehetőséghez jutott a Paks. A labda mögé Haraszti Zsolt állt oda, Antal balra vetődött, a labda jobbra ment, ám a kapufát találta el. Amennyiben egyenlíteni tudott volna a Paks, akkor a második játékrész jelentősen máshogy alakulhatott volna, arról nem is beszélve, hogy akár egy pontot is érhetett volna az értékesített helyzet.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

21. p.: Nagy Dániel adta be jobbról a labdát, Besirovics megelőzte a védőjét az ötösön belül, majd a bal sarokba fejelte a labdát. 0-1!

47. p.: Cseri indította Madarászt, aki jobbról adta középre a labdát, amit Jurina hét méterről a jobb alsóba helyezett. 0-2!

54. p.: Ádám Martin a tizenhatos elől passzolt laposan Sajbánhoz, aki 14 méterről a bal alsóba továbbította a játékszert. 1-2!

76. p.: Nagy passzolt laposan Hahnhoz, aki kicselezte Szépét, majd 12 méterről a jobb felső sarokba lőtt. 2-2!

79. p.: Cseri passzát követően, a debütáló Calcan 18 méterről, picit balról a jobb alsó lőtt. 2-3!

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A következő fordulóban a Paks a Puskás Akadémia vendége lesz, míg a Mezőkövesd a Zalaegerszeget fogadja.

JEGYZŐKÖNYV:

Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-3 (0-1)
Paks, v: Berke
Paks: Nagy G. - Lorentz (Windecker, 80.), Kinyik, Lenzsér, Szabó J. - Papp, Balogh (Nagy R., a szünetben), Kesztyűs (Böde, a szünetben) - Sajbán, Ádám (Hahn, 65.), Haraszti (Bognár, a szünetben)
Mezőkövesd: Antal - Farkas, Pillár, Katanec, Vajda (Szépe, 53.) - Karnyicki (Cseke, a szünetben) - Besirovic, Cseri, Chrien (Drazic, 65.), Nagy D. (Madarász, a szünetben) - Jurina (Calcan, 78.)
gólszerzők: Sajbán (54.), Hahn (76.), illetve Besirovic (21.), Jurina (47.), Calcan (79.)
sárga lap: Haraszti (27.), Kesztyűs (39.), Lorentz (51.), illetve Farkas (8.), Nagy D. (34.), Katanec (49.), Drazic (78.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink