Paks: edzéselmélet

Amit a leginkább pótolni kell.

Forrás: Paksi FC

Pakson sincsenek edzések, a játékosok majdnem egy hónapja egyéni edzéstervek szerint készülnek. És bár sokan szeretnék, hogy újrainduljon a bajnokság, azt még nem lehet tudni, hogy erre mikor kerülhet sor.

A kialakult helyzetről Osztermájer Gábor, a Paks trénere nyilatkozott a teol.hu-nak:

„Nem teljesen ugyanazt a programot kapták a játékosok, mint amit a legelején, de hasonlót – fogalmazott az atomvárosi klub honlapjának Osztermájer Gábor. – Persze, így most egy kicsit változatosabb a munka, de ebben a helyzetben nagy csodákat továbbra sem lehet tenni. Kicsit emeltünk a futásokon, de nem sokat, hiszen még mindig nem tudjuk, meddig marad fenn ez az állapot. Megint két hétre gondoltunk előre, de hát – mint már mondtam – nem egyszerű a helyzetünk.”

A Paks élvonalbeli csapatát a jelenlegi megbízatása szerint a szezon végéig irányító szakember korábban úgy fogalmazott, az első tétmérkőzés előtt szükséges egy minimum háromhetes felkészülési időszak, amikor már együtt, a megszokott körülmények és környezet között tud együtt dolgozni a csapat. A minimum egy hónapos kényszerpihenővel számolva már Osztermájer Gábor is máshogy gondolja a dolgokat.

„Az már sajnos nem állja meg a helyét, hiszen ennyi pihenő, mint ami most kinéz, se télen, se nyáron nem volt. A felkészülési mérkőzések beillesztése az éles meccsek előtt szinte elmaradhatatlan lesz, pláne, ha szerda-szombat ritmusban játsszuk le a maradék összecsapásokat. Azt gondolom, egy csapat sem tud úgy belemenni a heti két találkozóba, hogy előtte nem játszik edzőmeccseket. Ez edzéselmélet, hiszen most leginkább a meccsterhelés esett ki, amit pótolni kell”.

Legfrissebb híreink