Paks: két feltámadás is bizonyítja, mit bánhatnak a legjobban

Osztermájer meglátásai.

Forrás:

Kellett hozzá, persze, hogy kellett Somalia sérülése, de akkor is 2-0-s hátrányból egyenlített az utolsó 10 percben a Paks szerdán az éllovas Ferencváros ellen.

Persze, hogy segítette a tolnaiakat, hogy emberelőnyben voltak, ám az is döntő tényező volt, hogy Osztermájer Gábor vezetőedző addigra már a fél csapatát lecserélte. A 60 perc környékén egyszerre hívta le a pályáról a támadószekciót, Böde Dániel, Haraszti Zsolt és Könyves Norbert személyében, majd voltak még további változtatásai is, többek között Sajbán Máté becserélése a 81. percben, aki a legvégén kiegyenlített.

Amikor a lefújás után az nb1.hu megkérdezte a szakvezetőt, hogy ugye nem csak annak a mérkőzésnek szólt az a bizonyos hármas változtatás, akkor válaszában elmesélte, hogy nagyon sok fontos meccsük van még hátra a riválisok ellen, ráadásul sorozatban kerülnek megrendezésre a találkozók, így minden eshetőségre fel kell készülniük a szakvezetőknek, a következő feladatokra és a regenerációra is gondolva.

Paks-Fradi: Böde iránt érzett szeretet győzte le a koronavírust - HELYSZÍNI RIPORT - NB1.hu

„Igazuk volt a vízimolnároknak, annak ellenére, hogy nem vagyok molnárlegény"! Ezek a gondolatok cikáztak a fejemben, amikor a parkolóhelyet kerestünk a Paks stadionjának az előterében. Méghozzá szerda kora este, a végül igen emlékezetesre sikeredett Paks-FTC 2-2 mérkőzés előtt.

Szombat este a közvetlen rivális ZTE otthonában lépett pályára a tolnai gárda, és hiába szerezte meg Könyves góljával a vezetést (kellett hozzá, hogy friss tudott maradni), a 79. percben már/még 3-1-re mentek a zalaiak.

Ekkor viszont a szerdával ellentétben még mindig a pályán lévő Böde (mindkettő jó vezetőedzői döntés volt), higgadtan értékesített egy amúgy véleményes tizenegyest. 

Majd az utolsó pillanatokban Balogh Balázs szép góljával megint összejött az egyenlítés. Baloghról tudni kell, hogy a Fradi ellen csereként lépett pályára és onnantól kezdve abszolút ő volt a tolnaiak vezére. Zalaegerszegen kezdett, végig a pályán volt, ő egyenlített.

A ZTE triplázója az Atlético csillagát is volt, hogy lehagyta - videó - NB1.hu

 

Azaz, vele kapcsolatban is tökéletes döntést hozott meg a vezetőedző.

A paksiak tényleg bánthatják, hogy nem Osztermájer Gáborral kezdték el a bajnokságot, mert amióta ő a szakvezető, stabil középcsapatként szerepelnek.

 

Legfrissebb híreink