Paks: megérkezett a támadó, aki Ádám Martint pótolhatja

Remekül sikerült az előző szezonja.

Forrás: paksifc.hu

Ádám Martin parádés teljesítményt nyújtott a 2021/22-es idényben. A Paks játékosa 31-szer volt eredményes az NB I-ben, ezzel megszerezte a gólkirályi címet is. Ádám valószínűleg a nyáron elhagyja a paksi csapatot. A Tolna megyeiek Varga Barnabással pótolhatják a magyar válogatott futballistát.

Íme a Paks közleménye Varga érkezéséről:

"Örömmel jelentjük, hogy a tavalyi bajnokságban a második legtöbb találatot szerző magyar labdarúgó, Varga Barnabás a mai naptól klubunk játékosa. A huszonhét éves középcsatár Gyirmótról érkezett hozzánk, ahol a 21/22-es kiírásban tizenhárom gólt szerzett. Az összesített góllövő listán csak Ryan Mmaee (Ferencváros - 13), Nenad Lukic (Budapest Honvéd - 15), Kenan Kodro (MOL Fehérvár FC - 15) és Ádám Martin (PAKSI FC - 31) előzte meg. 
 
Varga a Gyirmót meghatározó játékosa volt, összesen huszonkilenc bajnokin és két kupamérkőzésen kapott szerepet a tavalyi évadban. A több mint féltucat gólja mellett pedig hat asszisztot is kiosztott. Pályafutása Szombathelyről indult, majd 2010-től 2020-ig Ausztriában futballozott. A 2022. június 27-én megkötött paksi kontraktusa három évre szól. 
 
„Természetesen nagyon örülök, hogy Paksra, a magyar csapathoz igazolhattam, és maradhattam az NBI-ben. Szeretnék hasonló teljesítményt letenni az asztalra, mint az előző két évben Hahn János és Ádám Martin. Boldog vagy, csak jót hallottam erről a klubról és az öltözőről. Szeretnék minél előrébb végeznénk a tabellán, és hasznos teljesítményt nyújtani a következő évadban.” - fogalmazott honlapunknak érzéseiről és terveiről Varga a kötelező papírok aláírását követően. 
 
A szerződtetésről ügyvezetőnket, Haraszti Zsoltot is megkérdeztük: „Tisztában vagyunk vele, hogy Ádám Martin valószínűleg távozni fog a klubtól, így mindenképpen szerettünk volna erősítést a csatársorba. Varga Barnabás személyében egy kiváló támadót igazoltunk, kívánom neki, hogy sikeres időszakot töltsön Pakson.”

FRISSÍTÉS:

17.47:

Ezúttal távozót jelentett be a Paks, cikkünk itt olvasható

Legfrissebb híreink