Paks-DVTK: lesz dolga az új edzőnek

Változott a diósgyőriek felfogása.

Forrás: paksifc.hu

Paks-DVTK 2-1 (2-0)

Az állandóság vagy az új szél lesz erősebb? Ezt a kérdést is feltehettük a meccs előtt, hiszen a paksi vezetők a téli átigazolási szezonban arra törekedtek, hogy a kulcsembereket maradásra bírják. Ezzel szemben a diósgyőri keretben komoly változások történtek. A kiesés elől menekülő piros-fehérek szerdán a Fradi otthonában bravúros győzelmet arattak, amiből önbizalmat meríthettek. A Groupama Arénában főleg a védekezésre összpontosított a DVTK, ám ezúttal jóval bátrabban futballozott, ennek ellenére nem jött össze a pontszerzés. Ezen a meccsen is kiderült, hogy Zoran Zekicnek azért lesz dolga bőven, ha benn akarja tartani az együttesét. 

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: BERTUS LAJOS

A paksiak rutinos játékosa ezen a meccsen is megvillantotta a képességét. Mindkét gólból oroszlánrészt vállalt, így nem véletlenül lett ő nálunk a legjobb. 

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA

Az első félidő végén sosem jó érzés gólt kapni, főleg úgy, hogy egy játékosról a saját kapujába pattan a labda. Ez a jelenet megpecsételte a DVTK sorsát.

GÓLOK TÖRTÉNETE

32. p.: Bertus beívelése után kisebb tűzijáték alakult ki a diósgyőri kapu előtt, végül Papp pofozta be a labdát. 1-0!

44. p.: Bertus veszélyesen csavart középre egy szögletet, amibe Grozav ért bele úgy, hogy a saját kapujába pattant a labda. 2-0!

70. p.: Rácz szabálytalankodott Drazsics ellen a tizenhatoson belül, a tizenegyest Ivanovszki értékesítette. 2-1!

KÖVETKEZŐ FELADAT

A Diósgyőrre jövő héten a Budafok elleni hatpontos mérkőzés vár, míg a Paks a Zalaegerszeg otthonában fog vendégeskedni. 

JEGYZŐKÖNYV

Paksi FC-Diósgyőri VTK 2-1 (2-0)
Paks, zárt kapus, v.:
Karakó
gólszerzők: Papp (32.), Grozav (45., öngól), illetve Ivanovski (70., 11-esből)
sárga lap: Sajbán (37.), Osváth (59.), Böde (64.), Rácz (69.), Nagy R. (80.), Lorentz (90.), illetve Zivulic (13.), Max (67.), Milovic (76.)
Paks: Rácz - Osváth (Bognár D., 89.), Lorentz, Böde, Szabó J., Bertus - Haraszti (Kulcsár, a szünetben) Papp, Bognár I., (Szakály, 65.) - Hahn (Ádám, 65.), Sajbán (Nagy R., a szünetben)
Diósgyőri VTK: Antal - Grgic, Milovic, Hegedűs J. (Marin, 72.), Soldo - Hasani (Ivanovski, a szünetben), Márkvárt, Rui Pedro (Suljic, a szünetben), Zivulic (Max, a szünetben), Grozav (Molnár G., 72.) - Drazic

Tabella a linkre kattintva érhető el

FRISSÍTÉS:

21.23:

Paks-DVTK: Bognár nagyon kemény kritikája - reakciók - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink