Paks-DVTK: Feczkó üzenete a szurkolóknak - reakciók

Osztermájer nem hiszi el, hogy 40 ponttal a kiesés ellen küzdenek.

Forrás: dvtk.eu/Szabó Krisztián

Az NB I 32. fordulójának zárómeccsén a kiesés ellen küzdő Paks 4-2-re verte a DVTK-t.


A lefújás után a két tréner értékelte a látottakat.

Osztermájer Gábor (Paks): "Győzni szerettünk volna, a csapat nagyon akart, ez pedig látszott is. Nem játszottunk tökéletesen, de jól fociztunk, melynek köszönhetően begyűjtöttük a három pontot. Még egyszer mondom, nagyon akartuk a sikert, így most egy kicsit lépéselőnyben vagyunk, de azért mi sem így kalkuláltunk, ami a többi pályát illeti. Az elmúlt időszakban mindig nagy akarattal és lelkesedéssel játszottunk, ma erre tudtunk rátenni még egy lapáttal. Egyetlen egyszer vesztettünk az újra indulás óta, mégis negyven(!) ponttal a kiesés elkerülésért játszunk az utolsó fordulóban. Nem baj, megbirkózunk vele! A megfelelő regenerálódás miatt roppant fontos a ma este, illetve a holnapi nap. A megfelelő motiváció is elengedhetetlen a következő napokra, de eddig mindig mindent megtettünk. Örülök, hogy ilyen - csak magyar - csapattal dolgozhatok. Boldog vagyok, hogy ennyien kijöttek a stadionba, és Ők is mindent megtettek a sikerét."

Feczkó Tamás (DVTK): "Gratulálok a Paksnak, nagyon jól játszottak! Az a csapat amelyik három gólt kap pontrúgás után, az nem érdemel mást, csak vereséget. Mindegy hány gólt szerez, hány helyzetet alakít ki, ennek nem lehetett más a vége, szinte egész évben nem kaptunk ennyi gólt pontrúgást követően. A paksiak úgy mentek bele a mérkőzésbe, hogy nem ismertek elveszett labdát, minden játékszituációban vagy labdát, vagy embert találtak. Ebben a helyzetben így kell csinálni, voltak nekünk is ilyen mérkőzéseink, remélem, az utolsó is ilyen lesz. Nagyon sok játékpercet kaptak a saját nevelésű fiataljaink, ma is megállták a helyüket. Két céllal vágtunk neki a munkának, stabil középcsapatot akartunk kialakítani, ne kelljen az utolsó pillanatig izgulni a bennmaradás miatt, ezt teljesítettük. Emellett minél több fiatalt akartunk beépíteni. A ma pályára lépő hármas idén közel 1500 percet kapott, ami jó, de az eredmény a legfontosabb, az pedig elmaradt. Jó szezon van a  hátunk mögött, amit az utóbbi eredmények beárnyékolnak. Ha az utolsó találkozón győzünk, akkor teljesen más lelkiállapotban mehet el a csapat és a szurkolótábor is nyári pihenőre."


EMLÉKEZTETŐ
 

Paks-DVTK 4-2

A kiesés elől menekülő Paks játékosai üzentek a Lokinak. A debreceniek a mezőkövesdi sikerükkel maguk mögé utasították a Tolna megyeieket, de Osztermájer Gábor tanítványai a DVTK legyőzésével ismét megelőzték a hajdúságiakat. A Diósgyőr újra fájó pofonba nézett bele, Feczkó Tamás alakulata hat forduló óta nyeretlen. 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: WINDECKER JÓZSEF

Két góljával oroszlánrészt vállalt a győzelemből a paksi játékos. Ő vette be először a DVTK kapuját, majd a 74. percben Windecker 4-1-re módosította az eredményt. Windecker ebben a szezonban már hat gólnál jár a bajnokságban.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: BÖDE BECSERÉLÉSE

Böde a ZTE elleni mérkőzésen sérült meg. Nagy kérdés volt, hogy ebben a szezonban még pályára léphet-e a rutinos futballista. Osztermájer Böde becserelésével megadta a választ. A labdarúgó rutinja sokat érhet Debrecenben is...

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

17. perc: Egy szöglet után Szakály lövését még védte Bukrán, a kipattanót Windecker fejjel juttatta a diósgyőri kapuba (1-0).

Security Check Required

 

48. perc: Szakály végzett el egy szögletet, a labdát Szabó csúsztatta meg, Gévay pedig a kapuba küldte a játékszert (2-0).

Security Check Required

 

56. perc: Már hárommal vezetett a Paks. Balogh beadásába beleért egy diósgyőri játékos, a labda Hahn elé került, ő pedig góllal büntetett (3-0).

Security Check Required

 

60. perc: Vági harcolt ki tizenegyest. Iszlai állt a labda mögé, a diósgyőri játékos lába nem remegett meg (3-1).

Security Check Required

 

74. perc: Megint egy pontrúgás után ünnepelhettek a paksiak. Haraszti szögletét követően Windecker fejelt a kapuba (4-1).

Security Check Required

 

90. perc: Molnár lépett ki, a DVTK játékosa pedig 10 méterről a kapus fölött lőtte a labdát a kapuba (4-2).

Security Check Required

 

A KÖVETKEZŐ FELADAT

A Paksra élet-halál harc vár Debrecenben, míg a DVTK a Kisvárda ellen próbálhatja kiengesztelni a szurkolóit.

JEGYZŐKÖNYV:

Paksi FC-Diósgyőri VTK 4-2 (1-0)
Paks, 1891 néző, v.:
Bogár
gólszerzők: Windecker (17., 74.), Gévay (48.), Hahn (56.), illetve Iszlai (60., 11-esből), Molnár (90.)sárga lap: Haraszti (88.), illetve Hasani (20.), Polgár (45.)
Paksi FC: Rácz - Osváth, Szélpál, Gévay, Szabó - Balogh, Szakály (Haraszti, 64.), Windecker (Kecskés, 77.) - Hahn (Böde, 81.), Sajbán (Bertus, 78.), Könyves (Kulcsár, 64.)
Diósgyőri VTK: Bukrán - Orosz, Polgár, Szűcs, Vági - Egerszegi (Adukor, 81.), Iszlai (Cortes, 81.) - Hasani (Molnár, 61.), Márkvárt, Korbély (Makrai, 72.) - Ivanovski

A tabella a linkre kattintva érhető el. 

Legfrissebb híreink