Paks: kapusgondok

Méghozzá a kellemes fajtából.

Forrás:

Ahogy az már köztudott, hetvenkét napos kényszerpihenő után, hétvégén, a huszonhatodik fordulóval újraindul a bajnoki pontvadászat. Pár nappal az újbóli rajt előtt itt az ideje, hogy két rendkívül tehetséges paksi kapusról, Rácz Gergőről és Holczer Ádámról is informálódjunk. Rácz az idei szezonban tizennégy bajnoki és három Magyar Kupa-mérkőzésen őrizte gólvonalunkat, míg Holczernél ez a számláló tizenegyet és négyet mutat. Két hálóőrünk patikamérleg pontossággal kimérve a perceket egyenlő arányban védték a kapunkat az elmúlt több mint négy hétben, legyen szó edzésről vagy felkészülési mérkőzésről.
 
Mindketten mutattak bravúrokat, edzésmunkájuk pedig a mai napig kifogástalan. De, hogy a paksi kapusok állapotáról még több részletet megtudhassunk az első tétmeccs előtt, Csernyánszki Norberthez kapusedzőhöz fordult a klub honlapja.

„A srácok minden héten öt speciális kapusgyakorlatot kaptak, melyeket időre kellett megcsinálniuk, így versenyeztek is egymással” - kezdte beszámolóját kapusedzőnk még a pandémiás helyzet legelejéről. „Fizikálisan tudtuk tartani az állapotot, de pár rossz beidegződés visszajött a technikai részeken, ezeket az első két hétben, mikor ismét együtt edzhettünk, ki is javítottuk, le is tisztáztuk. Szeretnénk tehát ott folytatni, ahol abbahagytuk, csinálni a dolgunk, és fontos pontokat hozni a csapatnak.”
 
Ugyanakkor bármennyire is szeretnénk, ketten egyszerre sajnos nem állhatnak a kapuban, így a Fehérvár elleni, keménynek ígérkező összecsapásunkig egészen biztosan döntenie kell a szakmai stábnak, miszerint kinek a nevével kezdődjön felállásunk. 

„Mindketten nagyon várják már a meccseket, de ez ennyi leállás után nem is csoda. Gerinek van némi előnye, hiszen a tavasszal rendkívül jól védett, és ebben még egy kis sérülés miatti kihagyás sem hátráltatta. Holczi is ízig-vérig sportember, ugyanúgy készen áll, hogy bármikor a csapat segítségére legyen. Roppant jó helyzetben vagyok tehát, talán mióta kapusedző vagyok, most a legjobban, hiszen van két olyan posztriválisom, akik folyamatosan motiválják és felfelé húzzák egymást. Ennek a hasznát pedig, bízzunk benne, a teljes csapat látja majd” - zárta sejtelmes gondolatait Csernyánszki.

Erre a helyzetre mondják, hogy kellemes gond...

Legfrissebb híreink