Paks-Kaposvár: ezért nehéz az NB I - reakció

17 éves fiatalok bizonyíthattak.

Forrás: paksifc.hu

Az nb1.hu-n is beszámoltunk arról, hogy nem bírt egymással a Paks és a Kaposvár. A két gárda pénteki felkészülési mérkőzése 1-1-es döntetlennel végződött. A vezetést a Tolna megyeiek szerezték meg Szabó találatával, de egy minutummal később Nagy egyenlített. 

A Paks szerdán a Fradival csapott össze, most pedig az NB I sereghajtóját látta vendégül. Osztermájer Gábor elmondta, minden játékosának lehetőséget adott a Rákóczival vívott találkozón. Szerinte a két edzőmeccsen bebizonyosodott, hogy mennyire nehéz a magyar bajnokság.

"A Ferencváros és a Kaposvár felfogáskülönbsége miatt most egy teljesen más jellegű mérkőzést játszottunk, mint szerdán. Az első félidőben mindkét oldalon adódtak lehetőségek, a csapatok egymás hibáiból éltek. A második játékrészben már feljebb toltuk a védekezésünket, így nagy labdabirtoklási fölényt alakítottunk ki. Ellenfelünk azonban nagyon szervezetten játszott, melynek következtében csak helyzeteket és lehetőségeket tudtunk kialakítani, a győztes gólt sajnos nem sikerült abszolválnunk. Az eredmény még csak másodlagos, sokkal inkább a játékosok kapcsolatait figyeltem. Az összes nevezett labdarúgónknak adtunk lehetőséget, köztük a tizenhét éves fiataloknak is. Még nem tudnék szűkíteni, de a jövő héten már biztos eljön az az időszak is. Jelenleg az a fontos, hogy kiegyenlített terhelést kapjanak a srácok, hiszen a harmadik hetet zártuk.

 

Az elmúlt napok jól sikerültek, de igazán megmutatkozott, mennyire is nehéz a bajnokság. A listavezető és az utolsó helyen álló csapattal is döntetlent játszottunk. Egészen biztos, tehát hogy az éles meccseken minden mozzanatnak és apró momentumnak döntő szerepe lesz, senki ellen nem mehetünk biztos három pontra" - fogalmazott Osztermájer Gábor.
 

Legfrissebb híreink