Paks-Honvéd: mi lesz Horváth Ferenccel?

A végén jött a dráma.

Forrás: paksifc.hu

Paks-Honvéd 2-3

Rangadóval indult az NB I 15. fordulója, Paksra látogatott a Honvéd.

A kispestieknek egyáltalán nem volt egyszerű dolguk a meccs előtt, ugyanis a két legfontosabb védőjüket kellett pótolni, ugyanis Batik és Lovric sem lehetett ott a csapatával eltiltás miatt. Ráadásul az elmúlt napokban többször is felmerült a magyar sportsajtóban, hogy edzőváltás lehet a Honvédnál, így Horváth Ferenc nem éppen ideális körülmények között készíthette fel a csapatát.

A meccs elején azonban szinte azonnal jött a hidegzuhany kispesti szempontból, ugyanis Ádám Martin már az ötödik percben megszerezte a vezetést a Paksnak. Erre válaszolt a Honvéd egy szerencsés góllal, ám egy tizenegyes és egy újabb Ádám gól után visszazuhantak a földre a kispestiek. Azonban úgy tűnt, hogy Fortuna Horváth Ferenc mellé állt, ugyanis az első játékrész hosszabbításában egy újabb szerencsés találattal egalizált a Honvéd.

A második félidő viszonylag eseménytelenül telt, hiába próbálkozott a Honvéd, nem akart összejönni az újabb gól. A kispesti fanatikusok többször is hangot adtak a meccs során a nemtetszésüknek.

A slusszpoén azonban a végére maradt, a 90+5. percben büntetőhöz jutott a Honvéd Lenzsér hibáját követően. A sértett Lukics állt oda a labda mögé, aki a kapufát találta el, de a játékszer befelé pattant, így eldöntve a három pont sorsát.

A sors tehát úgy akarta, hogy a mai napon Horváth Ferenc csapata diadalmaskodjon, egyébként nem is érdemtelenül. A Paks is nagyon sokat tett a pontokért, de ma nem ez volt megírva.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: NENAD LUKICS

Két gól szerzett, ráadásul a legfontosabb pillanatban sem remegett meg a lába. Könnyen lehet, hogy megmentette a Honvéd vezetőedzőjének az állását.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: LENZSÉR HIBÁJA 

A találkozó legvégén egy felesleges szabálytalanságot vétett, ami után a Honvéd szerezte meg a három pontot, ez döntötte el a meccset.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

5. p.: Bognár emelt a félpályától Ádám Martinhoz, akit nem vettek komolyan a kispesti védők, így 18-ról egy bődületesen nagy gólt lőtt. 1-0!

36. p.: Hidi tolta középre labdát az ötösről, amit Nono próbált meg kapura tűzni, de Szélpál mentett, azonban a labda Lukics elé került, aki 10 méterről a hálóba vágta a játékszert. 1-1!

44. p.: Pantlics találta el Pappot a tizenhatoson belül, büntető. A labda mögé Ádám Martin állt oda, akinek nem remegett meg a lába. 2-1!

45+3. p.: Hidi próbálkozott 20 méterről, majd Tamás Olivér akart menteni, ám a kinyújtott lábára a labda a bal alsóban kötött ki. 2-2!

90+5. p.: Lenzsér rúgott oda Lukicsnak a tizenhatoson belül, némi VAR-ozást követően büntetőt ítélt a játékvezető. A sértett állt oda a labda mögé, aki némi szerencsével megszerezte a találkozó utolsó gólját. 2-3!

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A következő körben a Paks Újpestre látogat, míg a Honvéd a ZTE-t látja majd vendégül.

JEGYZŐKÖNYV:

Paksi FC-Budapest Honvéd 2-3 (2-2)
Paks, v.: Berke
Paksi FC: Rácz - Lenzsér, Szélpál, Tamás O. (Szabó B., 70.) - Sajbán, Windecker, Bognár I. (Nagy R., 83.), Papp (Balogh B., a szünetben), Szabó J. - Ádám, Böde (Osváth, a szünetben)
Budapest Honvéd: Szappanos - Nagy G., Baráth, Klemenz, Tamás K. - Nono, Pantelic (Banó-Szabó, 84.), Hidi, Zsótér (Balogh N., 77.) - Nagy D. (Kerezsi, 88.), Lukic
gólszerzők: Ádám (5., 44., a másodikat 11-esből), illetve Lukic (34., 95., a másodikat 11-esből), Tamás O. (45+3., öngól)
sárga lap: Böde (4.), Balogh (60.), Lenzsér (95.), illetve Pantelic (43.), Nagy G. (92.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink