Paks: Kádár Tamásnál van, ami nem fér bele

A siker receptjére is kitért.

Forrás: paksifc.hu

6. helyen telel az NB I-ben a Paks. Waltner Róbert együttese 15 meccsen 21 pontot gyűjtött, úgy, hogy 27 szerzett góljuk holtversenyben a második legtöbb a bajnokságban, emellett viszont 26 gólt kaptak, ami az első hatból a második legrosszabb teljesítmény a Kisvárda (29) mögött. 

A klubhonlapnak erről is nyilatkozott a védelem kulcsembere, a csapathoz nyáron csatlakozó Kádár Tamás.

"Nem fér bele, hogy voltak olyan találkozóink, ahol három gólt is kaptunk, akár pontrúgás, akár büntető után. Sok elkerülhető találatot kaptunk, és volt, hogy a koncentrációnk hagyott ki… Nem vagyok tehát elégedett, és nagyon remélem, hogy tavasszal kevesebbszer veszik be a kapunkat ellenfeleink" - mondta az 57-szeres válogatott játékos, majd arra is kitért, milyen érzés, hogy a sérülések miatt a legtöbbször más védelemmel álltak fel. 

"A klubcsapataimban nem volt még ilyenre példa, hogy ennyi különböző felállásban játsszak, ami a védőtársakat illeti. A sportban, a fociban viszont benne van a sérülés, ezekre pedig gyorsan kell reagálni. Jó csapatunk van, kiváló játékosok alkotják a keretünket, ezt már egyébként érkezésem előtt is láttam, így nem lepett meg, hogy végül mindenki mindent megoldott, képességeivel hozzátett a csapathoz. Nyilván voltak hibák, mivel ezek nem könnyű szituációk, ilyenkor idő kell, míg megszokjuk egymást. Fel kell ismerni a másik erősségeit, gyengeségeit meccsszituációkban, ha ezek megvannak, elkezdünk jól együttmozogni, ami belül igen fontos. Úgy vélem, az idény végére újra jól nézett ki a társaság."

Kádár a tavaszi siker receptjét is tudja.

"Az elején jól kezdtünk, aztán kicsit visszaestünk, majd megint mentünk felfelé, ezt a hullámzást a jövőben mindenképpen ki kellene javítanunk, az eredményekért kiegyensúlyozott teljesítményre lesz szükségünk. Úgy érzem, jókor jött a szünet, már csak amiatt is, mert ez idő alatt sok sérültünk visszatérhet. Közel vagyunk a dobogóhoz, de az alsó veszélyzóna sincs távol… Ebben a tizenkét csapatos bajnokságban egészen a szezon végéig küzdeni kell, nem lehet kiengedni, akár két forduló alatt is sok minden változhat. Célunk, hogy a télen egy jó felkészülést produkáljunk, és, ha tavasszal elkerülnek bennünket a sérülések, jobb helyezést is elérnénk, mint a jelenlegi hatodik pozíció. Biztos vagyok benne, hogy továbbra is keményen dolgozunk majd, hogy feljebb kapaszkodjunk a tabellán.”

Kádár a Paks mind a 15 bajnokiján kezdőként lépett pályára.

Legfrissebb híreink