Paks-Honvéd: Böde „sem kellett”

Széleken lett eldöntve.

Forrás:

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Paksi FC-Budapest Honvéd 3-1 (2-0)
Paks, 2311 néző, v.: Karakó
gólszerzők:
Remili (35.), Hahn (45+1., 63.), illetve Moutari (76.)
piros lap: Batik (87., Honvéd)
sárga lap: Könyves (71.), illetve Uzoma (31.), Ikenne-King (62.), Batik (84., 87.)
Paksi FC: Holczer - Osváth, Lenzsér, Fejes, Szabó J. - Papp, Berdó, Bartha, Remili (Cseke, 67.) - Hahn (Windecker, 81.), Könyves (Böde, 86.)
Budapest Honvéd: Berla - Batik, Kamber, Lovric - Uzoma, Ikenne-King, Moretti (Moutari, 75.), Banó-Szabó, Kukoc (Egerszegi, 57.) - Kulacs (Cipf, 57.), N'Gog

Tomiszláv Szivics a visszatérése óta először vezette győzelemre a Paksot bajnokin, csapata megérdemelt győzelmet aratott a lehet, hogy még mindig a Craoiva elleni sokk, de mindenképpen a kettős megterhelés terhétől pályára lépő Honvéd ellen.

 

 

A mérkőzés elő része nem volt túl izgalmas, utána jobb lett a játék, elsősorban a szélekről érkező beadásoknak köszönhetően, amikről viszont többször lemaradtak a középen érkezők.

Ám ilyen szituáció után szerezte meg a vezetést a tolnai gárda, a 38. percben Könyves robogott el a jobb oldalon, beadása után Remili bikázott 10 méterről a kapuba. Oldalról történő beadás után jött a második is, méghozzá ez is jobbról süvített a kapu elé, csak éppen szabadrúgásból, nem futtából, Hahn nem is hibázott fejjel 4 méterről.

 

 

Ez a gól pár másodperccel a szünet előtt volt, kétgólos előnynél mindig kiemelten fontos a második találat, pláne, lélektanilag ennyire fontos pillanatnál.

Aztán Hahn duplázott, újabb, ezúttal bal oldali szabadrúgást követően 5 méterről lőtt a kapuba. Ezzel eldőlt a 3 pont sorsa, a Honvéd Moutari révén csak szépíteni tudott a 76. percben.

 

Böde Dániel egyébként csak 4 percet játszott, a 86. percben lett becserélve.

 

A Honvéd két, igaz, idegenbeli zakóval kezdte a bajnokságot...

 

Tabella a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink