Paks: így változott az edzésterv

A rajt előtt egy fontos dolgot kell pótolni.

Forrás: paksifc.hu

Némileg változott a paksi játékosok otthoni edzésterve, de az újraindulás előtt kellenek majd edzőmeccsek.

Már 3 hét telt el a bajnokság felfüggesztése óta, így már időszerű volt, hogy változzon a a focisták edzésterve. Osztermájer Gábor vezetőedző avatta be a részletekbe a Paks honlapját:

„Nem teljesen ugyanazt a programot kapták a játékosok, mint amit a legelején, de hasonlót. Persze, így most egy kicsit változatosabb a meló, de ebben a helyzetben nagy csodákat továbbra sem lehet tenni. Kicsit emeltünk a futásokon, de nem sokat, hiszen még mindig nem tudjuk, meddig marad fenn ez az állapot. Megint két hétre gondoltunk előre, de hát - mint már mondtam - nem egyszerű a helyzetünk.”

A túlerősítés esete nem forog fenn, hiszen a labdarúgók saját testsúlyos gyakorlatokat végeznek, illetve a lábukat erősítik, ami később a gyorsasághoz lesz majd jó. A tréner felhívta a figyelmet arra, hogy a 3 hetes közös edzés, amit eddig elégségesnek tartott, már nem lesz elég:

„Az már sajnos nem állja meg a helyét, hiszen ennyi pihenő, mint ami most kinéz, se télen, se nyáron nem volt. A felkészülési mérkőzések beillesztése az éles meccsek előtt szinte elmaradhatatlan lesz, pláne, ha szerda - szombat ritmusban játsszuk le a maradék összecsapásokat. Azt gondolom, egy csapat sem tud úgy belemenni a heti két találkozóba, hogy előtte nem játszik edzőmeccseket. Ez edzéselmélet, hiszen most leginkább a meccsterhelés esett ki, amit pótolni kell.”

Legfrissebb híreink