Paks: két játékos is profi szerződést kapott

Szép jövő előtt állnak a fiatalok.

Forrás: paksifc.hu

Nincs könnyű helyzetben a Paks együttese. A Tolna megyei alakulat jelenleg a 10. helyen áll a táblázaton, a mögötte lévő Zalaegerszeg hátránya csupán két pont. Osztermájer Gábor alakulata szerdán búcsúzott a Magyar Kupától, a Honvéd bizonyult nagy falatnak a paksiaknak. A csapat tájékoztatása szerint csütörtökön két fiatallal (Debreceni Ákossal és Vas Gáborral) kötöttek profi szerződést a vezetők. Íme a paksiak közleménye:

"2020. március 12-e, erre a dátumra alighanem elég sokáig emlékezni fog Debreceni Ákos és Vas Gábor, ugyanis ez az a nap, mikor U17-es játékosaink klubunk vezetőitől profi szerződést vehettek át. A mindösszesen 16 éves labdarúgóink már 151-151 jegyzett mérkőzést tudhatnak maguk mögött, melyeken Ákos nyolcvannégy, Gábor negyvenkilenc gólt szerzett. Ezek a számok magukért beszélnek, nem véletlen tehát, hogy tavaly december elején mindketten U17-es korosztályos válogatott behívót is kaptak, melyről akkor ITT írtunk. Ami pedig a hétköznapi edzéseket illeti, mindketten már hónapok óta Böde Dánielék tréningjeit látogatják.

„Felettébb jól esett, hogy így gondolnak és számítanak rám a klubnál. Egyfajta visszajelzésnek élem meg, hogy jó úton haladok. Az NBI-es tréningek gyorsaságát nehéz volt megszokni, de úgy érzem, jól megy. A döntéshozatal gyorsasága itt már merőben magasabb szinten van, mint az utánpótlásban. Karrierem következő lépcsőfoka az első osztályú bemutatkozás lehet” - fogalmazott Debreceni, majd Vas is nyilatkozott érzéseiről. „Nagyon jó érzés, azért dolgoztam, hogy ezt elérjem. Ugyanakkor ez még csak egy lépés az NBI-es szinthez, mely egyúttal a következő célom is. Körülbelül két hónapja edzem a felnőttekkel, de már én is kezdem megszokni a tempót. Az biztos, hogy a következőkben még keményebben és alázatosabban edzem majd.”

Figyelmesebb szurkolóink már azt is észrevehették, hogy vezetőedzőnk, Osztermájer Gábor a Magyar Kupa-negyeddönő első meccsén Debrecenit, a visszavágó találkozón pedig Vast nevezte a meccskeretbe, persze a bemutatkozás még várat magára. „Értékeinket mindenképpen szeretnénk megtartani, és bizony mindkettőjük felkeltette már más gárdák figyelmét is. Hozzáállásuk példaértékű, így maximálisan megérdemelték a profi szerződést. Gratulálok és egyúttal sok sikert is kívánok számukra” - így trénerünk.
 
Ügyvezetőnket, Haraszti Zsolt így fogalmazott: „Debreceni és Vas személyében két kifejezetten tehetségek fiatalemberről van szó, akik kiérdemelték a profi szerződést. Mindkettőjüknek sikeres profi pályafutást kívánok! Szerencsére utánpótlásunkban jó képességű labdarúgók vannak, így bízom benne, hogy ez a tendencia folytatódni fog, és rendre profi kontraktusokat kínálhatunk majd.”
 
Végezetül Debreceni Ákosnak és Vas Gábornak megannyi sikerben gazdag, számos paksi évet kívánunk, és reméljük, további álmaikat is ilyen sikeresen elérik majd. Hajrá, Srácok! Hajrá, Paks!

Legfrissebb híreink