Paks-DVTK: ismétlésre várva

Jó előjelek miskolci oldalon.

Forrás: paksifc.hu

Az NB I 17. fordulójában a Paks a DVTK-t fogadja.

A paksiaknál egyáltalán nem volt nagy játékosmozgás eddig a téli átigazolási piacon, Bognár György a stabilitásra és a jelenlegi keret megszilárdítására helyezte a hangsúlyt - több fontos láncszem is hosszabbított például. A felkészülés során a Szentlőrincet, a Pécset és a Szegedet is legyőzték, a Nyíregyházától kikaptak, ám hazai környezetben mindenképpen esélyesnek számítanak. Ha valakiknek, nekik jól jöhetett a téli szünet, hisz a bajnokságban decemberben zsinórban háromszor is vereséget szenvedtek.

Kölcsönből visszatérők: Forgács Dávid (Szentlőrinc), Szabó Bálint (Kaposvári Rákóczi)
Távozó: Kővári Róbert (Szeged-Csanád Grosics Akadémia)
 

A DVTK ezzel szemben már második meccsére készül 2021-ben, és duplán jó előjellel: egyrészt a csodacsere, Asmir Suljic góljával óriási meglepetésre legyőzték hét közben idegenben a Ferencvárost, másrészt újabb zöld-fehér csapat otthonában játszanak. Zoran Zekic újjáalakuló gárdája napról napra egyre jobban összeszokik, és újabb lépést tehetnek a kiesés elkerülése felé. 

Érkezők: Goran Milovic (horvát, Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Artur Pikk (észt, KuPS – Finnország), Asmir Suljic (bosnyák-magyar, Maccabi Petah Tikva – Izrael), Diego Zivulic (horvát, Slask Wroclaw – Lengyelország)
Kölcsönbe érkezők: Alen Grgic (horvát, NK Osijek – Horvátország), Marko Malenica (horvát, NK Osijek – Horvátország, legutóbb kölcsönben Lech Poznan – Lengyelország), Luka Marin (horvát, NK Osijek – Horvátország, legutóbb kölcsönben Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Vinko Soldo (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország)
Az utánpótlásból felkerültek: Bánhegyi Bogdán, Jurek Gábor
Kölcsönbe távozók: Korbély Kristóf (Kazincbarcika)


A két csapat őszi meccsén a Paks 2-1-re győzött Miskolcon, a mindent eldöntő gólt Szakály Dénes szerezte a 91. percben.

A mérkőzés 15 óra 45 perckor kezdődik.

Legfrissebb híreink