Paks-Kispest: villant a legjobb góllövő

És az NB I egyik legalázatosabb játékosa is!

Forrás: Paksi FC

PAKS-KISPEST 2-0

Mindkét gárdának volt bőven tétje a meccsnek, hiszen a Paks még akár harmadik is lehet, míg a Kispestnek a bennmaradásért kell még tepernie. Úgy meg pláne, hogy a ZTE tegnap (a Budafok ellen 5-0-ra), míg a DVTK ma nyert (a Puskás Akadémia ellen 2-1-re).

A kialakult helyzet miatt viszont a vendégek tűntek görcsösebbnek, ebben persze feltehetően közrejátszott az is, hogy vasárnap a MOL Fehérvár FC ellen úgy kaptak ki, hogy annak a mérkőzésnek a játékvezetője, Iványi Zoltán döntő hibákat vétett a hajrában, amik hozzájárultak a Vidi sikeréhez.

Ez persze még nem mentség arra feltétlenül, hogy az első gólnál Batik és Lovric sem volt a védekezés magaslatán és az sem, hogy a második paksi találatnál Balogh annyira szabadon lőhetett, mert ezek a helyzetek jobb helyezkedéssel, nagyobb odafigyeléssel elkerülhetőek lettek volna.

A Kispest talán ma volt a legtompább Horváth Ferenc kinevezése óta, legalábbis ami a harci szellemet érinti, de nyilván rátett a kispesti lelkekkel egy lapáttal, hogy az első félidő hajrájában 5 perc alatt eldőlt a meccs.

A Paks teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: HAHN JÁNOS ESZMÉLÉSE
Nem vagyunk Marco Rossi, soha nem is tudunk majd annyit a futballról, mint a szövetségi kapitány, de a legjobb góllövő formában lévő NB I-es játékosra felfigyelnénk a helyében, ha esetleg eddig nem tette volna meg. Hahn góljánál nem az volt a döntő szempont, hogy pár lépésről bevágta a labdát a léc alá, hanem az, hogy már a beadásra is elsőként reagált, a lecsorgóra meg pláne. Teljesen korrekt, hogy ő lesz az NB I gólkirálya.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: BALOGH BALÁZS
Mindig tisztelettel, alázattal, a szurkolói szemeknek szinte észrevétlenül teszi a dolgát, mert ugye a drukkerek a gólokra, védésekre emlékeznek a leginkább. Most is remekül oldotta meg a feladatát, amit megtoldott egy remek lövéssel, ami szépen beakadt a bal alsóba.

GÓLOK TÖRTÉNETE:
34. p.:
Lorentz adott be jobbról, Hahn mozdult a labdára úgy, hogy Lovric a nyakán volt, a labda végül a mögöttük lévő Batikról pattant vissza jobbra, ahol Hahn eszmélt és pár lépésről a léc alá bikázott. 1-0!

39. p.: Szabó Bálint átadása után Balogh Balázs átvette a labdát, majd 23 méterről ballal lőtte ki a bal alsó sarkot. Remek löket volt. 2-0!

JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 30. forduló: Paksi FC-Budapest Honvéd 2-0 (2-0)
Paks, zárt kapus, v.: Berke
gólszerzők:
Hahn (34.), Balogh B. (39.)
sárga lap: Lenzsér (20.), Szabó J. (58.), Hahn (66.), illetve Szendrei (11.), Batik (42.), Klemenz (72.), Bőle (77.)
Paksi FC: Hegedűs - Szabó J., Tamás, Lenzsér, Lorentz - Balogh B., Bognár (Szakály D., 75.), Papp - Szabó B. (Nagy R., 65.), Hahn (Ádám, 75.), Sajbán (Osváth, 91.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Mezghrani, Batik, Lovric, Uzoma (Klemenz, 64.) - Hidi - Szendrei (Bőle, a szünetben), Kesztyűs (Eppel, 64.), Nagy D., Gazdag - Balogh N. (Traoré, 78.)

KÖVETKEZŐ FELADAT:
A Paks vasárnap délután az életéért küzdő Budafok vendége lesz, míg a Kispest a Mezőkövesdet fogadja majd.

Tabella a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink